Сините гневни на ЕНП заради Борисов и Бай Тошо

"Ако кажат, че Хитлер е добър, дали ще си затворят очите"
Обновена: 1 дек 2010 14:35 | 30 ное 2010 14:55,
169
Сините гневни на ЕНП заради Борисов и Бай Тошо
Снимка: БГНЕС

Сините изразиха недоволството си от отговора на ЕНП във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, засягащо управлението на Тодор Живков, съобщи лидерът на СДС Мартин Димитров.

С писмо от 17 ноември Синята коалиция, в лицето на лидерите Иван Костов и Мартин Димитров, поиска ЕНП да вземе позиция по коментар на Борисов, определен като "реабилитация на бившия тоталитарен диктатор".

В отговора си от 28 ноември Вилфред Мартенс, председател на ЕНП, съобщава, че е поискано обяснение от Бойко Борисов. На свой ред българският премиер твърди в обратна кореспонденция, че думите му са извадени от контекста и манипулирани от медиите.

От ЕНП считат случая за приключен и призовават страните в спора да  направят същото.

„Вярвам, че в момента на икономическа и финансова криза в интерес на България нашите партии членки не трябва да губят политически ресурс в конфликти помежду си“, пише Мартенс в отговор до сините.

„Оставаме с впечатление, че интересите надделяват над ценностите. Ако утре някой каже, че Адолф Хитлер е бил добър управник, защото Хитлер по критерия строеж на магистрали е десетки пъти пред Тодор Живков, ЕНП дали ще си затвори очите“, ядоса се Мартин Димитров на получения отговор.

От партията изразиха опасенията си, че очакват увеличаване броя на безработните догодина.

Още по темата

„В момента хората без работа у нас са около 16 процента, въпреки че националната статистика отчита под 9 на сто“, добавиха от партията.

Несправянето с безработицата ще бъде един от най-големите провали на това управление, смята Мартин Димитров.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
2
 
! Отговори
истинската истина преди 13 години
Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ, цялата сила на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. КАК? Ще намерим единомишленици в тези страни и Русия. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще изтръгнем социалната същност на литературата, ще насърчаваме автори, които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - тоест безнравствеността. Нужни са писания, осмиващи естествеността и почтеността като архаични отживелици. Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Така ще разклащаме поколение след поколение, ще предизвикваме ерозия и развращаване на младежта. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".
151
1
 
2
 
! Отговори
Иванов преди 13 години
Абе Мавтинчо, абе куха кратуно, що не одиш да копаш кавтофите на дядо ти?
150
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***, ти да не правиш десертация за пред Дянката?
149
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това *** Мартинчо пак нещо се пъчи!
148
3
 
7
 
! Отговори
Валери преди 13 години
Много импотентни доводи , МаРтинчо и Кажи си Иване, изглежда ви избират по говоРРни дефекти и двамата. ЕНП отговори очаквано...Костов, вземи и изчезни някъде , на твоята съвест е разрухата на СДС...
147
4
 
14
 
! Отговори
Мариян преди 13 години
Сините лидери, горките, толкова са жалки в отчаяните опити да привличат хорското внимание, та използват всякакви безумни и неверни твърдения, само и само да ги дават по медиите. Тъжно е като гледаме тяхното поведение днес и си припомним каква сила беше СДС преди 10 години...
146
4
 
19
 
! Отговори
ДЖАБЧО преди 13 години
Еми Хитлер не е крал като вашия прословут приватизаторски преход от 20 години .Та не знам кой е по черен Хитлер или великите приватизатори в синя и червена боя .А сигурно диктатора е имал повече чест и достойнство макар че е бил с уродливи представи пред много наши политици *** се до сега ...
145
4
 
4
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
E 153 A4I KAKVO LO6O IMA6E BE MOITO MOMI4E.VSI4KI BAXA NA RABOTA .PO MALKO SE YBIVA6E,PO MALKO SE KRADE6E.PO MAKOOTVLI4A6E.NQMA6E PODKYPI PO MALKO RY6VETISE DAVA6E.A SEGA KATO IDE6 V BOLNICATA NE TE PITAT KVI TE BOLI A VIKAT DAI 3000LV TOGAVA 6A LIKYVAM.A PAK BABA MI E BOLNA I SLED 2 DNI YMRQ 6OTO GI NQMAM PARITE.I AZ NE SAM SAGLASEN S POLIT REPRESIITE KATO TEBE.MRAZQ NASILIETO ZATOVA NE YSPQXA PREDI6NITE.
144
12
 
5
 
! Отговори
BIG AL преди 13 години
Е , на някой още ли не му е ясно , че ГЕРБ са просто втория ешелон на БКП ?? Руски агенти, елементарни популисти, простолюдие ,докопало се до парите на България и бързащо да я закопаят.. Колко време още ще им вярват 30-% -гласували за герб?? Емигрирайте...: )) Руските агенти , доносниците на дс , мутанти от Симеоново, първосигнални де,,,и отново управляват България .. ) Незнайно докога..Хубавото е, че тези лъжат елементарно, първично ..Руснаците си строят "бомбата", уж с чужди инвестиции- 1 %... )))) И когато след време НЕ можем да им платим строежа , престоя на кгб- мутрите , лапането на агентурата им - ще си имат АЕЦ- в ЕС и ..ще продават "ЕВТИН" ток на глупаците .. ) Колкото и бензинът СЕГА им е евтин ..Ще имат , не само бензинови агенти , а и "атомни" такива .. Да ви яхат крепосттните , мужиците..Това е заслугата на този кръгул РАП.Н.. ))))"Тодорживковецът" закопава не "съдружниците" си - от бандите , от БКП-Позитано , от банката на дс- другарката , а едно поколение , СЛЕДВАЩОТО , на България ... Няма по- голям лъжец , последните години , от този ....По- голям и от комуноидите е ... ))
143
2
 
3
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
MARTI ZER PODXVANAX 4AKAI DA TI KAJA.VIE ZATOVA ISKATE PARLAMENTARNA REPYBLIKA 240 4OVEKA DA KRADETI I NIKOI DA NE OTGOVARQ.DA SI LAQTE POMEJDY SI.DA SE KRIETE ZAD PARTII I LOBISTI.ZAD RAZNI MEKERETA,- A NARODA KVO DA PRAVI. MARTIN4O AZ MOITO VIJDANE E TAKOVA EDIN DA REJE KARPYZATA.NARODA ZA TOVA E JADEN EDIN DA Q REJE I DA Q RAZREDELQ PRAVILNO-INA4E NARODA NE E GLYPAV . 6E GO SMENI AKO KRIVNE OT PATQ.
142
6
 
17
 
! Отговори
Юберменш преди 13 години
За уточнение - българите са крепостни от времената на превъзнасяните ни царе насам. Сателит, осъществяващ 70% от търговията си с Германия. Марионетна държава, водеща войни, които не може да поддържа. За капак - с 80% селско население. Комунизма най-малкото ограмоти неграмотните селяни и им даде някакво образование, и в крайна сметка създаде някаква икономическа база за развитие. А това, че не сме знаели какво става зад "Желязната завеса" е пълна глупост.
141
6
 
4
 
! Отговори
GULETO преди 13 години
ABE MARTIN4O TI NE VIJDA6 LI NAKADE VARVI BALGARIQ BE.AZ SA6O ISKAM BALGARIQ KATO PREZIDENTSKA REPYBLIKA.ABE MARTINE AMAN OT TEZ VA6TE PARTIIBE MOM4E.20 G. SE NAGLEDAX I NASLY6AX NA PARTII.NAKRAQ KOI NOSI OTGOVORNOSTA ZA MYTRENSKOTO YPRAVLENIE NA DARJAVATA,VSEKI DRYG NO NE I TIQ PARTIIKI.NE SE KRIITE ZAD PARTIITE MOLQ VI.MARTIN4O NE SI V 4AS VIJ AMERIKA.ISKAME TE PRI NAS TI VSI SE OPAVA6 KATO BITO MAGARE.
140
7
 
27
 
! Отговори
кико преди 13 години
Абе,сини.Чие наследство приватизирахте и откъде са ви милионите.Замълчете си поне.И големия демократ Костов.Колко милиарда зачерни.Сега щеше да сме номер едно за столетия ако не се беше крало толкова при приватизацията
139
5
 
6
 
! Отговори
ФРОЙД преди 13 години
Ей,БЪЛВАЩИЯТДИМ,НОСИТЕЛЮ НА ВЕЧНАТА И НЕПОБЕДИМА ИСТИНА ЗА ОМРАЗНИТЕ КОМУНИСТИ,Я РАЗЯСНИ НА НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ,КАК ПРИ ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА И ЛИПСА НА ПРОИЗВОДСТВО ФОКУСНИКЪТ СОФИЯНСКИ НАПРАВИ ДОЛАРЪТ ОТ 3200 НА 1500ЛВ ЗА НУЛА ВРЕМЕ.аКО НЕ УСПЕЕШ ИМА И ЕДНА ДИАГНОЗА НА МАТИНЧО И ТЯ Е С И...***
138
7
 
10
 
! Отговори
% преди 13 години
Тези пък кви са ?сДС ,нДСб,или някой други буквени съчетания?Що не си напишашат направо партията ДС?!
137
2
 
4
 
! Отговори
ФРОЙД преди 13 години
Ей,БЪЛВАЩИЯТДИМ,НОСИТЕЛЮ НА ВЕЧНАТА И НЕПОБЕДИМА ИСТИНА ЗА ОМРАЗНИТЕ КОМУНИСТИ,Я РАЗЯСНИ НА НАРОДЪТ БЪЛГАРСКИ,КАК ПРИ ФАЛИРАЛА ДЪРЖАВА И ЛИПСА НА ПРОИЗВОДСТВО ФОКУСНИКЪТ СОФИЯНСКИ НАПРАВИ ДОЛАРЪТ ОТ 3200 НА 1500ЛВ ЗА НУЛА ВРЕМЕ.аКО НЕ УСПЕЕШ ИМА И ЕДНА ДИАГНОЗА НА МАТИНЧО И ТЯ Е С И...***!
136
9
 
11
 
! Отговори
по тошово време преди 13 години
Да отидеш до телевизора и да го включиш от копчето на стабилизатора. Да поставиш игличката на грамофона точно там, където започва новото парче. Да върнеш бурканчетата от кисело мляко и бутилките от олио в магазина. Да си оставиш ключа под изтривалката, когато излизаш. Да пишеш писма на руско другарче. Да идеш на градска баня. Да носиш лентите във фотото да ти ги проявяват и после да чакаш да си вземеш снимките, за да ги видиш за пръв път. Да позвъниш на съседката в неделя сутрин с молба да ти услужи с чаша захар, понеже магазинът не работи, а после в знак на благодарност да й занесеш 3-4 парчета кекс. Да си оплетеш блуза по образец от списание Бурда. Да бързаш да се прибереш, защото ще ти звъннат. Да отидеш на сладкарница и да ти налеят от кранчето една от шест. Да вариш прясното мляко след като го купиш, защото ще вкисне. Да отключвиш с ключа, както ти е на врата. На ти две лукчета, че нямам да ти върна. Да събираш салфетки и станиоли от шоколадови яйца. Да си абониран за Славейче, Пламъче, ***, Веселые картинки, Космос, Паралели, Септемврийче Да се качиш в асансьора, да дръпнеш решетката и след това да пуснеш монетка 1 стотинка, за да тръгне. Да сложиш индиго м/у два листа и да напишеш доклад по биология в 2 екземпляра. Да влезеш в детската градина и да видиш всичките деца облечени в сини или червени пресилки и шорти под тях, на ситни или едри квадратчета, тип голям пипит. Да пушиш в самолет. Да пиеш кафе смляно лично от теб с ръчна кафемелачка. Да се вълнуваш, когато пуснат нещо в магазина. Да имаш да пишеш домашно и да отидеш в читалнята да търсиш материали, защото няма Гугъл. Да си разменяте подаръци в училище за Нова година старателно надписани книги и грамофонни плочи. Да свириш от балкона на детето да се прибира за вечеря, а не защото е тъмно или страшно. Да ходиш до Домашни потреби за тиган, до Плод-зелечук за чушки и домати, до Млад техник за детски играчки, до Битовия комбинат за Да си купуваш плочи с музика. Да сменяш ремъка на касетофона. Да бъркаш нескафе със захар и лъжичка докато направи пяна, за да стане фрапе. Да играеш на криеница, стражари и апаши и пътни знаци. Да играеш на ръбче /без да мине никаква кола покрай теб/. Да звъниш на вратата на някоя бабичка и да тичаш да се скриеш. Да си дадеш чорапогащника на ловим бримки. Да си вариш домашна кола-маска. Да хвърляш яйца от балкона върху неприятелите си. Да гледаш на черно-бял телевизор Студио Х всяка събота, след 23.30 часа. Да скачаш на ластик на улицата пред блока. Да участваш в Ленински съботник. Да гледаш в неделя сутрин Бързи, смели, сръчни. Да познаваш мириса на Кореком. Да цъкаш пред величието на новия Москвич. Да се съберете родата на копане или бране на царевица или грозде. Да печеш чушки на чушкопек на терасата и да се питате с приятелката ти от 2 етаж коя колко има още да пече. Най-големият магазин, който си виждал да са централните хали. Да разлистваш Некерман и да му се взираш с влажни очи. Да си правиш захарна вода за косата, вместо гел. Да се подредите всички от семейството за банани на Нова Година и да се правите, че не се познавате. Да си шиеш разни дрехи, когато те поканят на сватба, банкет или друго събитие, за да си по-модерен. Да си боядисваш дъвката с магданоз в зелено. Да се състезаваш с другарчетата за най-бърза подредба на кубчето на Рубик. Да събираш лайка, мащерка, други билки и кестени за чавдарско поръчение през лятото. Да те гледат кисели продавачки, а ти да се отнасяш с тях като с богини. Да имаш уокмен и за да не му се изхабят батериите, да въртиш касетата на химикал/молив. Да си мечтаеш за ходеща кукла от СССР. Да отидеш на истинско изпращане на войник. Да чакаш с нетърпение Дядо Мраз на Нова година, да се чудиш какво ще ти донесе и още преди да е дошъл, да откриеш подаръка в гардероба, прилежно скрит из дрехите. Да се возиш в автобуса с билетче от 6 стотинки. Да купуваш бира и да вдигаш всяка бутилка, за да провериш дали няма ***, като избираш само зелени или само кафеви бутилки. Да носиш пръстенчета, направени от обвиката на бонбони Лакта. Да си опечеш филийка на печка с дърва или на котлона, вместо на тостер. Да увиваш чужда книга, взета назаем, с вестникарска хартия, за да не се повреди. Да влезеш в супера, а там да има само сол и оцет. Да стоите до тъмно с децата на вън и да си разказвате страшни истории за извънземни. След това се изпращате взаимно, защото си умирате от страх. Да звъниш на телефон 177, предшественик на чатрумовете. Включваш се в конферентен разговор с още n на брой хора, ако някой ти допадне - разменяте си телефоните и си звъните. Да заминеш на море с руло тоалетна хартия в багажа. Всеки възрастен, познат или не, да може да ти плесне един зад врата или да ти издърпа ухото, ако си направил нещо нередно, а *** не само няма да се възмути, че някой е пипнал безценното й чадо, което се държи като диване, ами и ще им благодари и после сама ще ти плесне един зад врата и ще ти издърпа ушите Да си купиш половинка хляб за 15 ст. Преди филмите да има преглед със сериозен чичко, който да ти обясни какво ще видиш и как трябва да го разбереш. Да ядеш луканка по празници. Да си носиш стотинките в кожено портмоненце на врата. Да си прибираш ключа на връв под блузата, за да не ти го снимат от самолет и после да влязат у вас. Да слушаш всеки следобед нивото на река Дунав в сантиметри. Да нямаш видео, да слушаш филма, преразказан от приятел, който го е чул от приятел, а после да го преразкажеш толкова подробно и цветно на друг, все едно си го видял сам. Да идеш в чужбина точно след падането на режима и всичко, което да можеш да напишеш в картичката до близките да е Тук магазините са пълни!, от което *** да умре от срам. *** да донесе огромен чувал със соц дамски превръзки, на които лепилото не им държи даже предпазната лента, и вкъщи да настъпи небивала веселба, защото сте три жени, а лигнинът е неудобна работа. Да има само два канала на телевизията: Първа програма - работи от сутринта до 12, завършва с химна; Втора програма - работи от 5 следобяд до 9-10 вечерта. Да си дежурен до вратата на класната стая и да викаш Клас стани! Клас мирно! Да си простират съседите от първите етажи прането на онези простори, дето бяха поставени пред всеки блок. ***, чорапи, ***, чорапи, потник. Да си купиш еспадрили и да им слагаш подметки при обущаря. Да се прибереш вечер и ако вашите ги няма, да тръгнеш да ги търсиш в съседите, ако не ги намериш, да ги изчакаш у тях. (Събрано от потребителите на бг-мамма)
135
8
 
10
 
! Отговори
ИСТИНАТА! преди 13 години
Живков и БКП оставиха тежко икономическо наследство 11 милиарда долара външен дълг и 26 милиарда лева вътрешен дълг! В по-голямата си част трансформираните през 1989 г. държавни фирми са фалирали. Те няма откъде да вземат кредити, защото още в края на 80-те години имат невърнати кредити към БНБ и Българската външнотърговска банка. Това важи и за целия военнопромишлен комплекс.ЛУКАНОВ ВЗЕ ВЛАСТТА ПРЕЗ 1999 г. - ИЗЧЕЗНАХА ПРОДУКТИТЕ ОТ МАГАЗИНИТЕ!!!!?"???ВИДЕНОВ ВЗЕ ВЛАСТТА ПРЕЗ 1994 г. - ИЗЧЕЗНАХА ПАРИТЕ ОТ БАНКИТЕ!!!!????РУСКИЯ КОМСОМОЛЕЦ СТАНИШЕВ ВЗЕ ВЛАСТТА ПРЕЗ 2005 г. - КРАДЦИТЕ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО ИЗКРАДОХА ДЪРЖАВАТА!!!???
134
2
 
3
 
! Отговори
демократ преди 13 години
Тоя Мартенс за какъв се мисли трябва веднага да изключи Герб от ЕНП ако него направи да здава поста и на негово място да стане Костов и Мартин защото са умни и кадърни и ще решат проблема на Европа и европейците без тези на *** нека те да си имат проблеми.
133
2
 
3
 
! Отговори
NEYZNAVAEM преди 13 години
TAKAE MOMZENNTZA OT IZMISLENI PARTI I PARAZITI , DETO NI ISKARAHTE OT RODINATA , NAI SETNE SIGO VKARAHTE OT ZAT , SEGA VEZE WTE VIDETE KAKVO E/ZAKONZETA/