Първанов настоява: ДС дипломатите не вредят на България

Имало поне 10 посланици, назначени от кабинета "Борисов"
Обновена: 17 дек 2010 15:44 | 17 дек 2010 15:30,
153
Първанов настоява: ДС дипломатите не вредят на България
Снимка: БГНЕС

Наличието на агенти на бившата служба Държавна сигурност в посланическия корпус не създава проблеми на България, коментира във Враца президентът Георги Първанов.

Още по темата
"Aз наистина се учудвам от двойния морал, защото има поне десет дипломати от този списък, които са изпратени от правителството на г-н Борисов.

Има поне седем-осем души, които бяха обявени и стояха цяла година, те се знаеха и публично и за тях не беше поставен въпросът. Т.е. поне половината от списъка на действащите сега дипломати е била известна. Какво се случи сега, та имаме такава драма", каза държавният глава, цитиран от Дарик радио.

"Не малка част от тях изнесоха като своеобразни шерпи подготовката за членството ни в ЕС и НАТО", напомни още веднъж президентът.

"Очевидно е, че има проблеми в управлението, и ще трябва да се търси начин "да се разлаят кучетата", изтъкна още той.

Първанов обяви още, че в момента вижда поне три-четири алтернативи на сегашното управление както отляво, така и отдясно.

Той уточни, че включва в това число и от досегашните приятели и крепители на кабинета, които вече са негови опоненти, "някои дори много остри".

Първанов беше във Враца за участие в първата от поредицата срещи на гражданско движение АБВ за обсъждане и създаване на програми за развитие на отделните региони в България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още по темата: Държавна сигурностАБВ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека високоинтелегентните ТУК ми кажат редно ли е в 21 век да има ГЛАДНИ !Що за интелегенция е това с лидер мутра за премиер
133
0
 
0
 
! Отговори
GMG преди 13 години
До # 51: Понеже говоите за А.Райчев,ще ви покажа част от статия за неговите деяния преди 10-и ноември 1989 г.: В стенограмата от заседанието на политбюро на ЦК на БКП от 24 март 1988 г., посветено на т. нар. Русенски комитет срещу замърсяването на града, могат да се открият доста интересни моменти за хулителя на доносниците днес - самия Андрей Райчев. На въпросното заседание се провеждат обсъжданията по тревожните брожения в средите на родната интелигенция. Думата взема членът на политбюро Чудомир Александров и проявява бащинска загриженост:"А и обкръжението на някои наши другари се оказва също в тази работа объркано. Например този младеж (младежът в деликатно положение е Андрей Райчев - б.р.), който сигнализира за събранието в Института по философия и който участва във всички наши мерки за противодействие, обективно е поставен в много сложна ситуация. От една страна, неговата съпруга (Виза Недялкова - б. р.) е била поканена да участва в учредителното събрание. Аз питах на каква основа. Отговориха ми: по-прогресивни хора. Значи тя е по-прогресивна, а той по-изостанал (явно прогресивната е съпругата Виза, а изостаналият е съпругът Андрей - б. р.). А неговият баща като главен редактор на списание "Софийски новости" (по това време главен редактор на въпросното списание е бил бащата на Андрей Райчев - Венцел Райчев - б. р.) публикува съобщение за учредяването на този комитет. А той трябваше да парира тези дейности. Но тук има ведомствени причини вътре в ЦК, защото се оказва, че този вестник не се наблюдава от отдел "Идеологическа политика", а се наблюдава от Външния отдел. А Външният отдел не знае за този проблем (вeроятно деликатният конфликт на интереси между прогресивната Виза и по-изостаналия Андрей - б.р.). И аз се чудя защо Външният отдел ще наблюдава вестник."
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЗ НАГЛЕЦ СЕ ПРАЙ НА ЛУД И ЧАКА ДА МУ ПОВЕРВАМЕ !
131
0
 
3
 
! Отговори
inatut преди 13 години
напускай - отивай на "борба за мир" в Северна корея.. навсякъде се вдигат данъци..
130
0
 
7
 
! Отговори
inatut преди 13 години
Проблемът с тях е,че махнат ли ги и гоце тряя да се махне...
129
11
 
5
 
! Отговори
Гади ми се от ... преди 13 години
Егати ш**аният нарад, народ-мазохист, егати журналята!! Къде другаде по света има *** на които правителството им вдига данъците, замразява пенсии и заплати, умират от епидемии, аман от полицейщина и пребиване на невинни, а те ругаят предишното правителство, унижават Президента?Егати министрите, егати премиера, които при криза не работят и вдигат само пушилки и прикриват НЕКАДЪРНОСТ. Народа казва, че само некадърникът си създава ореол с оплаквания, интриги, скандали и се лутат без цел, без посока! Гади ми се от простотия и злоба....Какъв Първанов ви е виновен, къв комунист ви гони, кви 5 лева....Не виждате ли кой ще ви завлече и ви завлича в пропастта, не виждате ли некадърното правителство......Гади ми се от простотия и злоба....
128
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце, Гоцееее, лошо ти се пише - нищо хубаво вече не те чака.
127
2
 
9
 
! Отговори
До 132 Васил преди 13 години
Василе, защо цитираш Гошо консервата. Основното качество с което ще се запомни този сатрап е това, че е алкохолик
126
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Личи си, че много е уплашен -- усмихва се ужасно криво и гласа му потреперваСигурно като напусне поста ще лъснат мръсотии и ще има съд
125
2
 
11
 
! Отговори
Гоце проговори преди 13 години
Гоце да каже последната година в качеството си на президент къде е ходил в чужбина. Защо никои не го кани. Работата на президента е да представлява страната навън.Сега се е разпищолевил и дава обяснение. Гоце агентите си отиват, ти си агент ти ще си отидеш с импичмънт.Вижте картинката над текста-- една ръка се е протегнала и всеки момент ще прибере Гоцето -- последната опора на БСП, АБВ, РЗС, НДСВ, ВМРО и други абревиатури рожби на Гоце. Гоце е също КАПО ДЕ ТУТИ КАПИ--ще видите как и опора
124
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Гоце, моето момче ако знаеш какво ви чака агентите, веднага ще си подадеш оставката и ще потеглиш към Москва!!!
123
1
 
2
 
! Отговори
Лифтерка преди 13 години
Да решат въпроса.....но мисля, че пак няма да направят нищо!
122
3
 
12
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
На коя България бе Гоце?На твойта или на нашата?
121
0
 
12
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Аз ти цъкнах минус. Защото интелигентния човек НИКОГА няма да каже за себе си, че е интелигентен... Подобно презрително отношение към "плебса" те доближава до мисленето на партиен секретар!Не мога да разбера защо на година се вадят по 10-20 човека от ДС, квота ли има, що ли??? Да ги изплющят наведнъж и толкоз! К'ви са тези циркове? За отвличане на вниманието???
120
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТОЯ НЕ СИ ЛИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА ,НАЛИ И ТОЙ Е АГЕНТ
119
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
2
118
13
 
8
 
! Отговори
Васил преди 13 години
Вземе ли интелигенцията власта отпишете я България е казал Георги Димитров и е 100% прав трябват ни хора с добри намерения които да държат под техен контрол интелигенцията защото те повечето са чужди възпитаници и за тях думите морал,яест и ценности е непозната връщат се тук и влизат във власта единствено за да ограбят бъдещето ни мнго трябва да наторят България за да се оправим
117
3
 
11
 
! Отговори
ПИНОЧЕТ преди 13 години
Ченгетата от(ДС)КГБ, участвали и подпомагали репресивен апарат чрез доноси са служили на онази държава, не на тази. От там и присъствието на такива хора е нежелателно, а боравенето с информация на НАТО и ЕС е направо наказуемо.
116
8
 
22
 
! Отговори
bb преди 13 години
Първанов настоява: ДС дипломатите не вредят на БългарияТе не вредят на твоята България - олигарси, доносници, кредитни милионери и всякаква такава ***, НО ВРЕДЯТ на моята БЪЛГАРИЯ - интелигентните хора, които сме длъжни да търпим тези ***!!!!!! Понеже олигарси едва ли пишат тук, минуси ми цъкат доносници и нискоинтелигентни:))))))))
115
6
 
1
 
! Отговори
Васил преди 13 години
до:кирик ми предавай вярата и отивай да рапираш на западните *** е *** истинският смел българин 5 пари не дава какво мислят чужденците за нас писна ми от проститути ние ли сме най-страхливото поколение е мама му да *** половината ми познати работят като копачи и берачи на кукуруз из запада наричат ги *** и те си траят това е недопустимо мама им да *** как ще обиждат тези кучета без майки родът ми е ейййй ще им извадя ректумите през устата *** ни майката направиха ни нация от ***