Сините: Посланиците агенти вън!

Бившата ДС определя външната ни политика, възмутиха се десните
Обновена: 15 дек 2010 10:08 | 15 дек 2010 10:07,
114
Сините: Посланиците агенти вън!
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция призова спешно да бъдат отзовани посланиците, които бяха обявени за агенти на Държавна сигурност (ДС).

Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров в декларация от името на парламентарна група в началото на парламентарното заседание.

Настояваме за законово ограничаване правото на агенти на службите на бившия комунистически режим да заемат посланически постове, допълни Димитров.

Още по темата

В Синята коалиция се срамуват, че половината – 13 от 26 български посланици в Европейския съюз, са агенти на ДС.

"Това потвърждава за пореден път "тезата на представители на Русия, че България е нейният троянски кон в ЕС", каза Димитров.

Според него фактът, че има толкова много агенти сред посланиците, показва, че бившата ДС до голяма степен определя българската външна политика.

До края на днешния работен ден от Синята коалиция ще предложат законопроект, който да ограничава и да не дава възможност агенти на ДС да заемат посланически постове, каза Димитров.

Припомняме, че във вторник от Комисията по досиетата обявиха, че 45% от бившите и настоящите посланици и генерални консули са принадлежали към структури на Държавна сигурност или военното разузнаване.

Външният министър Николай Младенов веднага реагира на новината в Twitter:

"Нямам думи! В мен се заражда един голям гняв и решителността ми става непоклатима", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
1
 
2
 
! Отговори
suny преди 13 години
"Гледайте какво става тук и сега, какво ще правим ЗАНАПРЕД. Стига сте гледали повече от 20 години назад в миналото"Бих се съгласила с теб ако наистина си бяха останали в МИНАЛОТО. Явно са все още в настоящето - ТУК И СЕГА.
70
4
 
4
 
! Отговори
Мартинчо преди 13 години
фъфъфъфъфъффъфъфъфъфъфъфъфъфъфъфъфъфъфъабе аз ли съм фъфлек или просто си фъфля ?или и двете ?
69
2
 
4
 
! Отговори
аз преди 13 години
И как да ги уволни външния министър, като самият той е внук на активни борци? Мамино синче, което е учило в чюжбина за наша сметка и дори не е влизал в казарма?
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
в крайна сметка оставам с впечатлението,че няма агенти,които да работят за Българиявсеки изнася данни от тука,което означава,че нямаме никаква национална сигурностДАНС трябва да се закрие,полза няма от тяхДАНС - Доган,Асан Няма Срам
67
5
 
10
 
! Отговори
kk преди 13 години
Мартине,Мартине,загрижил си се за посланниците!Вие с Командира сте много грижовни в последно време!Ами загрижете се така за кадрите на ДС,които в момента са Директори и Замове в ДАНС,чрез която се управлява държавата!Просто сте едни лъжци!!!Вие през изминалата седмица щяхте да сте и в Опозиция,пък неловко си замълчахте при гласуването!И това си е чист ПОПУЛИЗЪМ,защото сте *** колкото останалите,та и повече!!!СДС+ДСБ=ЦИРКАДЖИИ!!
66
1
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
абсолютно вярно!Ама ако българите не се натопят сами едва ли друг ще го направи
65
1
 
5
 
! Отговори
аз преди 13 години
Към 60: А тези техни дипломати са света вода ненапита! Особенно Уорулик!
64
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изложихме се като кифладжии аматьори.
63
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бандитите у нас не могат да отсъдят защото нямат внедрени агенти, всички бивши агенти бяха разконспирирани. Сега и външните агенти. Правителствата ще научават външните новини от вестниците. Някой има за цел да разруши сигурността на държавата с тези списъци.
62
1
 
8
 
! Отговори
аз преди 13 години
Че какво правят всички посланици по света? Дипломацията е продължение на войната с мирни средства. Последните разкрития за американската дипломация нещо друго ли доказват? Така че спрете да се пинявите. Явно останалите дипломати извън посочените в списъка са новите агенти на ДАНС. И това е напълно нормално, иначе защо ще ги издържаме да живеят в чужбина?!?
61
2
 
5
 
! Отговори
Фифи Димитровата преди 13 години
По добре неприкрит *** *** като мене ,отколкото патриот ,милеещ за Родината си!!!Защото надарените керестелии нямат раса и родина...
60
1
 
6
 
! Отговори
ариец преди 13 години
Не приятелю , НЕ ВСЕКИ БЕШЕ СВЪРЗАН С ПАРТИЯТА-БКП И НЕ ВСЕКИ СТАВАШЕ ДОНОСНИК ИЛИ ЧЕНГЕ ! Това ,което казваш е пълна лъжа, 10% комунисти и 5% доносници не правят цял народ . На тези, които ни минаха младините в комунистическия ужас тези неща се ни до болка ясни и няма нужда недорасляци да ни отварят очите , защото ние видяхме точно цялата ченгелийска "ПРОМЯНА" как стана .
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ако оставят дипломатите-агенти всеки чуждестранен дипломат ще страни от тях
58
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калинчо, не си схванал иронията - точно това имах предвид, защото написаното е цитат. Само последното изречение е за цяла България навън е мое и с него мислех, че изразявам иронията си.Пък и този, когото цитирам сигурно не се е замислял за семейството, приятелите и роднините си. За него всички под ножа, а той - заклетият "демократ" ще остане да им носи цигари в затвора или цветя на Задушница.
57
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уорлик е троен агент!Той работи за САЩ,Анкара и за Русия.
56
2
 
4
 
! Отговори
ц преди 13 години
И сега като почне една олелия как българската дипломацияще се лиши от " големите " специалисти .
55
3
 
10
 
! Отговори
Лео преди 13 години
По добре посланик, които е бил служител на Първо главно, или на ДС, отколкото демократ - "***", защо демократичните посланици са именно такива, в по-голямата си част. Якото плющене на задни бузи на демократичните ни посланици и настървеното им пъшкане и скимтене показва каква "държава" сме!
54
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А пък днес герберасите превърнаха доносничеството и слухтенето в проява на на чест, достойнство и революционна бдителност :-)) Тъй де, 100 млн. за слухтене, незнам си колкостотин сигнала до ОЛАФ и прокуратурата, доноси, клевети, извадени вътрешноведомствени документи по медиите... Рай за клеветата, клюката, омаскаряването... първа радост за населението, та да не се замисля много-много за пенсии, заплати, цени и други глезотии.
53
7
 
6
 
! Отговори
Oleee преди 13 години
Вън костов и плужека мартинчо от политическия живот в БГ! Марш помийни плъхове!
52
2
 
5
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Ами ако сред тях има точни специалисти? Само заради това, че са били в ДС ли ще ги нариташ? Аз пък предлагам да си ги разследват кой какви ги е вършил, но не публично, щото и без това изкараха всичик разузнавачи пред света, а ако някой е сггафил да си го наритат! Така, ако уволняваш само заради това, че е бив МВР, ще ни оставиш ез спезцове, ве! системата бе такава? Всеки, когото партията покани вътре ен може да откаже - следват проблеми. А и защо? Всеки сам отговаря за делата си.