Лобизъм и много нови Калинки в земеделието

БСП обвини зам.-министър в конфликт на интереси
Обновена: 4 яну 2011 22:00 | 4 яну 2011 19:30,
238
Лобизъм и много нови Калинки в земеделието
Снимкка: Булфото

За конфликт на интереси и за нови назначения ала Калина Илиева в земеделското министерство обявиха днес от централата на БСП.

Този път в центъра на събитията е заместничката на Мирослав Найденов – Светлана Боянова, която отговаря за Държавен фонд „Земеделие“ и за Програмата за развитие на селските райони, по която вече сме изгубили 1 млрд. лева, посочи Антон Кутев.

Шеф на отдел „Правен“ в същото ведомство пък бил нейният съпруг – Иван Боянов.

Според БСП двамата се намират в конфликт на интереси, тъй като заповеди за стотици милиони левове се разписвали от Боянова, а след това юридически се одобрявали от нейния съпруг. 

„В рамките на едно семейство едновременно се предлагат и одобряват едни средства, които никак не са малко. Да се направи проверка за конфликт на интереси. Тази семейна зависимост не е добра за публичните средства на държавата“, категоричен бе Антон Кутев.

Той обвини още заместник-министърa, че е прокарала през МС лобистки закон за браншовите организации в земеделието, който толерирал само Асоциацията на земеделските производители, на която тя е била шеф, преди да стане заместничка на Найденов.

Според БСП десетки земеделски организации ще се окаже, че нямат никакво значение, и правителството ще се договоря само с асоциацията, на която Боянова е била директор.

 „Тя ще се окаже, че представлява целия земеделски сектор в България“, предупреди Кутев. 

По думите му целта била по-лесно да се управлява бранша да бъде подчинен и да се сведе до минимум съпротивлението от „безумните решения“ на управляващите.

„Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ“, посочиха още от БСП.

В Министерството на земеделието и храните и в Държавен фонд "Земеделие" се назначавали хора, които нямат съответно образование за заеманата длъжност.

Явор Гечев изнесе данни, според които за началник на отдел в регионалната разплащателна агенция в Пловдив е назначен човек с образователна степен бакалавър при изискване за длъжността образователна степен магистър.

А за експерт в регионалната техническа инспекция в Благоевград е назначен човек със средно образование при изискване по длъжностна характеристика висше образование.

От БСП са категорични, че слабата кадрова политика на ГЕРБ води до загуба на много средства, а подобни назначения като на скандалната Калина Илиева не били единични случаи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


238
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калина Калина измисленагероиня.С връзките на тати пакси изпати.
13
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да отидат да видят в НЕК какво е. Бивши служители от ЧЕЗ са се взели насериозно и хаоса е пълен. Секретарката на изп.директор си определила раб. време със служителите само 2 ч. Бесни назначения и уволнения, нови ненужни отдели, а всичко започва да затъва. Може би целта е да се унищожи, но тогава и държавата ще изчезне. Проверяващите органи четат едни скалъпени листове, а не се вдигнат да видят действителността. Навсякъде са ала Калини, което ще ни разкаже играта.
12
3
 
5
 
! Отговори
HAHA VE4 STIGA преди 13 години
BOKLUCI MOJETE DA IZLEZETE PRED NARODA VSI4KI .. VE4E E QSNO IZLESTE I SI KAJETE BKP KADRITE O6TE SA NA VLAST I PARTIQTA MAIKA NIKOGA NE E GUBILA POZICIITE SI .. I BEZ TUI CELIQ NAROD GO ZNAE 4E VSI4KI PARTII MEDII 4ENGETA PARI I DALGOVE KUM IZTORMOZENIQ NAROD SA VA6I
11
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко, защо назначи Калина Илиева ?Да не би, за добро обслужване?
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Редови служител друг път. Ама ти пък въобще, като не можеш да четеш...
9
24
 
8
 
! Отговори
Весел преди 13 години
Добре че ГЕРБ махат тез с фалшивите дипломи.........ама *** ако трябва да си махнат фалшивите и купените ще останат без членове :))........да не говорим за онези с АОНСУ
8
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Силно си се объркал - техните хора, както казваш ти я назначиха за обикновен редови служител в ДФ-Земеделие през 2008. Но за ШЕФ на същия Фонд я назначи Боко Тиквата през есента на 2009. Не за друго, а за да направи добро впечатление на баща й, бившият му шеф в Столичната пожарна. Чети повече. Нищо че си гербер. Не е хубаво всички да сте прости като Вожда си.
7
14
 
9
 
! Отговори
за 7 преди 13 години
Предишния - безработен хамстер превърнал се в министър- председател благодарение на доганя
6
10
 
6
 
! Отговори
Пояснител преди 13 години
Мдаа......онзи разбойник Тадъръка е стар ГЕРБ-аджия - той я назначи Калинка......а Кутев е само на 2 малки, вЕрвайте :))
5
5
 
29
 
! Отговори
Ворльо преди 13 години
Списък на образователните степени в РБ - физкултурник, пожарникар, зам-министър председател, мин.председател. Ниво на владеене на езици - трапезно ниво в чалга обстановка( за последното разбирай-сутрещен ТВ блок или посещение при тамагочитата-Андр и ИВан).
4
3
 
34
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ, посочиха още от БСП. Хайде да сме демократични и да си признаем че във всички фирми (парламентарни групи ) има неграмотници с платени дипломи.
3
19
 
17
 
! Отговори
НевЕрващ преди 13 години
'''Историята с дипломата на Калина Илиева не е прецедент. Тя е правило в кадровата политика на ГЕРБ''''=====================================================================Бати нагляра, че нали техните хора я признаха и те я назначиха ??!?! :))))))))))
2
105
 
19
 
! Отговори
анкета преди 13 години
Ще гласувате ли за ГЕРБ ?Да- палец нагоре,не - плец ндолу.
1
7
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Калинкеееее, облажи се ти, отвори си крачетата пред който трябва, ама Миро Найденов тъй и не почерпи за наследника.