Сините: Посланиците агенти вън!

Бившата ДС определя външната ни политика, възмутиха се десните
Обновена: 15 дек 2010 10:08 | 15 дек 2010 10:07,
114
Сините: Посланиците агенти вън!
Снимка: БГНЕС

Синята коалиция призова спешно да бъдат отзовани посланиците, които бяха обявени за агенти на Държавна сигурност (ДС).

Това заяви лидерът на СДС Мартин Димитров в декларация от името на парламентарна група в началото на парламентарното заседание.

Настояваме за законово ограничаване правото на агенти на службите на бившия комунистически режим да заемат посланически постове, допълни Димитров.

Още по темата

В Синята коалиция се срамуват, че половината – 13 от 26 български посланици в Европейския съюз, са агенти на ДС.

"Това потвърждава за пореден път "тезата на представители на Русия, че България е нейният троянски кон в ЕС", каза Димитров.

Според него фактът, че има толкова много агенти сред посланиците, показва, че бившата ДС до голяма степен определя българската външна политика.

До края на днешния работен ден от Синята коалиция ще предложат законопроект, който да ограничава и да не дава възможност агенти на ДС да заемат посланически постове, каза Димитров.

Припомняме, че във вторник от Комисията по досиетата обявиха, че 45% от бившите и настоящите посланици и генерални консули са принадлежали към структури на Държавна сигурност или военното разузнаване.

Външният министър Николай Младенов веднага реагира на новината в Twitter:

"Нямам думи! В мен се заражда един голям гняв и решителността ми става непоклатима", написа той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Консулът извиква на среща българин, за да се опита да упражни натиск да си иде от страната на капиталистическите вълци....... 1 Защо лицето отива на срещата2 Вместо да го връщат в България не е ли по лесно да го гръмнатТова твоито е като сценарии за Джеимс Бонд
90
5
 
3
 
! Отговори
ГРУ преди 13 години
Интересно е дали и Мартнчо като шефа си Иван Йорданович не е резидент на ГРУ или просто е купен от Костов, за да го използва като праван. Като се вижда колко е невероятно *** е по-скоро второто. Тзи провокация срещу дипломатическия корпус е ясна - целят лесен начинда отстранят посланници и консули и да могат да назначат на работа свои хора.
89
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до колкото си спомням преди 10 г. сините бяха на влас . защо тогава не отвориха досиетата ами сега изказват мнение.
88
7
 
6
 
! Отговори
_ преди 13 години
Няма значение кога е било.Всички дипломати от кариерата ТРЯБВА да са работили с разузнаването, иначе нищо не са правили. Някои хора толкова са набрали да приказват, без да мислят, че не знаят или са забравили, че ДС включваше не само полит. Шесто управление, а също и Първо, Второ и Трето, които образуваха разузнаването и контраразузнаването.Първо и Второ съществуват и днес под имената Национална разузнавателна служба и Национална служба Сигурност (вече Държавна агенция "Национална сигурност").
87
1
 
6
 
! Отговори
ЗА преди 13 години
Ето как Първо главно, къмо което принадлежат повечето от тези дипломати щатни и нещатни, работеше срещу вражеската емиграция:Консулът извиква на среща българин, за да се опита да упражни натиск да си иде от страната на капиталистическите вълци. Лицето е поканено в кафене Рудитерхоф, намиращо се в центъра на виенския пазар Нашмаркт, където обикновено се събират много българи. Консулът е винаги добре дошъл бакшишът е значителен. Консулът помолва келнера да донесе желаното питие за събеседника си. Преди това на келнера е обяснено, че този българин е в лошо психическо състояние и е много опасен. Ето защо е необходимо в питието или кафето да се сложи хапче за успокоение. И така по средата на разговора българинът клюмва, консулът крещи, че трябва да се закара в болница, присъстващите помагат болният да бъде вкаран в колата на консула, която с мълниеносна бързина откарва спящия българин в Братислава. Границата се преминава много лесно издаваПрочитане на целия коментар се временен паспорт пасаван, за определено лице, тъй като то трябва само да излезе. В пасавана може да се напише измислено име, несъответстващо с личността. От Братислава болният се натоварва в първия самолет и най-късно на следващия ден вече е в Централния затвор в София.slovo.bg/old/litforum/003/brubashkin.htm
86
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкова сте прав, че няма какво да се добави. Другото си е словоблудство!
85
2
 
3
 
! Отговори
Х преди 13 години
Имах подозрения, но сега съм сигурен - в тази държава се раждат само чистачи. За съжаление, некадърни, като във всичко друго. 20 години чистене, държавата като столипиновска клоака. Проблемът е, кой след нови 20 години, ще изчисти простотията от държавата. Въпросът е риторичен. След 20 години ще сме известни като "първа проста държава". За любителите на латиницата "first simple country"!
84
4
 
8
 
! Отговори
ариец преди 13 години
до 83 Хайде да не смесваме нещата ,тук не става въпрос за вербувани или професионални разузнавачи след 1989г. Това са агенти на комунистическата държавна сигурност , те никога не са работили за България , а само и единствено против нея в полза на СССР, сърби и всички наши врагове.
83
1
 
0
 
! Отговори
елена преди 13 години
12 е много прав.
82
11
 
5
 
! Отговори
_ преди 13 години
Хайде сега Мартин да посочи една държава, в която посланиците не работят с разузнаването.Май трябва да се отзоват тия, които НЕ са агенти, щото не са пълноценни на максимум... :)
81
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сега следва омешването(манипулацията) на интересите на България с интересите на бившето ДС. Хайде да видим минусчетата!
80
9
 
3
 
! Отговори
Х преди 13 години
Да-а-а! Ще назначаваме само мартинки и калинки!
79
9
 
5
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Абе не мога да разбера и какво като са агенти? И има разлика от агент-доносник до агент-разузнавач. Не слагайте всички под една шапка.
78
2
 
1
 
! Отговори
ММ-до "аз" преди 13 години
Дали е "мамино синче",или не,или внук на еди кой си,има значение само за теб,но не и за тези,които гледат,дали се държи,като доносник,или не!?Важното е,чи прави това,което зависи от него,да няма доносници на КГБ,в българската политика!А ти не си ли учил за моя сметка някъде?Ако не си,тогава си едно ***,което не знае на кой господ се кланя!Ако си -ясно е защо замърсяваш форума-ти също страдаш от непрекъснатото озъртане назад,в миналото,но нямаш интелект,да го осъзнаеш!
77
1
 
1
 
! Отговори
до 59 преди 13 години
Ами то и аз негото имах предвид, не твоето! ;)Признавам си твоето, не го дочетох! Реших, че за втори път го пуска, щото се е самоопиянил от фундаменталната истина, която е написал... :))))))))))))Иначе, прав си! Пълна глупост! Ама то .... традиция си е това у нас!За каквото и да стане дума, каквото и да се обсъжда, каквото и да се замисля, неизбежно изпълзява някой, който почва да се прави на по католик от папата... Сухото, суровото - всичко под ножа! Така ги виждаме ние нещата... :)))))
76
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
посранниците вън!
75
3
 
15
 
! Отговори
някой преди 13 години
те са хора на гоце
74
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо се учудвате след като Първанов (агент на ДС) назначава други агенти в посолствата?
73
2
 
3
 
! Отговори
Гоце преди 13 години
Че темата не е за мен бе *** ***.....
72
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце нема ли да каже нещо?