Шменти-капели в подписка на Яне Янев

ДАНС: Инициативата на РЗС за разпускане на НС е манипулирана
Обновена: 13 яну 2011 18:41 | 13 яну 2011 17:24,
230
Шменти-капели в подписка на Яне Янев
Снимка: Булфото

ДАНС е установила нарушения в подписката на РЗС за предсрочно прекратяване на мандата на 41-то НС и за провеждане на референдум с цел свикване на ВНС и приемането на нова конституция.

Родното ФБР вече е сезирало прокуратурата за нарушенията. Ще бъде сезиран и главния прокурор, както и комисията за защита на личните данни.

Подписката съдържа личните данни на 597 152 български граждани - трите имена, ЕГН, адресна регистрация и подпис, събрани и окомплектовани в 120 тома.

След общ преглед на документите е установено, че големи части от бланките в подписката са попълнени с еднакви почерци, което е дало основание да се предположи, че вероятно личните данни не са вписани собственоръчно от участниците в подписката.

От проверени на случаен принцип 1850 граждани е установено, че повече от трима са починали преди датата на обявяване на подписката.

На случаен  принцип в София, Бургас, Враца, Видин, Габрово и Ямбол са били посетени 757 адреса.

Над 400 българи категорично са отрекли да са участвали в подписката и да са полагали личните си данни и подпис.

От тях 290 са удостоверили това в документ.

На 98 адреса са установили, че лицата не пребивават там повече от пет години. Над 150 лица не са били открити по домовете си и от тях не е получена информация.

Още по темата

Едно лице по време на подписката и в момента излежавал ефективна присъда.

93 от лицата, положили подписи, пребивавали постоянно зад граница и не са посещавали страната по време на провеждане на инициативата.

Общо 12 души са потвърдили участието си в подписката.

Подписката на РЗС беше внесена в парламента на 1 декември 2010 г.

Във връзка с нарушенията шефът на ДАНС Цветлин Йовчев е изпратил писмо до председателя на НС Цецка Цачева, разпространено от пресцентър на ГЕРБ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


230
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
3
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 13 години
Добре развинтена фантазия имаш...
120
2
 
2
 
! Отговори
Smaiki преди 13 години
Ха ха и пак ха, тоя продължава да се дъни много яко, само приказва и накрая от много приказки, само глупости върши, че си и вярва като приказва и лъже, ама го видяхме кой го е сложил да реве и крещи в парламента, Оня излезе от ареста и тоя направо при него веднага, бил бил невинен, да бе да, ясна е работата, пак мафията да управлява искат всички, ама няма да стане май
119
7
 
5
 
! Отговори
Amigo преди 13 години
Бойко Методиев Борисов ,Цветан Цветанов заедно с Богомил Бонев са едни от най- младите комунисти в България,станали членове на БКП още на 18 годишна възраст. През 1990 г. Борисов напуска пожарната защото отказва да се деполитизира с думите " За мен партията- майка която обичам е по важна от моята служба". А сега антикомунист.....Гнус ме е от подобни "хора" .За такива има само едно определение - ЛИЦЕМЕР, ЗАВЪРШЕН,НАГЪЛ,БЕЗСКРУПУЛЕН ЛИЦЕМЕР !
118
6
 
5
 
! Отговори
ха преди 13 години
Е как да си признаят хората смеят ли?Нали после ДАНС ще ги подгони.И що ДАНС въобще се занимава с това?Истината е,че ГЕРБ прекалиха отдавна.
117
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Адаш, не, че не одобрявам това, но малко си краен...
116
4
 
4
 
! Отговори
ПАТРИОТ преди 13 години
До 123: Господине! Коментарът Ви е олицетворение на Вашето интелектуално ниво! Ако Вие ще част от така наречената "градивна опозиция", то въобще не се съмнявам, че ще спечелим следващите избори!
115
1
 
11
 
! Отговори
Владо преди 13 години
Няма нормален български гражданин, който да не се накефи да види Яне Янев и Алексей петров в затвора, заедно с Гоце Архара, Р.Овч, Масларова и всички обирджии на българския народ.
114
3
 
8
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Само така ***. Браво на Бойко че ви вдига цените. Само така . Много е прав като каза че сте лош материал. Хубаво прави с тези цени да ви прати на онзи свят. Това се нарича естествен подбор . И да останем само ние богатите,бизнесмените,реализираните. ВИВА ГЕРБ
113
3
 
5
 
! Отговори
Яне-Лъжеца преди 13 години
Абе като искат службите си вършат работата рещу такива смешници,целящи само разруха и компромати.
112
2
 
6
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Партията активира всичките червени ***-драскачи. Друг път сте на работа до 17:30, а сега до късни доби ще пишете. Дано да ви платят за извънреден труд.
111
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че е имало проверки, щото някакъв резесист писа че било измама това с проверките. Благодаря ти !
110
3
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
А това ли е новия морал... - да лъжеш и заблуждаваш форума. Ако "онези" са направили така, значи са си намразили работата...
109
0
 
7
 
! Отговори
Съни преди 13 години
По ливади и площади, под тепета, по паветаот зори рани чака Яни,за подписи кани, кого хвани!Вече едва крета, но няма късметанякой да се хвани на хоро със Яни!Накрая кат хала хвана химикала,подписи безчет завъртя наред!
108
9
 
5
 
! Отговори
Страх и репресии преди 13 години
Ето типичен герберски *** на който не му издържат нервите. Ти си олицжетворение какво представляват гербавите ***- безпомощни,злобни,нещастни. Не ти издържат нервите а ***. Ах каква радост. Само така,виждате си края и ви боли. А ха ха хааааа
107
11
 
6
 
! Отговори
Страх и репресии преди 13 години
Та кой ще си признае че се е подписал когато в дома му нахълтат въоръжени и маскирани агенти на ДАНС ?. И го попитат подписвал ли се е в подписка за разпускане на крадливия парламент . Хорицата са наплашени,издържат семейства,току - виж ги съкратили от работа по политически причини и останали на улицата......Много ясно че ще се правят на ни лук яли,ни лук мирисали..Това е вече диктатура,ченгетата от Герб/Гроб/ да ходят и притесняват хората по домовете.....ОСТАВКА БОКО ТИКВА - ОСТАВКА
106
10
 
6
 
! Отговори
Ето новия морал преди 13 години
Продължавам.... Да ми предадяли да се явя за справка като нося всички мои лични документи. Отивам в РДВР ,прехвърлиха ме в паспортна служба,оттам дежурния звънна някакъв тел. и идват 2-*** цивилни. Така и така казват,разписвали ли сте се в подписка на опозицията питат !. Казвам да,и аз събирах подписите. И онези "ясно ,сега се махай бедни ,нещастни плъхове,тръгнали да сваляте правителството на Бойко а,с атовете си ли ще мерите,Бойко може да ви купи,ликвидира и плати".. Аз вече не съм същия човек
105
3
 
2
 
! Отговори
vvv преди 13 години
4e koi 6te si priznae 4e e u4astval v podpiska,nie robi li sme kakvo stava,vseki den vse po zle i zle
104
9
 
6
 
! Отговори
Ето новия морал преди 13 години
И аз в центъра на нашия град с още 4-*** активисти събирахме подписката !!!!!!!! Гражданите страхливо се оглеждаха и да не ги види някой възрастни хора с треперещи ръце се подписваха и кълняха мутрата - олигарх - милиардер,а те за лекарства нямат се разплака възрастна жена. Естествено ние активистите в началото 1-ви се разписахме. Аз бях 2-ри на листата. Идвали в нас докато ме няма служители на МВР,да ме търсят и като ме е нямало звъннали на съседите и....питали за мен и че ми се пише лошо...
103
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АБЕ ТОЗИ ДЕТО ПИШЕ НЕПРЕКЪСНАТО ЗА НЯКАКВА ТИКВА ДА СЕ ОГЛЕДА И ВИДИ ЧЕ ПО ГОЛЯМА ОТ НЕГО НЯМА. ЯВНО Е ПЛАТЕН ДРАСКАЧ.
102
7
 
10
 
! Отговори
Люлин преди 13 години
Позваниха на вратата мъж и жена. Показаха служебни карти от ДАНС. Извадиха ксерокопие на формуляра от подписката, където съм се подписал. Питаха ме дали подписа е мой. Потвърдих. Поскаха обаче писмено да си попълня всички данни от личната карта и да напиша и да се подпиша, за да направели графологична експертиза. Отказах. те пък ми казаха, че възпрепятствам разследване на ДАНС и ще си нося последиците. Пожелах им приятна вечер. После питах портиера на кооперацията дали е проверил на влизане тези