16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС

Цачева сезира комисията по парламентарна етика
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 12:00,
443
16-те припнали за подаръчетата със служебните коли на НС
Снимка: БГНЕС

"В този неприятен случай две неща са недопустими – народни представители в работно време, със служебни автомобили, да откликват на частни покани, и то с обещание за подарък".

Така председателят на НС Цецка Цачева коментира журналистическата провокация на bTV и "168 часа", които поканиха 38 депутати на луксозно прати с обещанието да получат суперскъп мобилен телефон. На изкушението се поддадоха 16 народни избраници.

Сред поканените е била и самата Цецка Цачева, но тя не е отишла на "събитието".

"Това обаче е преценка за морала и вътрешно решение на всеки един от депутатите", коментира още шефът на парламента скандалния случай.

Тя ще сезира комисията по парламентарна етика по случая с депутатите, които в работно време са приели покана да получат скъпи телефони.

Цачева обаче отбеляза, че е недопустимо и чрез подобни експерименти да се внушава на българското общество, че парламентът не работи.

"Мнозинството от депутатите съвестно изпълняват своите конституционни задължения и от действията на отделни народни представители не може да се прави извод за това, че като цяло колективният орган не си върши работата, заяви председателят на парламента.

Още по темата

Депутатите, които откликнаха на поканата от името на бутик със странното име "Клаус Барби”, който всъщност е военен престъпник от Втората световна война, нацист, по-известен като "Касапинът от Лион”, са:

Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Диан Червенкондев от ГЕРБ.

От "Атака" на събитието е присъствал Кирил Гумнеров, от ДПС – Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева; от РЗС – Бисерка Петрова, Дарин Матов; от БСП – Румен Такоров и независимият – Димитър Чукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


443
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
329
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
голяма излагация
328
0
 
9
 
! Отговори
ваня преди 13 години
баба яга,иска ми се някои журналист да ги пита за тази приказка за стълбата,преди години в едно народно събрание някои депутат им я беше чел.убедена съм че те не знаят за какво иде реч наглеците
327
0
 
16
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
ИЗГОНЕТЕ ГИ ВЕДНАГА,АКО ЛИ ПЪК НЕ ЗНАЧИ И ОСТАНАЛИТЕ ДЕПУТАТИ СА ***
326
0
 
20
 
! Отговори
ЦЦ преди 13 години
Лъчо Мозъка пак е пръв.Браво Лъчко, няма да излагаме Партията - само така!
325
0
 
11
 
! Отговори
един от многото затъ преди 13 години
Искам да предложа на Ани Салич да направи българска коледа и за "бедните депутати",че до някой ден може да почнат да ровят и те в кофите за ***.Срамота и позор.А защо г-н Матов/рзс/ не излязохте от трибуната на Народното Събрание да дадете свойто предложение и след гласуване някой от Вас да беше отишъл до въпросната фирма за да оформи необходимите документи,защото се раздуха случая затова търсите смешни извинения иначе нали се сещате ,че никой нищо нямаше да разбере.ПОЗОР!!!!!!!!!!!!!
324
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега ще има покана от нов бутик ,,Д-р Менгеле Щели да им раздават мозък на килограм.Че са неспасяеми.
323
0
 
8
 
! Отговори
Хван Ми Го преди 13 години
майна, не съди по себе си за другите! Мъжката кукла се нарича Кен - което в случая не е опаковка за напитки!, а ако Клаус Барби, Йозеф Менгеле, Мартин Борман и тем подобни не то говорят нищо, значи си депутат! И забележи майна, че на тая гола кука кълвът не един - двама, а 16 парцала!!! Кво общо има културата с лицемерието в случая???
322
0
 
6
 
! Отговори
. преди 13 години
Гергов е критикуван също така от природозащитници и представители на партия Зелените поради факта, че редица негови строежи и проекти попадат в защитени зони, унищожавайки ендемитни местообитания и допринасяйки за презастрояването на българското Черноморие."Никой да не се учудва, че бтв атакуват правителство, което доста е поожилило собственикът и. А че депутатите ни неструват, това не е от вчера.
321
0
 
5
 
! Отговори
. преди 13 години
Краси Гергов е критикуван заради нерегламентираното си участие като съсобственик на bTV, което признава чак през май 2010, след като отпада законовата забрана собственици на рекламни агенции да притежават дялове от електронни медии. Тази законова промяна става известна с името "Поправката 'Гергов'". Името му се свързва с тенденциите за монополизация на медийния пазар в България.
320
0
 
4
 
! Отговори
Кан Крум преди 13 години
Първо се научи как е правилният титул на средновековния български владетел,и после пиши поръчкови коментари.
319
2
 
8
 
! Отговори
Антилицемер преди 13 години
А на теб, умнико, преди тази случка името Клаус Барби да не би да ти е говорило нещо? Най-вероятно си мислел ,че е мъжът на куклата Барби. Хайде, стига лицемерие! А това, че "симпатягите" от НС са тръгнали в галоп за аванта, е друга работа. След този случай е редно Цецка да ги помоли да си подадат оставките доброволно.
318
1
 
11
 
! Отговори
miselm преди 13 години
БО БО им е обиден защото не са го взели на раздаването на ОСКАРИТЕ
317
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Реагирали са като деца от малките класове...Такива спомени иамам от детството си.Не е за вярване че са толкова наивни след като са на такава върхова позиция.И от тези хора очакваме да громят корумпирани дебеловрати и да контролират съдебна система:)))Абе ужас,не мога да повярвам.Но и Цачева скача да ги защитава,милите дечица...
316
0
 
17
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Скандал!Грандиозен!!Ухаа!!Сефте за година и половина,нали?А тихо минава решението да се прехвърлят парите за здраве от касата в джоба на правителството.Тишинаа...
315
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в последните месеци спрях да гледам всякакви комедийни филмчета и сериали, следя само, какво се случва в парламента ни :D
314
0
 
22
 
! Отговори
Баба Яга преди 13 години
Ами те са отишли заради телефончетата....завалийките.Защото заплатките не им стигат сигурно.Дреме им какво ще кажат на партито.Такава лапачка за 6 каймета за изтърване ли е? Кога ще ти се отдаде такава възможност освен ако не си депутат?Сега тези ***,ако имат морал трябва да си подадат оставките!Защото не знам с какви очи ще гледат колегите си в парламента.Защото за обикновения народ те просто нямат очи!....Приказката за стълбата на Смирненски си мислят,че не се отнася за тях!Наглеци!
313
1
 
25
 
! Отговори
IND преди 13 години
"Според Дарин Матов (РЗС) инициаторите на експеримента е трябвало да стигнат до край - да раздадат макар и празни кутии на телефон Верту, за да видят как щели да реагират народните представители.Всички щяхме да реагираме по един и същи начин - да кажем, че нямаме право да получаваме подаръци и да обявим телефона за продажба и съответните пари от продажбата да се дарят на домове за сираци, посочи депутатът от РЗС."Хахаха - тоя искрено ме развесели . Да бе точно така са щели да направят...
312
2
 
16
 
! Отговори
ха ха ха преди 13 години
ЦИРК НА ВСЯКО НИВО В ТАЗИ ДЪРЖАВА.......ЗАСРАМЕТЕ СЕ ИЗЗЕДНИЦИ ТАКИВА ГЛАСУВАЙТЕ И ПОСЛЕ....СТИГАТ НИ 50-60 ЧОВЕКА ПАРЛАМЕНТ И ТО МОЖЕЩИ КАТО КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА НА ТЕЗИ СЕЛЯНИ....
311
1
 
9
 
! Отговори
капо преди 13 години
Само Ху Цзинтао ще ни оправи.
310
0
 
12
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
А защо не са отишли?Не мислиш ли ,че са се разбрали с колегите да им звъннат ,ако наистина има далавера,пък те ще гласуват с техните карти междувремено?