Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберони, ходете си с мир, толкова сте некадърни, че ако можехте да летите от некадърщина щяхте да стр ястреби!
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да, много интересно как от 800-те кандидатки за поста, Бойко назначи точно дъщерята на Главния пожарникар. Невероятна случайност. Типично герберска наглост. Иначе сме за нов морал де. Аман от шуробаджанащина, а после - кой ми с.а в гащите
32
3
 
3
 
! Отговори
DO 37 преди 13 години
DA AMA VA6ATA PSEVDO DEMOKRACIA !!!!!!!!
31
3
 
16
 
! Отговори
До 21 преди 13 години
Човече, да не си раждан по време на демокрацията, та не можеш да пишеш на кирилицата, или и ти като Боко учиш английски докато се опитва да мислиш
30
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"...заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг."Да позная - те имат двайсет апартамента, пет коли, един семеен хотел, няколко вили и още толкова гаражи. Разбира се, те са си ги купили честно, защото са работели извънредно, като "консултанти".Аз не съм нервен човек, ама вече започвам да се дразня. Докога така бе, господа управляващи? Дайте малко напън, покажете че сте по-различни от БСП. Или вече няма смисъл да се лъжем?
29
1
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
alo ne zaka4aite xorata s noviq moral,lajata i krajbata na parvo mqsto tova e deviza im
28
0
 
12
 
! Отговори
до 6-ти преди 13 години
Много си прав и с всеки изминал ден броят им се увеличава главоломно. Ама нали е казано, като си *** гледаш да се заобиколиш с още по-глупави за да можеш да изпъкнеш. Човек като се замисли кой ги нахвърля по постовете се сеща защо е така.
27
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
явно трезвен не означава умен.
26
1
 
13
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Нали герб я назначиха
25
0
 
8
 
! Отговори
Калин преди 13 години
ама то за партийците е нормално .. да работят заедно.. да се покриват .. и самообслужват.. за тях това не е конфликт на интереси! нагли са.. да!нагли и Долни!
24
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
явно мозъкът ти е силно промит от гербопропагандата. Калина Илиева я назначи именно и еднолично Бойко Борисов, защото е дъщеря на началника му в Пожараната
23
23
 
3
 
! Отговори
трезвен преди 13 години
Хора които смятате,че разбирате от всичко-няма нищо тясно свързано между "делата" на зам.-министър Боянова и правен отдел в ЦУ на ДФЗ.Само пълни неграмотници като този велик депутат могат да плямпат такива неща.Тази жена е единствения човек в това министерство която работи..така както Вашите червени неудачници дори и не можеха да помечтаят-бяха или некомпетентни или заети със заменките за боговете по позитано 20...Оставете екипа и да работи и идете на мач на славия-там е тихо,спокойно..лудница.
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BIV6 *** UBIEC I KOMUNIST NQMA ... VSEKIDNEVNO SI GO DOKAZVAM A PUK I KOMUNISTITE I *** SI PRILI4AT I EDNITE I DRUGITE SA KRADCI I UBIICI BKP KADRI NA VLAST O6TE E PALNO
21
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко Методиев Борисов ,Цветан Цветанов заедно с Богомил Бонев са едни от най- младите комунисти в България,станали членове на БКП още на 18 годишна възраст. През 1990 г. Борисов напуска пожарната защото отказва да се деполитизира с думите " За мен партията- майка която обичам е по важна от моята служба". А сега антикомунист.....Гнус ме е от подобни "хора" .За такива има само едно определение - ЛИЦЕМЕР, ЗАВЪРШЕН,НАГЪЛ,БЕЗСКРУПУЛЕН ЛИЦЕМЕР !
20
3
 
28
 
! Отговори
-I- преди 13 години
Аз до момента от герб виждам само лобизъм и пиар. Дано покажат и нещо друго през мандата си, но не виждам какво...
19
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си - БКП кадрите още са на власт. Типичен пример са ББ, ЦЦ и Цецка Грозната.
18
5
 
16
 
! Отговори
вицекралят на Българ преди 13 години
За всичко е виновен вицекралят на България Ворлик, защото в действителност той управлява страната!
17
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тя не се е самоназначила за шеф на ДФЗ. Ще поеме ли някой отговорността за нейното назначение? Кой е нейният силен политически гръб? Ще му видим ли оставката? Ако има чест,де! и ако е мъжкар, за какъвто се джаска...
16
5
 
3
 
! Отговори
HAH VE4 STIGA преди 13 години
MOJETE DA IZLEZETE PRED NARODA VSI4KI .. VE4E E QSNO IZLESTE I SI KAJETE BKP KADRITE O6TE SA NA VLAST I PARTIQTA MAIKA NIKOGA NE E GUBILA POZICIITE SI .. I BEZ TUI CELIQ NAROD GO ZNAE 4E VSI4KI PARTII MEDII 4ENGETA PARI I DALGOVE KUM IZTORMOZENIQ NAROD SA VA6I
15
14
 
9
 
! Отговори
за 10 преди 13 години
Четох че ДАНС са я пратили при Найденов накичена с микрофони.......та това обяснява как Тадаръков я назначи от 840 кандидати , точно нея и зашо не саи провяерили дипломата - агент на ДАНС, превърнла се в лимонка на хамстера..........само че на ГЕРБ не им минават номерата и я уволни.........