На всеки километър СРС-та

Цветанов: Къртици има в структурите в цялата държава
Обновена: 11 яну 2011 14:39 | 11 яну 2011 14:00,
274
На всеки километър СРС-та

Вицепремиерът и вътрешен министър обяви, че в МВР са предприети мерки за ограничаване на изтичането на информация.

"Никой не може да гарантира, че няма къртици, каквито има в структурите в цялата държава", допълни той.

По думите му всичко, което се осъществява при използването на СРС-та, е на база българското законодателство.

"СРС-та се използват, когато има предполагаемо престъпление за наказание – над 5 години. Когато СРС бъде приложено и когато изтече срокът от 10 дни, ако не бъде поискано от заявителя – то се унищожава", разтълкува закона МВР шефът.

Никой не може да гарантира, че няма къртици
"За мен е по-важно действително да отразяваме реалните проблеми и реалните политики", отговори Цветанов на въпрос дали му е приятно да се вадят СРС-та от разговори.

На въпрос как ще свърши този скандал, при положение че предишните са свършвали с оставки, Цветанов заяви: "Ще свърши добре, както би трябвало да е добре за държавата".

"Недейте да смятате, че МВР или някой, който му е скимнало някъде, ще започне да слуша някого, защото не му е симпатичен или не му е приятен", заяви той.

Министърът отново не потвърди , че записите на разговорите между финансовия министър Симеон Дянков, заместника му Владислав Горанов и директорът на Агенция "Митници" Ваньо Танов са от специални разузнавателни средства.

Миналата година, когато бил на конференция в Хага, под егидата на шефа на Европол, МВР шефът му поставил въпроса, че има две лица, към които няма доверие в съвместната им работа, защото имат предположение, че изтича информация.

Още по темата

"За тези две лица аз поех ангажимент, че ще бъдат извадени от тази среда, те бяха извадени и малко по-късно имаше реализация на т.нар. операция "Къртиците", каза Цветанов. 

Екипът, който е работил по отвличанията на престъпната група "Наглите", не е бил от цялата служба "Борба с организираната престъпност", а са били само от шест до осем души, които са били запознати в детайли.

"Аз бях забранил да се коментира всякаква ситуация извън средата, в която работиха, защото в свидетелските показания на майката на едно от момчетата тя е посочила, че това е информация, която е споделяла на компетентните органи.

Къде беше тогава дебатът за политическата воля, къде беше тогава дебатът в българския парламент за реалните проблеми за отвличанията", попита пред журналисти Цветан Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
260
0
 
18
 
! Отговори
Поздрав преди 13 години
Поздравявам Ц.Ц. с песента Paranoid на Black Sabbath и да престане да се плаши от собствената си сянка, не е здравословно!
259
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Правителството на ГЕРБ по-скоро да изкара списъка на кредитните милионери!!! Заради този списък е всичката шумотевица.
258
1
 
22
 
! Отговори
ХАЙДЕ ,КАЖЕТЕ СЕГА.. преди 13 години
.....ЧЕ РУСКАТА ПЕТА КОЛОНА НА ДС В БЪЛГАРИЯ, НЕ Е ЖИВА И НЕ РАБОТИ!!!!ТЕЗИ ХОРА ИМАТ ПАРИ ,ТЕХНИКА ВРЪЗКИ И ВЪЗМОЖНОСТИ ДА МАНИПУЛИРАТ ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЖИВОТ В СТРАНАТА!ВСЯКО ПРЕНЕБРЕГВАНЕ НА ПРОБЛЕМА ----ЩЕ БЪДЕ ПАГУБЕН ЗА ВСЯКА УПРАВЛЯВЯЩА ПАРТИЯ ,КОЯТО НЕ ИГРАЕ ПО СВИРКАТА НА ДС И КРЕМЪЛ!НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ!ТЕЗИ ХОРА , ИСКАТ ДА ПРЕВЪРНАТ БЪЛГАРИЯ ,В КЛАННИЦА КАТО ЧЕЧНЯ И НАГОРНИ КАРАБАХ!БОЙКО ИМ СЕ ОПЪНА .....И ИСКАТ ДА ГО СМАЧКАТ!
257
1
 
21
 
! Отговори
Успех на Цецо преди 13 години
За сведение на пишещите идиотчета другарят Цветан Цветанов е работил към ДС като еднобитова информационна нула, поради което нивото на донесената от него информация е било нулево както е стойността на апартаментите му които той каза че е придобил за нулева себестойност.така ви се пада кратунчета! Нулева сегестойност, нулева стойност означава че наш Цецко няма апартаменти и не е бил доносник!Цецо, пътят ти за президент на Република България е отворен, широк и лесен.Успех на Цецо като нулев президент
256
1
 
19
 
! Отговори
за 262 преди 13 години
Виж сега от хора, които не могат да пишат на кирилца няма какво да науча.......пък и големи глупости си надялал
255
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле как приличаш на бившите комсомолци от преди1989год.Щом партията е казала значи е така,всеки който говори или мисли нещо различно /дори слуша упадъчна музика/ е враг на Първият секретар /сега на Цецо/ .Това е мръсен буржоазен уклон /сега комунист /.
254
4
 
19
 
! Отговори
Rusev преди 13 години
Abe glupako, kude gi vijdash tezi komunisti?Vsichki sa ubiti predi 9.9.44. kakvo sega. da ne ti uvelichiha zaplatata ili namaliha hljaba? Ili poluchavash nekakvi pari da pishesh gluposti.Ne razbirash lli, che Bulgaria zagiva. Grabi se jestoko i to ot obiknovenite hora. Da ne plashtash benzina po-malko ili da ti otmeniat taksata elektromer? Ot takiva kato teb sme na takuv hal.Dokato pishesh gluposti Borisov i Cvetanov sa pribrali po njiakolkostotin hiliadi.
253
1
 
22
 
! Отговори
PARMAKOVA преди 13 години
4ESTNO DA VI KAJA, TOLKOVA ZLE NE SME BILI NIKOGA!HAOS NAVSQKUDE, MIZERIQ I PROSTOTIQ. STANI6EV KAKUVTO I DA BE6E IMA6E HLQB ZA VSI4KI.SEGA IMA SAMO ZA BORISOV I CVETANOV. OSTANALITE 4AKAT NA QSLATA NE6TO DA IM SE PODHVURLI. I SE 4UDQ KAK NQKOI GI HARESVAT KOGATO OBEDNQVANETO E FAKT, ZDRAVEOPAZVANETO V KOLAPS, KULTURATA E UNI6TOJENA, NE SE PLA6TA NA BIZNESA, UBIVA SE SREDNIQ I MALUK BIZNES. TEZI KOITO HVALQT GERB ZA MEN SA SLEPI ILI PLATENI.NE SUM 4ULA NORMALEN 4OVEK DA E DOVOLEN OT GERB.
252
8
 
23
 
! Отговори
Много важен пич преди 13 години
КАТ съобщи, че МВР обмисля въвеждането на нов знак - Внимание комунисти!!! Знакът ще се поставя на всеки километър.
251
18
 
20
 
! Отговори
игор преди 13 години
Нямам опасения от подслушване. Бандитите, хората с гузна съвест се най страхуват от подслушване.И без това няма съд, а пък без срс-та са неуловими и ненаказуеми и затова неистово атакуват ЦЕЦО .В сравнение с румен запалката или начев участвуващ в партита с миските, или михаилов страхуващ се от борците ЦЕЦО е човека който трябва на българия.
250
0
 
18
 
! Отговори
Fory преди 13 години
Shto chengetata se uchat da misliat kato ne mogat vseki e zapoznat che go slushat i zapisvat i stava edin den centar na VNIMANIE!!!
249
0
 
18
 
! Отговори
klecko#cecko# преди 13 години
ne se habete da pishete ,ima li polza ot tova,ima edna pesen na AHAT #po malko kradiahme#, no idvat izbori , dai da nakajem, makar che niama alternativa,no da zarovim glavi v zemiata li.
248
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези СРС казват КАК ШЕФА на митницата И ФИНАНСОВИЯ министър си говорят че МИНИСТАРА НА МВР Е ЗАМЕСЕН в контрабанда и нашия МИНИСТЪР ПРЕЦЕДАТЕЛ Е НАЯСНО С ТОВА,ако има някой *** от ГЕРБ или нормален човек да не го е разбрал да ми звъне.ПО-голям скандал в съвремената история на БГ не е имало.ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО Е МАФИОТСКО.ДА СИ ХОДИ-ТОЧКА
247
1
 
34
 
! Отговори
ссс преди 13 години
Наглите отвличаха само мръсно забогатели крадци.Ето кой закриля Боко Тиквов-себеподобните си крадци
246
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-големите мизерници,решават нашите съдби...Най-големите мизернициводят дебати...Най-големите мизерницизаглеждат жена ти...Най-големите мизерници,Боже, опазидано народа издържи...Прочетено случайно в един блог днес -
245
3
 
21
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Много ясно че ще са на всеки километър,също като ***.Нали работите със същите кадри дето ви ги завещаха Румен Петков и Първанов,а другаря Бойко Борисов продължава само комунисти да назначава
244
0
 
33
 
! Отговори
мерките преди 13 години
Ами то нали Боко взе мерки за това изтичане още като взе властта и почнаха наляво-надясно да се замерят със СРС-та :). Резултатът от тези мерки беше облекчаване на режима за използване на СРС и още по-голям теч :)))
243
2
 
37
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
цецо певецо в затвора.
242
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не искайте оставката на Цветанов, моля ви. Човека има няколко апартамента да изплаща все пак.
241
3
 
52
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Мисля, че е крайно време Главният Прокурор да се самосезира и да заведе дело за нарушаване на Конституцията от страна на Премиера и Жицепремиета. Има достатъчно самопризнания за виновност.