Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата

Било заради текущо криминално разследване
Обновена: 3 дек 2010 14:36 | 2 дек 2010 08:30,
174
Уорлик: Петков много добре знае защо му е отнета визата
Снимка: БГНЕС

Отнемането на визата на Румен Петков няма нищо общо с ГЕРБ или вътрешната политика. Става дума за текущо криминално разследване, което касае и него,  и г-н Петков знае много добре защо му е отнета визата, заяви пред bTV посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик.

"Той бе привикан в посолството и му бе обяснено защо му се отнема визата. Той не отговаря на условията за виза според американското законодателство”, допълни той.

„Такова решение не вземаме лесно, много рядка мярка е и ние го правим на базата на анализи, и факти. Това няма нищо общо с министър Цветанов или Танов. Решенията, които ние сме взели, не са на базата на това, което казват политиците. Щяхме да отнемем визата дори и да нямаше обществена дискусия по темата”, каза още Джеймс Уорлик.

Посланикът увери още, че няма връзка между приемането на задържани лица от Гуантанамо в България и програмата за безвизов режим за САЩ.

Ние не се интересуваме от събирането на биометрични данни на български граждани, коментира още Уорлик във връзка с информацията, изнесена от сайта Уикилийкс.

"Отново искам да подчертая, че няма да говоря по конкретна директива или искане от нас, но по отношение на биометричните данни, не зная да ни е нареждано да събираме такива данни”, допълни той.

Относно корупцията посланик Уорлик заяви: "Мисля, че това, което ще откриете във всички тези телеграми е, че ние имаме едно здраво сътрудничество с българските служби. Телеграмите по принцип не се състоят от две изречение, а те са цялостни доклади. Ако изберете едно или две изречения, можете веднага да създадете сензационна история. Това, което ще откриете в тези телеграми, е същото което казвам на българските граждани. Не изваждайте конкретни фрази или изречения, а гледайте цялостната картина”.

Още по темата

Разработили сме в здраво сътрудничество и то в области, където преди не се е работило, заяви посланикът, като уточни, че това са организираната престъпност и корупцията.

„Изнасянето на информацията в тези телеграми е престъпно деяние, което трябва да се преследва в САЩ. Хората, които оповестиха тази информация, са нарушили американското законодателство и заслужават да бъдат изправени в съда. Не в България, а в други страни, има хора, които са застрашени, тъй като тази информация е споделена гласно”, допълни Джеймс Уорлик.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: визаДжеймс Уорлик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
11
 
18
 
! Отговори
на заточение в София преди 13 години
Ворлик си отмъщава за това, че не са го назначили за посланик в Берлин, или Берн, или Париж, а са го изпратили на заточение в София. Която е провинция, не само в географския смисъл.
13
7
 
17
 
! Отговори
Джон преди 13 години
Уорлик - Сексуалният блян на Фидосова...
12
11
 
18
 
! Отговори
вицекраля на Българи преди 13 години
По внушение на вицекраля на България, Ворлик, който е искал по този начин да подкрепи имиджа на протежето си Цецо Шестака, последният изпрасква един хубав донос за Петков до посолството на Щатите, и те вече имат формалното право да го отсвирят. За да е ясно на всички, кой е кукловода и кои са марионетките.
11
17
 
23
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Само бой за ши#баните комунисти, браво на янките, всички червени са престъпници.
10
7
 
26
 
! Отговори
Gonzo преди 13 години
Видяхме го румбата в опасно близо при росен петров-за пореден път се доказа като пълен ***.
9
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДЕЖУРНИТЕ ТИКВЕНИЦИ СЕГА ЗАПОЧНАХА ДА ОПЛЮВАТ И УОРЛИК...
8
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Четох на друго место че е разследван за това че е купил луксозен апартамент в Барселона Платил е кеш 1.5 милиона евро , и сега не може да обясни откъде са парите
7
9
 
23
 
! Отговори
До Анонимен 1 преди 13 години
Много си ограничен,човече.Поживях в САЩ и сам видях логиката на която са построени и защо са световна сила н-р 1 и всички се съобразяваме с тяхното мнение.Твоите елементарни разсъждения ще поддържат робския ни манталитет още много години.
6
5
 
21
 
! Отговори
Джон преди 13 години
Уорлик - Укротителят на Пудела!
5
12
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ОПАА... НОВ ШАМАР ЯСЕН И ТОЧЕН ЗА НАГЛИЯ РУМЕН ПЕТКОВ. ТОЗИ ЧОВЕК ПОНЕЖЕ ЯВНО Е МНОГО ЧЕРЕН ОТВЪТРЕ И ВСИЧКИ ГО ДРАЗНЯТ СЛЕДЕТЕ ИНТЕРВЮТАТА МУ С ЖУРНАЛИСТИТЕ ПОНЕЖЕ НЯМА ЛОГИЧНИ ОТГОВОРИ ТОЙ ИЗВАЖДА НАГЪЛ И МЕНТОРСКИ ТОН И КОНТРААТАКУВА ВСИЧКИ ЖУЛНАЛИСТИ.САМО ЕДИН ПЪТ ДА ГО ЧУЕШ И ЩЕ ТИ СТАНЕ ЯСНО ЧЕ Е МНОГО ОТРОВЕН ЧОВЕК...
4
19
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Невинен до доказване на обратното .Уорли, Уорли признай си го, че това с отнемането на визата е герберова препоръка
3
13
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик нали е много устат по принцип защо не каже нещо за изтеклите документи от Уикилийкс за посолството на САЩ в София?Говори само по теми , които му изнасят дори и до припадък да ги повтаря даже.
2
22
 
25
 
! Отговори
Джон преди 13 години
Уорлик - Повелителят на Тиквата!
1
26
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разследване от страна на полицията не означава, че някой е виновен! Ясно е записано в конституцията на РБ кой е виновен. Това става само с издадена от съд присъда! Обясненията на Уорлик са абсолютно смешни!