БСП иска затвор за Цветанов заради лекарските СРС-та

Министърът използвал неправилно тайната информация
Обновена: 7 дек 2010 16:42 | 7 дек 2010 16:40,
264
БСП иска затвор за Цветанов заради лекарските СРС-та
Снимка: БГНЕС

Само преди десет дни Румен Петков и конституционалистът от БСП Любен Корнезов сезираха главния прокурор за престъпление, извършено от вътрешния министър Цветан Цветанов.

Тогава вицепремиерът беше обвинен в набеждаване в престъпление, което е направил, докато говорил за срещата между Петков и Братя Галеви. Днес от БСП отправиха ново предизвикателство към главната прокуратура, пак за Цветан Цветанов.

Още по темата

Според социалистите вътрешният министър е нарушил и закона за СРС-тата, и Наказателния кодекс, като е изчел публично разговора между лекарите от Горна Оряховица.

„Сам по себе си случаят е прецедент. Няма друг министър, който да си е позволил да изнася информация, получена от СРС. Резултатите, получени от СРС-та, не могат да бъдат използвани за друго, освен за предотвратяване и разкриване на престъпления”, посочи бившият вътрешен министър Михаил Миков.

Така Цветан Цветанов бил нарушил чл. 145 А от Наказателния кодекс. Предвид факта, че е длъжностно лице, наказанието се увеличава и стига от 1 до 5 години затвор.

Миков припомни друг подобен случай, но не отскоро и не в България. Социалистът сравни ситуацията с лекарските процеси в Русия през 1953 година, малко преди смъртта на Сталин.

„Парламентарната група на „Коалиция за България” ще сезира в най-кратки срокове прокуратурата за това закононарушение на министъра. Виждаме една последователност и безнаказаност в действията на служители на МВР”, посочи пък лидерът на БСП Сергей Станишев.

Михаил Миков обаче посочи друг, по-важен според него проблем – сигурността на личната кореспонденция. „Не може събраната от СРС информация да се използва за други цели, независимо от нейната пикантност. Оттук насетне излиза, че всичко е възможно и е позволено”, обобщи депутатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
4
 
15
 
! Отговори
ъъъ преди 13 години
Ами така е, като планирате престъпления по телефоните, ще ви е страх да говорите по тях. Аз като си говоря само за секс с мойта, боли ме фара че някой ме слуша :))) Най-много да се одърви
156
11
 
13
 
! Отговори
По дяволите преди 13 години
Цв.Цв. превърна заседанието на НС в селско театро. Литературно четене на материали, които няма право да чете. Но...той откъде да знае. С неговата физкултурна педагогика. А защо не изнесе причината за монтиране на СРС-тата в Горнооряховската болница? Всяка ли болница се подслушва като нея? И защо?
155
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
СРС = Срушете Родната Свобода
154
5
 
7
 
! Отговори
xxx преди 13 години
ako osydite CeCO shte glasuvam za BSP veche GERB ne se ponasyat v BG veche ne govorim po GSM a
153
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Първо да видя Станишев и Р.Петков в пандиза, пък тогава да си говорим за Цветанов. Всичко по реда си, ама нещо тези господа се дърпат много като дойде техния ред, та чак гледат как някой да ги превари на опашката, та тяхното да се отложи с още малко.
152
4
 
11
 
! Отговори
Родолюбец преди 13 години
Да защититим държавата от хамстеризъм !
151
2
 
11
 
! Отговори
Съселът преди 13 години
Преди ме беше страх да си помисля даже за думата "ЗАТВОР", но сега много ми се услади - "ЗАТВОР-Р-Р". Я как хубаво звучи, ама и аз, що ли съм толкова плашлив и неуверен. Можех и моите, докато управлявам да ги плаша с нея, ама пуста гейска плахост. Качиха ми се на главата и сега народа ме мрази.
150
6
 
15
 
! Отговори
гр преди 13 години
Тия трябваше да бъдат съдени за геноцид над собствения си народ, не да им се мъдрят наглите физиономии по медиите.
149
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЗА Бойко и Гоце ли говориш? Ама се обърка малко. Гоце не е "Апартамента". Гоце е "Мезонета"
148
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП да си видят и оправят техните бакии и после да говорят
147
1
 
3
 
! Отговори
ДАНС преди 13 години
Приятелю, ти ако си мислиш, че не си разследван със СРС-та в момента, много се лъжеш. Много си отваряш устата и скоро ще даваш обяснения, като например откъде са парите за новата ти кола, на която тази сутрин оправяше документите в КАТ.
146
4
 
13
 
! Отговори
666 преди 13 години
Ей,тва комунистите са нагли животни!Дотам са стигнали че да дават примери със Сталин!!!!Абе вашта мама крадлива,дотам ли опряхте?Толкова други примери нямаше ли,*** ***!?Ще ни плашат със Сталин!?!?!Абе дрисльовци червени и крадливи,що не духате супата!Заедно със всички ваши марионетки с червени пражки!
145
6
 
3
 
! Отговори
GLEN преди 13 години
Че друг излиза ли по тв,освен ТИКВАТА и АПАРТАМЕНТА???
144
4
 
7
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
Човека е сбъркал - няма как да си направиш ***, щото нямаш на какво... И топки нямаш :) А че си някво нелегално *** - и от бърз влак се вижда :)
143
4
 
7
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
ИСКАМЕ ОЩЕ СРС-ТА :) Колкото повече, толкова повече :)
142
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ***-ГЕЙЧО влез в час.Виж народа какво говори за теб и тогава се запъвай на Бойко.Г-н Цветанов е човека отдал се в служба на народа.Всички му вярват но съдииките мислят само за 13 и 14-та заплата затова все още няма осъдени...
141
7
 
4
 
! Отговори
Amеnhotep преди 13 години
Ами какво по-интересно. Освенче съм на щат в "Позитано", тази сутрин се мъчех да си направя сам ***, но не успях. Дайте някакви упражнения за разтягане бе
140
0
 
4
 
! Отговори
за 142 преди 13 години
Да им помогнем кой с каквото може - безплатни съвети , окуражаващи възгласи , а на най- страхливите с камъни
139
12
 
11
 
! Отговори
вили преди 13 години
E, то и аз съм от ГЕРБ, а не от БСП, но излиза че в БСП мислят разумно.Имат кадрови потенциал, ерудирани политици .А ГЕРБ и особено ББ и ЦЦ санещо страшно. Направо ужаст, кошмар.
138
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БСП, ритуално и групово да се самоубият.