Бойко готов да скъса с Божидар

"За да приключи веднъж завинаги темата за ДС във властта"
16 дек 2010 16:20,
459
Бойко готов да скъса с Божидар
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов заяви, че е готов да се раздели с министър Божидар Димитров, за да приключи веднъж завинаги темата за участието на хора от бившата Държавна сигурност във властта.

"Аз съм готов и с Божидар Димитров да се разделя, но веднъж завинаги това да приключи. Аз ако трябва да направя за един човек крачка, ще направя, в името на благото на държавата.

Но не е едно и също да си се напил веднъж, а да те сравняват с алкохолици. Повтарям, и на това съм готов", посочи Борисов.

Премиерът каза това пред журналисти в Брюксел, където обяви още, че изказването на президента, че посланиците от Държавна сигурност са ни вкарали в Европейския съюз и НАТО, създава напрежение и може да доведе до проблеми с партньорите ни в двете организации.

Още по темата

"Изказването на господин Първанов, че агентите от Държавна сигурност са ни вкарали в Европейския съюз и НАТО, мисля, че ще създаде голям проблем. Защото това означава, че държавите, които са ни приели по смисъл, не че сме били готови като държава, като политически партии, като народ, като взети мерки, а че всъщност вездесъщата Държавна сигурност ни е вкарала и в НАТО, и в Европейския съюз. Мисля, че това изказване ще създаде повече напрежение и проблеми, отколкото самото констатиране на тези факти", заяви Борисов, цитиран от БНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
19
 
16
 
! Отговори
Дедо Гаджа преди 13 години
Бойко, ти какво очакваш от пернишкия Гоце? Ами той подобни "бисери", ни в клин - ни в ръкав, от години насам ежедневно плещи. Комсомолска му работа...
17
7
 
11
 
! Отговори
56 преди 13 години
Като чета различните изказвания, имам чувството че десетки дяволи четат евангелието.Нито тези ще приключат с хората на ДС, нито сега ще го направят.Ако ли тък стане, на тяхно место други ще се настанят.Язък само за Божо.Най атрактивния в правителството.
16
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чичковите червенотиквенчета
15
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Посланника на сащ не е ли от американската ДС или се лъжа
14
11
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С Божидар Димитров може и да скъса, но със собственото си минало не.
13
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божидар Димитров не е единствената фигура в ГЕРБ с минало в службите. Борисов нееднократно е защитавал различни хора с аргумента, че те са си признали пред него и са били проверени детайлно. Още през 2007 г. Борисов обяви, че лично е проверил кандидата за кмет на Русе Ваньо Танов и се е уверил, че е работил за държавата. Сега Танов е шеф на Агенция "Митници". По сходен начин бяха защитени още зам.-кметът на София Минко Герджиков, общинският съветник от ГЕРБ Константин Тилев, зам.-шефът на МВР Павлин Димитров и подалият наскоро оставка зам. външен министър Красимир Костов. Преди изборите през 2009 г. Борисов подкрепи и четирима кандидат-депутати на ГЕРБ, които били задължени по силата на заемания пост да работят със службите.Принадлежността на голяма част от дипломатическия корпус към службите не би могла да е новина за управляващите. За 14 от работещите в момента зад граница топ дипломати има публични данни за съпричастност от предходни проверки, когато са заемали други държавни постове. Вътрешният министър Николай Младенов вчера обясни, че за тях не били предприети действия, за да няма двоен аршин, и се изчаквал пълният доклад за съпричастността към службите. Преди година в Берлин самият Борисов обяви, че проверката на комисията ще покаже обвързаност на 90% от хората във Външно, и призова тези дипломати "да се омитат". Вчера Борисов допълни, че е "време тези хора да пишат шпионските си мемоари".
12
7
 
29
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
То някой виждал ли го е скоро с жена под ръка ? Явно си прав.
11
42
 
33
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
Смазвай Бойко! Наказвай и разплаквай червените, дето 20 години ни тормозят. С теб сме Бойко!
10
13
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аман от ченгеджийски номера.... Откъде идва ББ? А? И въобще не е свързан със службите ли? А и кой знае с колко служби е свързан или по-точно, от колко служби е вързан. *** си "държавата".
9
7
 
18
 
! Отговори
noname преди 13 години
Какво е това готов съм? направво "късай" като си готов.
8
28
 
29
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Така така. Браво Бойко. И бавна, мъчителна и болезнена смърт за всички от БСП, БКП и изобщо всички комунисти гнусни!
7
14
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кво стана бе, Боце, разлюбихте ли се вече с ***.
6
12
 
11
 
! Отговори
Kostova R. преди 13 години
Tozi pomijar Bojidar..trebva da se izrita otdavna.Takava e sudbata na predateli i lizachi.Kakvo ochakvashe Bojidar sled kato celuva zadnika na Borisov?Edin shut estestveno i s pravo shte go izjade!!! Takuv lakei ne biuh vzela i da mi mie WC kato Bohidar, a Borisoiv go vze v pravitelstvoto. Kude sa principite Borisov, kude e mudrodstta na upravlenieto?Estestveno takiva nema.Vajnoto e da e GERB na vlast kolkoto se moje po-dulgo, da se krade poveche a naroda..naroda si go *** kakto vinagi.
5
7
 
8
 
! Отговори
Ceco vi izdade преди 13 години
kolko star agent izglejda Dimitrof na tazi snimka i kolko mlad ne-angel izglajda spriamo nego Borisof.Koi gi izdade tezi dvamata ce bili agenti? Ceco gi izdade
4
13
 
27
 
! Отговори
електорат преди 13 години
А КАКВО ЧАКА!! ВЕДНАГА ДА ГО МАХА ,ТА ДА СИ ВДИГНЕ РЕЙТИНГА!!
3
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ту млякото му горещо,ту, пък друго нещо.
2
8
 
30
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Наистина е прав. И аз не зная кой разлая кучетата за тая ДС, ама направо се злепоставяме пред целият свят? Дяволска работа е това политиката и това си е?
1
13
 
40
 
! Отговори
George преди 13 години
Не знаех, че са гаджета :)