Костов: Ченгетата провалиха Шенген

Командира определи бившите ДС кадри като мъртви души
Обновена: 23 дек 2010 14:39 | 22 дек 2010 12:55,
196
Костов: Ченгетата провалиха Шенген
Снимка: БГНЕС

Отлагането на приемането на България в Шенген е безсрочно. Поне така го вижда председателят на ДСБ Иван Костов.

Според него рязката промяна в позицията на Германия, която винаги е подкрепяла страната ни, се дължи на скандала с посланиците агенти на ДС.

„Вие мислите ли, че когато германското правителство е прочело, че България е изпратила за посланик бивш агент на ДС, не е това причината да си свали доверието?”, попита Командира.

Иван Костов призова президента да се съобрази с искането на премиера за отзоваване на тези дипломати. „Няма как посланик, за който премиерът е казал, че иска да бъде отзован, да постигне каквато и да е цел в Германия. Трябва да му бъде ясно и на самия президент това”, посочи съпредседателят на „Синята коалиция”.

Още по темата

Костов е категоричен, че приемането на България в Шенген е приоритет, на който сините държат много. Затова и даде съвет на ГЕРБ. В следващите седмици управляващите трябвало да работят за разделянето на България от пакета с Румъния. По същия начин преди години дясното правителство успяло да свали визите.

Мартин Димитров пък има друга интерпретация за несполуката по Шенген. Той я обвърза с твърденията за предстояща национализация в България. „Не се учудвайте на вчерашния отказ да влезем в Шенген. Страни, които правят национализация, не влизат в Шенген”, посочи младият лидер на СДС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


196
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
3
 
5
 
! Отговори
Иве преди 13 години
Да ти кажа само така се говори, че е крал, но ни една от набедените кражби не бе доказана. Костов сигурно имаше и грешки, но неговото правителство бе признато за най-успешното в България, пътят беше начертан по неговото време и сега като опозициа, говори само верни неща. Казвам го от позицията на човек с 2 висши икономически образования и няколко месеца преди да съм защитила докторската си теза по международна икономика.Комунистите просто много се постараха да очернят Иван Костов
107
1
 
2
 
! Отговори
Black Beard преди 13 години
А вие мислите ли, че на Европа и трябва още един просяк, заради тъпите политици от последните 21 години.
106
4
 
2
 
! Отговори
седесар преди 13 години
Мартине, Мартине от този до теб със сини венци хаир няма да видиш. Той е най-големия майстор на разбиване на синята идея. Ако имаш някакви качества отдавна трябваше да се разграничиш от този човек. Жалко.
105
1
 
1
 
! Отговори
Томов преди 13 години
Истинската причини не са изброените, а прословутата наработеща правораздавателна система. Държавата ни е проядена от корупция. Това е причината и въпросните министри от Германия и Франция са го заявили в декларацията си черно на бяло.Въпреки това и двата проблема посочени от лидерите на СК са реални и трябва да се решат.
104
1
 
0
 
! Отговори
ahaah преди 13 години
Pisna mi ot tiq klouni KATO IMASHE CQLATA vlast kvo naprai be alankolu ? Srina edna mechta ! Za novo nachalo ! Politici stavat xora kotio ne mogat da vurshat absolutno ni6to drugo ! Dobur ikonomist , urist i lekar nikoga nqma da stanat politici ! Politici stavat 3 kajite
103
2
 
4
 
! Отговори
emigrant преди 13 години
Сега Франция и Германия искат отлагане на членството на двете страни заради неубедителния им напредък в борбата с организираната престъпност и корупцията, пише френският вестник Нувел обсерватьор.Gospodin mangau, eto pri4inata. ne ni pravi na glupcai, licemereco!
102
0
 
2
 
! Отговори
мими преди 13 години
Абе сигур е зарад мафиотес, ей го тя ни управлява Гаргамун и приглася
101
1
 
1
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Национализъм не означава да не комуникираш с останалият свят, а дас и пазиш рода и родината. за наше съжаление, твърде много упранници и други хора ни предадоха ип редават. Реално, ако станем отворена зона, това е краят на националният ни суверините. Ами като искате така си го направете, но се сърдете на себе си, ако нещо гадно става тука! А като гледам как е положението не е никак розово? Пуснете ли враговете си сред вас, отпишете си. Омуртаг не пускаше разложение на границите на държавата.
100
3
 
8
 
! Отговори
мафиот от Драгалезе, преди 13 години
Дон Джовани Костовезе,мафиот от Драгалезе,капо де ла тути капиГном *** му крепиала Боци яко ги затапи.
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен Костов не е лош......като опозиция! Винаги верни неща говори! Като дойде на власт....абе много краде май бре! Тъй казват де! Туй сигурно не е вярно,но.....
98
0
 
3
 
! Отговори
фанта преди 13 години
Както си решите! Но една система отвори ли се свободно към останалият свят, тя взема и плюсовете и негаативите. За наше съжаление, има много повече негативи за нас, отколкото плюсове? А според мен ЕС не заслужава това уважение, като зцяло? Твърде много вредни за нас неща се решават там. А и да не забравяме, че благодарение на массоните от "Отворено общество", България загуби територии, българите измряха и избягаха? А и твърде често застават на антибългарска страна? Както си решите!
97
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 13 години
Ето, червени гадини. Единственото хубаво нещо, което можеше да произлезе за българите - влизането в Шенген, НЕ СТАВА, защото управлявате вие, с ченгетата от ДС. Пак за червените гласувайте, български тапири. Те ще ви присъединят към СССР.
96
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НЕ ИСКАМ ЖЕЛЯЗНАТА ЗАВЕСА? ЯСНО ЛИ ТИ Е? 45 ГОДИНИ СТИГАТ.
95
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо не чувам "националистите". Защо мълчат? Те искат ли България да бъде европейска страна или предпочитат да ориенталска???
94
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вижда много добре по коментарите колко са ограничени и инфантилни противниците на Костов?
93
8
 
2
 
! Отговори
фанта преди 13 години
ти не разбираш? Отворим ли си свободно границите за ЕС, ще започнат да навлизат масово да ни изкупуват къщичките на безценица, защото нашите управници ни наложиха беднотията с делата си, а скапания господ изби родителите и предците ни. Опасността дан и унищожат съвсем е много по-голяма. Отворената граница е смърт за българите - всеки влиза както си иска. това не означава да не търгуваме, а да не пускаме всеки! Аз искам смъртна присъда за албанците, крали и отвличали за органи! Е, къде е Хага?
92
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хората които не искат ЕС, очевидно искат ДС, коруппция и организирана престъпност. Може би искат и комунизма да се върне?!?!?!
91
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
МОЖЕ И В ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ. БЪЛГАРИЯ Е ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА, ВИНАГИ Е БИЛА ТАКАВА ПРЕДИ КОМУНИЗМА, РАЗБИРА СЕ.
90
10
 
11
 
! Отговори
До др. Костов преди 13 години
Другарю Костов, сега може ли отидете да си прикопаете двора в Драгалевци и да замълчите , завинаги. Вие сте компрометиран, отвсякъде.
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОЙТО Е ПРОТИВ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ДА СЕ ВРЪЩА В СЪВЕТСКИЯ!