Борисов: Министрите не са събрани да се обичат, а да работят

Важно било да се разбере откъде са изтекли записите
Обновена: 5 яну 2011 20:24 | 5 яну 2011 17:00,
614
Борисов: Министрите не са събрани да се обичат, а да работят
Снимка: Булфото

"Министрите не са събрани в правителството, за да се обичат, а за да работят заедно".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред „Фокус“ по повод стенограмата от телефонни разговори на финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов.

„За мен най-важни са крайните резултати. От тяхната съвместна работа зависят приходите в хазната. Те носят приходите в хазната”, категоричен бе той.

Борисов добави, че трябва да се разбере дали записите на разговорите са „изтекли” от службите или от прокуратурата и ако това е така, не говори добре за когото и да било – било за службите, било за прокуратурата.

Според него още по-тревожно е, „ако записите са правени със силите и възможностите на частни структури”.

„Това вече не говори не говори добре за държавата”, категоричен е Борисов.

„Не мисля да хабя енергия и да навлизам в подобни спорове за това кой как говори в личните си разговори. На България и предстоят изключително важни месеци - предстои доклад на Европейската комисия, предстоят проверки на подготовката и готовността на страната за влизането и в Шенгенското пространство. Това са далеч по-важни и отговорни задачи, решаването на които засяга пряко всеки българин”, отсече премиерът.

Още по темата

Той каза още, че винаги, когато има информация, зад която стои източник с името си, е готов да коментира, освен в случаите, в които не става въпрос за класифицирана информация. 

„В случая ще се въздържа от коментар, защото няма ясен източник на информацията, публикувана за разговори между финансовия министър Симеон Дянков, заместник-министъра на финансите Владислав Горанов и директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов”, заключи той.

Скандалният аудиозапис беше разпространен от в. „Галерия“, който твърди, че получен анонимно в редакцията на изданието, на флаш памет, адресирана до зам. -главния редактор Явор Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


614
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
551
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
БЕ ТЯ ЕДНА РАБОТА МАААА...ОСТАВИ ОСТАВИ!
550
0
 
3
 
! Отговори
мухала преди 13 години
кои беще тоз *** милиционерски дирник дето сложи минус на румен221 или е някой народен продажник като всички досегашни управници начело с най простият, най- наглият, най- крадливият, най- ненавистният към народа си, слугата на американските ***, боко свинарят
549
1
 
10
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели и Християни и МюсулманиПоложението на всички нас - българите е страшно Ама наистина страшно - От 20 г. ни управляват не чрез Демокрация, а с политика на Терор, на Див и Бесен Геноцид, спрямо цялата Българска нация, без оглед на религиите ни и цвета на кожатаНационалния ни интерес е кристално ясен Благоденствие на Българския народ!- Но вече 21 години чакаме Парламента, Правителството и Президента, чрез бюджета, да започнат да спазват, поне "Харта за правата на човека", залегнала в Конституцията и Лисабонската стратегия на Е.С.: Член 25 от Хартата: - Всеки има правото на жизнен стандарт, който да осъществява на него и семейството му здраве и благополучие, включително прехрана, дрехи, жилище, медицинско обслужване и необходимите социални услуги, както и правото на сигурност в случай на безработица, болест, инвалидност или овдовяване, при старост, както и при други по-нататъшни загуби на средствата за издръжка, по независещи от него обстоятелства. - Майките и децата имат право на особена социална помощ и подкрепа." Какви са минималните изисквания:- "Жизненият минимум" е 276лв. За физически геноцид и умъртвяване чрез глад!- "Социалния минимум" е 634лв. За социален геноцид!!- "Издръжката на едно дете" е 370лв. При по-малко се извършва Национален геноцид децата възпроизвеждат нацията...!!!- Минималната издръжка на четиричленно семейство, е 2008лв., а средната заплата е само 640лв... При средна заплата, семейния доход е 1280 лева или по 320 лв., което е по-малко дори от издръжката за едно дете...Днес:- 70% от работещите (2.0 мил.) и техните деца са Социални аутсайдери, което прави около 1.4 милиона- Да прибавим и 90% от пенсионерите - около 1.6 мил. Или 6.5 милиона от българското население са Социални аутсайдери - А най-страшното е, че около 1.0 милион, живеят с доходи под Границата на глада от 276лв. (границата на убиване чрез глад, както в концлагерите) или общо 7.5 милионаТакава човеконенавистническа политика на всички управляващи, спрямо собствения си народ, могат да водят само Фашисти или Комунисти!!!- Помните ли кой написа - НАРОДЕ...????, а неговия съратник добави Кой те в таз робска люлка люлее?А ехото отговаря От 21 години Парламент, Правителство и Президент
548
0
 
6
 
! Отговори
1111 преди 13 години
Ок, ами хайде най-сетне да работят, а?! Че дотук за 18 месеца премиер и министри само се мотат, карат се, крадат, милиционерстват и се пъчат пред медиите колко много нещо били свършили.... С какво са по-различни от предната триглава ламя?
547
5
 
10
 
! Отговори
НЯМА ПО-ДОБЪР... преди 13 години
..ДЪРЖАВНИК ЗА МОМЕНТА ОТ БОЙКО ,ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ДА ГО ДУХАТ, ДРЕГИТЕ *** НА ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ!
546
3
 
9
 
! Отговори
Фанимати ТЪПАКО... преди 13 години
...И ЛЕНИН ,произлиза от семейство на статски съветник----НЕ Е ВАЖНО ДАЛИ КОТКАТА Е ЧЕРНА ИЛИ БЯЛА---ВАЖНОТО Е ДА ЛОВИ МИШКИ!ТОВА МУ Е ХУБАВОТО НА БОЙКО:...ПРАВИ ВИ НА МАЙМУНИ ---ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ!ДА Е ЖИВ ИЗДРАВ ,ДА ГО ПРАВИ ВИНАГИ!!!!!!!!!!!!!!ЕВАЛЛА!
545
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прав си. Аз бих ти предложил и точка 23. БСП създадоха по свой образ и подобие още редица партии, за да си предават властта като щафета. Сред тях са: СДС, ДПС, АТАКА, РЗС, ГЕРБ. Ако успееш да ми кажеш каква е разликата между бившите членове на БКП понастоящем членове на БСП и бившите членове на БКП, понастоящем на ГЕРБ, ще ти дам 100 лв.
544
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боже, пийни си хапчетата, дремни малко и после ако си още в кондиция, едва тогава почни да пишеш по форумите. Ако смяташ, че с подслушване човек си върши съвестно работата, значи единствено можеш да работиш като тъпо ченге. Ама явно са те пенсионирали и малко си полудел...
543
0
 
6
 
! Отговори
Фанетимазакура преди 13 години
Как ги изкара само 50 години ? От 1944 г. когато съветите ни наложиха партизанските *** и комунистически мекерета, до днес 2011 г. ,единствено те и техните деца и внуци ни управляват! Вече 67 г. Ако мислиш, че ГЕРБ не са комунистически мекерета, или си много ***, или просто си на тяхната ясла. НЕ НИ ЗАНИМАВАЙ С ГЛУПОСТИ!!!
542
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов неси длъжен да отговаряш на хора като Р Петков пианица от БСП
541
2
 
7
 
! Отговори
ТОВА ИСТИНА.... преди 13 години
500-г., ПОД ВЛАСТТА НА СУЛТАНА, СА НИЩО ПРЕД 50г.,КОМУНИЗЪМ..!КОМУНИСТИТЕ ОГРАБИХА НАРОДА ТАКА---КАКТО И ТУРЦИТЕ НЕ СМЕЕЛИ ДА ГО ГРАБЯТ И УБИВАТ!СПОМЕНИТЕ ЗА КОНЦ-ЛАГЕРИТЕ, СА ОЩЕ ЖИВИ!ДОСИЕТАТА НА ДС ...ОЩЕ НЕ СА РАЗСЕКРЕТЕНИ!!!!!ИМА ,ОЩЕ МНОГО ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ..ЧЕРВЕНИТЕ ГАДОВЕ!БОЙКО ,ЩЕ ПОКАЖЕ ВСИЧКО...!!!!
540
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ботев и Левски се бориха срещу турския башибузук, но не са и предполагали, че само след 70 год. България ще бъде ограбена и разорена от червения башибузук. Той се оказа по страшен и от турския.
539
0
 
6
 
! Отговори
БОГ преди 13 години
ТОВА Е ДОБРЕ ,,,,ДАЙИ И АКО ЧАСТНИ ЛИЦА МОГАТ ДА ПОСЛУШВАТ, ПОНЕ ВСЕКИ ОТ НАС ШТЕ СИ ВАРШИ СЬВЕСТНО ПАБОТАТА
538
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Видясе кой работи против държавата гадаещият Петков пианицата от БСПпартиа
537
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво Борисов този скандал е скалъпен от Гоце и Р Петков и тое видимо
536
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ да си направи труда и да погледне малко какво става в структурите на партията му по места?Там цари пълно безхаберие и тотално неглижиране на проблемите.В изборната година да не се окаже така, че стремежите за нова победа на партия ГЕРБ ДА БЪДАТ ГЛЕДАНИ ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН......
535
9
 
17
 
! Отговори
Преход-21 преди 13 години
Видяхме на какво са способни червените комуноиди.1.Окрадоха народа и после раздадоха червени куфарчета все едно да те притисне някой и да ти източи кръвта.Разграбване на държавно имущество, чрез РМД-та, масова и касова приватизация.Създаване на уж демократични партии, като СДС и ДПС и двете се ръководят от бивши агенти на ДС и водят такава политика, че да отвратят хората от демокрацията и пак да искат БКП.2.Създадоха организираната престъпност водена от спортисти ефектът бе двояк първо обираш населението и след това същото това население започва да си спомня с умиление за спокойните години при социализма и да иска неговото връщане.3.Продадоха хранителните запаси на страната и оставиха народа гладен, като че ли държавата е претърпяла 3 поредни години суша.Въведоха купонна система характерна за военно временни условия значи ние сме били във военни условия.4.Създадоха изкуствена хипер инфлация и обезцениха парите на НАРОДА пладнешки узаконен грабеж.5.Финансови пирамиди пак грабеж, щото НАРОДА явно не помни, че вече са го грабили.6.Втора финансова криза по времето на Виденов както и предишната криза при Луканов всички държави в света са в цветущо положение, но в България все едно, че идва края на света.7.Контрабанда на горива и стоки по време на югоембаргото и пълнене на червените каси.8.Безброй поръчкови убийства, отвличания, магистрални грабежи, насилствено подписване на договори за охрана на магазини, а който не иска го чака палеж.9.Кражба на ДДС над 10 милиарда и еврофондове.10.Заменки кон за кокошка.11.ДС докара царя за да го използва, като ракета носител, така че да продължи управлението си тайно.Защо нямаше предизборни СЕКИРИ срещу и всяване на страх от царската партия.Кажи ми Уотсън!12.Превръщане на МВР в най-голямата детективска агенция за подслушване,проследяване и убийства, както и срастването и с престъпността.13.вътрешна и международна търговия с наркотици водена на най-високо ниво от министъра на МВР Румен Петков, както и Валентин Петров.14.нито един държавник от Западна Европа и САЩ не искаше да дойде в България.15.Водене на мръснишка предизборна кампания срещу главния опонент - клипове със секири и кирки.16.Създаване на изкуствени партии с цел разконцентриране и объркване на електората, а в крайна сметка партията столетница да обере гласовете прикрито.17.Заблуждаване на населението, че народът е бил добре при управлението на трайната коалиция то ДРУГАРИ КОМУНИСТИ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ БЯХА добре ПО ВРЕМЕ НА ВАШИЯ МАНДАТ, АМА СЕГА И ТЕ НЕ СА.Престанете с вашите измами.18.Защо сключихте анекси към договорите с ваши фирми и изхарчихте парите в последния момент за да провалите правителството, нали?19.Защо увеличихте парите на пенсионерите в момента на сдаването на караула- за да ги плаща друг, нали?20.Назначаване съдии от техните среди за да не бъдат съдени.Съдиите получиха в замяна имоти по морето.21.Главатарите на престъпността Алексей Петров и Сумиста са приятели на Георги Първанов освободени от съда поради липса на доказателства или поради болест.22.Задайте въпрос на висш партиец от БСП, дали иска да се върне социализма.Отговорът е не разбира се защото ще трябва да връщат заграбеното.В същото време непрекъснато говорят пред електората си за времето на социализма.
534
4
 
10
 
! Отговори
Чистка чистка преди 13 години
Боко , червента мафия ти показа, че може да ти подслушва министрите.........църния Иван е прав, че добрия комунист е само тоз в затвора или уволнения ...........
533
16
 
12
 
! Отговори
за 555 преди 13 години
Чак пък всеки...........истината е, че ББ е напълно приемлив на фона на 20 годишното безхаберие
532
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вътрешният министър Цветан Цветанов отказа да коментира в подробности разгласените днес телефонни разговори между финансист 1 Симеон Дянков и шефа на митниците Ваньо Танов. Според него държавата няма интерес от подобни "импровизации", които са резултат от преждевременно започналата предизборна кампания."Не съм запознат с разговорите, но смятам, че предизборната кампания вече започна. Такива неща могат да бъдат казани между всеки. Това е толкова несъстоятелно, че не ми се иска да коментирам, толкова ми е смешно.