Президентски и местен вот – 2 в 1 през 2011 г.

Живееш 10 месеца у нас и имаш право да избираш общинари
Обновена: 21 дек 2010 20:47 | 21 дек 2010 20:46,
50
Президентски и местен вот – 2 в 1 през 2011 г.
Снимка: БГНЕС

Президентските и местните избори през 2011 г. ще са на една и съща дата, реши парламентът с приемането на второ четене на текстове от Изборния кодекс.

Право да избират общински съветници и кметове ще имат българските граждани и гражданите на друга държава на ЕС, които са живели най-малко през последните 10 месеца в съответното населено място.

Кандидатите за общински съветници и кметове пък трябва да са живели най-малко 6 месеца в съответното населено място.

Още по темата

Според Мая Манолова от ПГ на "Коалиция за България" с предвидения срок от 10 месеца се узаконява така нареченият вътрешен туризъм, който според нея вече се е състоял.

"Уседналостта не трябва да се прави със задна дата", заяви Манолова и посочи, че подкрепя предложението на "Атака", които предлагат 18 месеца от датата на изборния ден, тъй като по думите й другото ще означава, че от мнозинството си затварят очите пред факта, че изборният туризъм вече се е състоял.

На свой ред Михаил Миков направи предложение срокът за уседналост да бъде шест месеца, каквито са практиките, утвърдени от Венецианската комисия.

И двете продължения обаче не бяха приети от мнозинството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
3
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 13 години
По-добре от колкото 3 милиона чужденци да се изсипят тука и да ми решават съдбата. А верните на вожда са вече наполовина,видяха че царя е гол.
19
4
 
5
 
! Отговори
Писна ми вече преди 13 години
Трябва да се въведе най-после ясен закон с едно изречение:"Който не живее в границите на Република България независимо от колко време,няма право да упражнява правото си на глас, което важи за всички видове избори" !!!Толкова ли е сложно господа, от ГЕРБ????????????????????????????????????
18
3
 
8
 
! Отговори
Простио преди 13 години
Бе ти да не си от Марс бре, не виждаш ли, че те нарочно ги карат под строй, хем да пробутат псевдо турската партия ДПС в парлаент хем да сформират избирателен процент, че иначе ще е ката ден избори, щото няма да се съберат никога достатъчен брой малаумни да гласуват за тези ***
17
3
 
9
 
! Отговори
гости преди 13 години
Абе не трябва да има вече никакви автобуси от Турция,немогат да гласуват тия платени хора които живеят там от много години,и с предлог че има роднини и им идват на гости,няма спор за роднините но да нямат право да гласуват ТУК.И също да има наблюдатели по време на изборите ни в Турция.
16
5
 
9
 
! Отговори
Тъжната истина преди 13 години
Време е ГЕРБ и ДПС да съобщят официално за връзката си:)))
15
3
 
9
 
! Отговори
Простио преди 13 години
:D ама че как бе, без Джеврието и Хасанчо от Измир или Анадола, какви ти избори в БУЛАРИСТАН, то нали те павят процента легитимен, та да се зачетат изборите, ти освен бабички, ***, турци и клошари да си видял нормален човек да иде да гласува?
14
2
 
13
 
! Отговори
Тъпото преди 13 години
Да бе пич, за Алексей Петров -президент, Големия Маргин-премиер, а Азис -министър на културата. Може да поканиш и кака ти Сашка Васева за кметица, че е с голяма ....усмивка
13
5
 
12
 
! Отговори
Втори път-НЕ преди 13 години
Kak да гласувам пак за тях,казаха че ще премахнат изборният туризъм а ето ,че пак са оставили вратичка за ония ***. Герб постоянно ме разочароват с непостояннството си и постоянното въртене като фурнаджийска лопата.
12
5
 
4
 
! Отговори
an преди 13 години
NE SAM GLASUVAL OT 90 GODINA. A BOL6INSTVOTO OT NARODA , KA4VAHA NA VLAST, OT *** NAGORE, I OT AIDUK NAGORE. ZA 21 GODINI, MUTRESTANIQ SE RASPADNA OT VSQKADE. 90 PROCENTA OT NARODA, NQMAT PARI, DA SI ISHRANVAT SEMEISTVATA. A 10 PROCENTA JIVEQT, B OHOLSTVO I LUKS. NARODE PROST, NE SE HVA6TAITE NA LAJITE NA OLIGOFRENITE. TE VI PRAVQT NA PO GOLEMI OLIGOFRENI, OT SAMITE TQH. DECATA V DETSKATA GRADINA, NEMOJE6 DA GI IZLAJE6 POVE4E OT VEDNAJ. A VAS VI LAJAT 21 GODINI. NARODEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
11
37
 
29
 
! Отговори
АНКЕТА преди 13 години
Ще гласувате ли за ДПС/БСП/Синята Коалиция ? Да - палец нагореНе - палец надолу
10
12
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
наи добре е никои да не отиде да гласува.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха-хаПо некадърно и неясно написана статия дори неграмотниците от Днес не са писали
8
10
 
11
 
! Отговори
5544332211 преди 13 години
За 20-сет години гласуване, каква е ползата на БГ. През тези 20-сет години аз мога да кажа, че видях сам разруха, грабеж и обедняване на народа. Не искам повече избори. Оставете ни да си живем живота.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А така, 3 в 1 през Април.
6
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На една дата,но на коя?
5
43
 
33
 
! Отговори
АНКЕТА преди 13 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да,палец нагоре,не палец надолу.
4
8
 
12
 
! Отговори
Калин преди 13 години
защо 10 месеца а не година? така ли връщат депесарката подкрепа гърбавите болшевики!!ае номера!
3
19
 
12
 
! Отговори
Хитлер и Мусолини преди 13 години
Изборния кодекс - пълна порнография! Ако се бяха събрали Хитлер и Мусолини, и те нямаше да го измислят по-фашистки!
2
21
 
23
 
! Отговори
3 in 1 !!!! преди 13 години
Най-добре е 3 в 1 !!!Като ще правим избори, поне да е наведнъж за всичко !То и без това се видя, че това правителство не го бива !Направо - за президент, за местна власт и за парламент !3 в 1 !!!! (:
1
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Парламентарен вот през Април!