5 години затвор за Цветан Цветанов, ревнаха от БСП

Червените дават вътрешния министър на прокуратурата
Обновена: 4 ное 2010 12:56 | 4 ное 2010 12:54,
565
5 години затвор за Цветан Цветанов, ревнаха от БСП
Снимка: БГНЕС

След като опитът Народното събрание да разследва имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов се оказа неуспешен, депутати от "Коалиция за България" решиха да сезират главния прокурор за извършени от вицепремиера престъпления.

Те са по два члена на Наказателния кодекс – длъжностно престъпление (чл. 282), за което са предвидени до 5 години затвор, и за съставяне на документи с невярно съдържание (чл.308) – 3 години зад решетките.

"Да се изследват всички данни, факти и обстоятелства и който е извършил престъпление – на подсъдимата скамейка", заяви Любен Корнезов.

Още по темата
Антон Кутев сипа още една лъжичка сол по обвинението в конфликта на интереси срещу Цветанов. Според него фирма BVT, която е взела 25 обществени поръчки за "Топлофикация София", е собственост на вече осветения като близък до вътрешния министър бизнесмен Тодор Бояджиев.

Докато бил зам.-кмет по сигурността, Цветан Цветанов е сключил с тази фирма 5-6 договора за над 1 милион лева.

След това фирмата продължила да бъде фаворит при възлагането на ремонт, подмяна на кабели и други подобни дейности на столичното парно. Договорите били "за какво ли не", каза Кутев.

Връзката между фирмата и Цветан Цветанов била очевидна. Преди разгара на кризата, когато цените на апартаментите в София бяха високи, Цветанов успял да си купи апартамент на ул. "Елемаг" на стойност 500 евро за квадрат. Жилището било продадено именно от BVT.

"Тази стойност е четири пъти по-ниска от пазарната" според Антон Кутев.

Връзката между Цветанов и фирмата и обвинението за конфликт на интереси са именно на тази основа, че BVT е получила обществени поръчки, а министърът – апартаменти на безценица, разясни Антон Кутев.

Все пак депутатът каза, че не всички 25 договора, за които фирмата трябвало да получи 20 милиона, са сключени по времето на кметуването на Цветан Цветанов. Кутев обаче е убеден, че той е продължил да упражнява влияние и в качеството си на министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


565
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
528
1
 
1
 
! Отговори
Bai_Mitio преди 13 години
Абе не ви ли дразни себичноста на тези ***.Дянков много го били харесвали бойко пак някакви други го харесвали и тей и тей и изведнаж започвам да имам чувстото,че ние не сме важни,не ние народа а те и те...
527
1
 
2
 
! Отговори
БСП преди 13 години
OSTAVKA !!!
526
2
 
2
 
! Отговори
Прокурора преди 13 години
Дръжте се за Главният прокурор, той нали слушка всичко което му кажете. Може би и г-н Първанов да понатисне малко, а ? Той нали не се долюбва със Цветанов.Айде симпатяги БСП ари. Дерзайте. Абе забавни сте. Блестящи идеи, светли умове, какви сте си само лика прилика.
525
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
малко са му
524
0
 
1
 
! Отговори
cas преди 13 години
hybava me4te ama da go posledvat i o6te politici i ot vas gospoda komynisti depesari caristi i drygi boklyci kato vsi4ki vas.
523
2
 
3
 
! Отговори
v преди 13 години
Typi komunqgi ,drugo kvo moje da se kaje
522
4
 
7
 
! Отговори
San Dokan преди 13 години
Всичката помия която изсипват върху министър Цветанов защото е започнал да тормози техните олигарси за кражбите,измамите и всички престъпления които са правили през 20 години на преход досега . Много милиарди откраднаха *** и сега като се явиха такива съвестни хора като ГЕРБ и им се дръпна *** да не би да попадне на някаква следа и да ги натика в панделата . И използват своята генно модифицирана партийка РЗС за да сипят помия срещу ГЕРБ и правителство
521
3
 
5
 
! Отговори
ас преди 13 години
Като им вкарва доверениците в панделата те реват ... само така ЦЕКО!!! Нека реват свините ...
520
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ама стига с това червени ,сини ,зелени ,пембени... тъпо е разберете го ! Не може бившия бодигард на Живков да не е бил комунист! Имате ли идея какво проучване имаше до девето коляно за такава работа? Вече не сте и смешни! Ако ще спорите ,нека е разумно с доводи ,а не с глупости! Не правите услуга нито на ГЕРБ , нито на България!
519
9
 
5
 
! Отговори
lanski преди 13 години
цялото правителство-ВЪН!!!
518
7
 
6
 
! Отговори
Дясно преди 13 години
Сега виждам кой е гласувал за Герб=некадърници. Стана ясно, че Герб краде и веднага ревнаха избирателите на Герб, че и предишните са крали. Страшна логика, няма що. Проблемът е, че не могат да управляват държавата, а не че са откраднали по няколко милиона. Във всяка държава управляващите крадът, но с мярка, понеже са хора с образование, професия и състояние над средното. Напрявят услуга на някоя голяма компания и като им свърши мандата отиват да работят за нея на някоя представителна длъжност...
517
1
 
2
 
! Отговори
ееееиииии преди 13 години
до 520 - няма нищо анонимно в мрежата. Ако някой поиска, всеки е разкрит за отрицателно време. Излиза "анонимен", в случай,че не напишеш име някакво. Ако напиша, че съм Бонд, Джеймс Бонд, това не означава че съм.
516
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не знаеш ли къде бяха? - Правеха всякакви далавери да крадат и грабят хората, които създават благата, а нямат възможност дори за елементарните всекидневни потребности. "Другарчетата" добре се постараха да унищожат нацията, защото се мислят за безсмъртни
515
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Престъпниците които съсипаха България за 60 години, сега искат да съсипят и Цветанов. Това е.
514
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Podloga si ti!Kopeldak!
513
4
 
6
 
! Отговори
rumen преди 13 години
Приятели,Какво ни показа светлият пример на работливото момче Цецко ЦветановВ България има три сравнително Честни начина за забогатяване и един НевъзможенБългарския вариант на играта Стани богат се играе така: 1.Обади се на Приятел...- Обаждате се на Дядо Огнят Дойнов, Чечко Луканов или на приятелите и братовчедите от ДС, може и на министърче и получавате от 1 до 100 милиота, които да връткате за радост на душата, но когато родата или приятелите си ги поискат, веднага ги връщайте, защото иначе Смъртността е висока. Справка Илия Павлов, Кюлев и т.н.2. Помощ от публиката...- Правите си Томболка, финансова пирамидка, тото игрички, или просто ставата Шеф но Тото-2, като Иренчето Кръстева и ставате собственик на от 1 до 100 милиона, купувате си Медиина група, но незабравяйте месечните многомилионни отчисления, защото здравето е толкова крехко3. 50 на 50%.- Правите Далаверка с петрол, срещу храни или просто го внасяте контрабандно, но може и наркотици , алкохол, всякакни други бракувани храни и лекарства, но, не забравяйте, че шанса да ви хванат е 50 на 50%..., но все пак засега хванатите са единици, пък и гладните Следователи, Прокурори и Съдии, и те хляб ядятИма естествено и един Невъзможен начин да забогатеете, който бил избрал Честния Цецко- Работите 40 години от тъмно, до тъмно, и няма значение на държавно или на частно, но сигурно е само едно - ще хванете артрит, шепове и за гарнитура някоя друга вътрешна болестчица, е не за умиране, но пък от тях Много боли и ще сте си все така бедни и гладни
512
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АКО ЦЕЦО ТРЯБВА ДА ПОЛУЧИ 5 Г ТО ЦЯЛАТА "ОПОЗИЦИЯ" ТРАБВА ДА Е ДОЖИВОТ В ЗАНДАНА! МЛЪЪЪЪЪК ***!
511
6
 
11
 
! Отговори
GOD преди 13 години
SKAPANI KOMUNISTI , OPLA4ETE SE I NA ARMENSKIA POP , AKO ISKATE . SLEDVASHTITE 30 GODINI EDINSTVENOTO,KOETO SHTE MOJETE DA PRAVITE E SAMO DA SE OPLAKVATE I DA TJRSITE KOMPROMATI ZA KOI LI NE. HORATA VI POGREBAHA VE4E ... AMIN
510
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
червените *** ревнаха..милите те-колко са нещастни само...и жалки...виждате 4е края ви идва и се гър4ите като червей..но народа ве4е нее толкова сляб и глух да не чува и вижда какви сте ги вършили-намери се един свестен министър който ви наруши спокойствието и ве4е сте бесни-както се казва в старата поговорка;КРАДЕЦА ВИКА-ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА! това сте вие жалки създания-толкова жалки и гнусни....
509
12
 
16
 
! Отговори
р.овч. преди 13 години
червените мухльовци започнаха пак да демонстрират активност. къде бехте 4 години, червеногъзльовци жалки? толкова сте жалки с демогогското си лицемерие и двойния стандарт... забавлявам се да ви гледам как се напъвате, ама накрая май ще се изтървете в гащите от напъване...