Сините гневни на ЕНП заради Борисов и Бай Тошо

"Ако кажат, че Хитлер е добър, дали ще си затворят очите"
Обновена: 1 дек 2010 14:35 | 30 ное 2010 14:55,
169
Сините гневни на ЕНП заради Борисов и Бай Тошо
Снимка: БГНЕС

Сините изразиха недоволството си от отговора на ЕНП във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, засягащо управлението на Тодор Живков, съобщи лидерът на СДС Мартин Димитров.

С писмо от 17 ноември Синята коалиция, в лицето на лидерите Иван Костов и Мартин Димитров, поиска ЕНП да вземе позиция по коментар на Борисов, определен като "реабилитация на бившия тоталитарен диктатор".

В отговора си от 28 ноември Вилфред Мартенс, председател на ЕНП, съобщава, че е поискано обяснение от Бойко Борисов. На свой ред българският премиер твърди в обратна кореспонденция, че думите му са извадени от контекста и манипулирани от медиите.

От ЕНП считат случая за приключен и призовават страните в спора да  направят същото.

„Вярвам, че в момента на икономическа и финансова криза в интерес на България нашите партии членки не трябва да губят политически ресурс в конфликти помежду си“, пише Мартенс в отговор до сините.

„Оставаме с впечатление, че интересите надделяват над ценностите. Ако утре някой каже, че Адолф Хитлер е бил добър управник, защото Хитлер по критерия строеж на магистрали е десетки пъти пред Тодор Живков, ЕНП дали ще си затвори очите“, ядоса се Мартин Димитров на получения отговор.

От партията изразиха опасенията си, че очакват увеличаване броя на безработните догодина.

Още по темата

„В момента хората без работа у нас са около 16 процента, въпреки че националната статистика отчита под 9 на сто“, добавиха от партията.

Несправянето с безработицата ще бъде един от най-големите провали на това управление, смята Мартин Димитров.
   

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
9
 
! Отговори
:) преди 13 години
*** izbival Evrei , Turcite ne izbivaha li vsi4ko okolo tqh ?
111
1
 
8
 
! Отговори
tarbuh преди 13 години
Na horata im pisna da gledame 20 godini nazad vmesto da gledame kakvo stava sega i kakvo shte pravim po-natam. Za 20 godini ne moje da im e vinoven ai Tosho i BKP. Drugite strani ot iztochniq blok syshto si imaha diktatori, no drypnaha mnooogo pred nas, nali?
110
2
 
9
 
! Отговори
ники преди 13 години
Баба яга, Аз съм кореняк софиянец. Спомням си , че когато строяха Кремиковци, хората които отиваха да го строят и да работят там идваха от провинцията , получаваха софийско жителство и жилища, а момчетата , които трябваше да отбиват военната си служба, го правеха там и това им се признаваше като отбиване на военният им дълг. Така ,че никока не бих си позволил да назова непознат човек ***. Освен , ако той сам не се чувства такъв, но това не е мой проблем. Той е на партията ви.На Живков.
109
11
 
17
 
! Отговори
бай Т преди 13 години
Смешни са всички, които забравят 4е през 1944г. България беше една смешна аграрна държава без електричество, пътиша, училиша, здравеопазване и индустрия. Кой построи всичко това? БКП. Кой го окраде? Тези, които предадоха партията и идеалите!
108
3
 
3
 
! Отговори
roki преди 13 години
za kokala se niakoga bori,i dneska zdravo stiska go v zabi.ramji i draska sas nokti,shtom kokala mu niakoi pribliji.rafa glodje i skimti,guzno gleda vse vstrani.vremeto leti hvarchi,v starost valcho prekrachi.a glutnicata s voi se nahvarli,s natocheni ogoleni zabi.derat se s nokti rafat se s zabi,kam kokala se bavno vseki pribliji.ohranen star iznemoshtial,predade kokala v nasledstven ritual.-pisano za todor jivkov.avtor roki.
107
4
 
9
 
! Отговори
гочката преди 13 години
Горкия мартинчо . Не ги броят за фес в ЕНП с Костов. Ами те знаят че са бай никой . Надяват се на боко , ама сметката им ще излезе крива ,както с еврокомисарството на Румето желева. Голямото оакване предстои. Костов ще сурне боко със себе си в трапа.
106
1
 
7
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Елементарно....той не му е роден син.Нима само Волен го прави..не го одобрявам и аз това...но манталитета на българина е такъв.Ти нима не би го направил? Поне Волен и Б.Б.не участваха в разграбването на България.То че яма свестен политик-няма, ама поне от двете злини да се избере по-малката.Въпреки,че щом е злина не си струва да избереш никоя.
105
1
 
8
 
! Отговори
Олеее преди 13 години
Не бе овчо - за разлика от теб ние помним! Костов беше и 2 пъти финансов министър в други 2 кабинета. Колкото до Кремиковци - дори и да е грешка заради нея трябва да отречем всичко добро ли? Не е ли по-добре да разграничим нещата - да това е било добро, да това е било зле. И 1 човек и да иска няма как да управлява сам - няма как да се српави и физически и умствено. Зад него винаги стоят хиляди други хора. Аман от промити мозъци и ТВ вместо глави.
104
4
 
7
 
! Отговори
Аспарух преди 13 години
Безпристрастно погледнато Хитлер е правил същото като всички владетели от древността но сега - завладявал е територии в полза на страната си. Това са правили Цезар, Чингис хан, Наполеон, Ленин, Буш. И всеки от тях е виновен за смъртта на много хора. Чудя се защо те са герои, а Хитлер е престъпник. Нещата не са черно и бяло. При всичките си недостатъци и при комунизма е постигнато нещо. Не трябва да се отрича всичко. Иначе кое ще ни отличава от комунистите.
103
1
 
3
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
Правилно колега.
102
7
 
3
 
! Отговори
ники преди 13 години
Надявам се , че някой все пак ще даде информация на Б.Б по повод на тази новина. И надявам се , че един път завинаги Б.Б. трябва да отговори на един въпрос и той е : Той ченге и комунист ли е или демократ ? И това трябва да го направи в имвто на милионите си избиратели, повярвали, че ТОЙ и неговото семейство са пострадали при комунистите. Моят баща пострада от комунистите и аз съм АНТИКОМУНИСТ. Хората , които бяха облагодетелствани при комунистите саКОМУНИСТИ.От кои си ти др. Б,Б,?
101
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да не забравяме и как САЩ и ЕС направиха блокада на Югославия и така причиниха икономически щети за стотици милиарди долари на България. Заради 10 години блокада на Югославия, България беше съсипана икономически и нито една западна банка не и помогна с по-ниски лихви, а точно обратното - заради опасността от война на САЩ с Югославия, на България се даваха кредити с огромни лихви и така САЩ доведоха България до фалит.
100
2
 
4
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Абе,***...........а къде щяхя да работят повечето Софиянци....ти сега ли откри топлата вода.На всеки е ясно това нещо.Кремиковци го направиха за да се осигурят работни места-не че беше удачен.По времета на бай Тошо София надхвърли 1 милион.
99
3
 
6
 
! Отговори
Ахил преди 13 години
А като вярваш на Сидеров---защо той направи сина си -евродепутат,защо тъста му пази партийната каса---защо жена му отговаря за тъпия им вестник.Защо предаде всички които харсваха Атака ----като се надупи на Борисов.пората ,ако исках да гласуват за Герб -щяха да гласуват---но тия 400 000 души гласуваха за Атака---ама тоя измамник Сидеров ги предаде и продаде.
98
7
 
4
 
! Отговори
ови преди 13 години
до МИЕ, А вие може ли да смятате или просто си харесвате да пишете глупости. Костов управляваше от 97до 2001 год. Какво ви става, бе. Толкова бързо ли забравихте комунизма, цялата уродливост която създаде. Кой *** построи Кремиковци,а? Строи ли се завод на место, където няма нито руда, нито въглища. Ами това в всвки учебник по металургия, започва с това. Такъв *** и неук човек не е управлявал България в цялата и история. Той започна да управлява от "илиадо 56 год???А.
97
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Банките бяха източени от реститутките и от спекулантите, които бяха избиратели на СДС. Неслучайно именно Иван Костов като финансов министър отвърза курса на лева към долара и правителството на СДС започна масова спекула с обмен на левове в долари, довела до хиперинфлацията и банковите фалити, а след 1997 г. СДС въведе валутен борд, с който и до ден днешен се узакони грабежа на костовистките реститутки и спекуланти като Лучников, Славчо Христов, Стефан Савов, Стефан Софиянски, Янчулев и други.
96
4
 
6
 
! Отговори
българче преди 13 години
Ако беше живял по дълго,сега нямаше да имаме ***
95
5
 
6
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Ами прочети малко повече...такива като Костов дадоха акъл на бай Тошо да изнася капитали зад граница и да ги върнат удвоени в България- с прословутия указ 56.По това време до колкото си спомням Костов имаше партийно билетче и се кълнеше в правилната политика на БКП. И после като Юда се опълчи против системата,ама му беше добре когато я цицаше.Не съм комунистка,но съм родена със свободна душа.Вярвам само на такива като Волен Сидеров.Дано дойде времето му и напълни затворите с такива като Костов!
94
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов за затвора
93
6
 
12
 
! Отговори
бай Тошо преди 13 години
Върни се бай Тошо, защото без теб - още по-лошо!