Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента

Михаил Михов призна за една официална среща с Ваньо Танов
14 яну 2011 17:18,
205
Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента
Михаил Михов. Снимка: Булфото

Никога не съм молил премиера за каквото и да било съдействие и това е видно, че беше отнет лицензът на „Леденика” и делата се водеха няколко месеца.

Това каза на пресконференция Михаил Михов, собственик на бира „Леденика” и ММ, председател на Българската федерация по баскетбол и почетен консул на Бразилия.

Името му беше замесено в изнесените разговори между премиера Бойко Борисов и шефа на Агенция "Митници" Ваньо Танов.

"Поех ангажимент да не го закачам Мишо Бирата...", казва премиерът на шефа на митниците, наричайки Михов с прякора му Мишо Бирата.

„В медиите излизат някакви записи. Аз не зная дали са достоверни. Нямам никакво пряко участие в това, което е написано и излязло в публичното пространство, но това рефлектира върху бизнеса ми”, заяви Михов.

Той посочи, че последно се е виждал с Борисов на откриването на част от многофункционалната спортна зала в столицата през септември миналата година.

По думите му все още не могат да се възстановят морални и финансови щети на фирмата му. Според него никой не се е интересувал дали лицензът е бил правомерно отнет. Той беше категоричен, че фирмата не е извършвала незаконна дейност.

Още по темата

Биреният бос не отрече, че познава президента Георги Първанов от баскетболни прояви, на които присъствал в качеството си на председател на Българската федерация по баскетбол.

„Когото съм видял, на него съм се оплакал, но никого не съм молил за съдействие по този въпрос”, подчерта Михов.

На въпрос дали е споделил конкретно с президента, той отговори: “Да, сигурно, предполагам. Може и с патриарха да съм споделил, ако е бил там“.

Лицензът на "Леденика" е отнет на 8 февруари 2010 г. с решение на директора на Агенция "Митници", припомнят от ведомството.

Месец по-късно, през март, Михов е засечен да вечеря със съдията от Върховния административен съд Панайот Генков.

Със свое решение от 7 юни 2010 г. Административният съд София-град отменя решението на Агенция "Митници" и връща лиценза.

По този повод Михаил Михов заяви, че е вечерял много пъти със съдията от ВАС Панайот Генков, но Генков е бил член на УС на БФБ и това е била темата на вечерята.

Мишо Бирата призна за една официална среща с Ваньо Танов, която се е провела в сградата на управление “Митници” съвместно с мениджърите на пивоварната след отнемането на лиценза.

В този важен за бизнеса му период Михов се среща и с финансовия министър Симеон Дянков по този повод.

“Никога не съм бил ангажиран с нито една политическа партия до този момент , нито съм правил дарение на политическа формация през последните години”, обяви Мишо Бирата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
7
 
44
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Излиза ,че Премиерът изпълнява поръчки на Гоце. А бяха уж врагове.
17
17
 
26
 
! Отговори
ОВЦЕЕЕ преди 13 години
Ейййй 20 години ви манипулират глупави ОВЦЕ и пак не ви дойде акъла БЕ !!!Много ясно че е манипулиран разговора-техника има отдавна с която мога да направя каквито си искам гласове ето ви ДОКАЗАТЕЛСВТО овце заспали- youtube/watch?v=1uwYrtOqoGE&feature=related ГЛЕДАЙТЕ ОТ 3:05-тата МИНУТА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ДА *** ЗАСПАЛОТО И ПРОСТО ОБЩЕСТВО!!!!
16
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
BNews потърси коментар от Георги Първанов, но от президентската администрация заявиха, че нямат такъв.Засега.Оттам нито отрекоха, нито потвърдиха изнесената информация от Борисов. От "Дондуков"2 обаче не изключиха да има реакция на президента на по-късен етап. Два часа по-късно дойде и тя - лаконичната позиция на президента:"С изнесените разговори всичко е казано ясно. Те говорят сами по себе си", бе коментарът на президента, даден за Bnews.Отношението обаче бе взето само във връзка с аудиозаписите, но пълно мълчание по въпроса обаждал ли сеПърванов на Борисов да не натискат шефа на баскетболната федерация митничарите, или н
15
3
 
17
 
! Отговори
до №8 преди 13 години
браво, много точно обрисувахте тази ***,която никак,ама никак не милее за българия,само интриги и нищо добро за народа не творят! как не се засрамят,че са слуги на един мафиот и на една чисто мафиотска партия/БСП/
14
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Май ли беше или юни ,гат се любихме в захлас Майко мила .На луди ни направиха
13
4
 
25
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Бирата: Не съм молил премиера, май споделих с президента"Не разбрах точно как "МАЙ"???През "Май" или през "Юни"
12
6
 
20
 
! Отговори
ай,ай преди 13 години
Пръст в записите май има главата на държавата.Стара,хитра лисица е той.Въпросът е да компрометира.
11
1
 
17
 
! Отговори
ам преди 13 години
Айде и тоя има амнезия!!!!!!!!! Стига лъгахте, бе......... тоя народ ще го яхате довреме......а после? то народ не остана в родината ни, всичко се изнася, а шенген ще видим на върба у сряда.
10
1
 
18
 
! Отговори
Бойко Мезето преди 13 години
Бирата даде фира
9
3
 
24
 
! Отговори
козльо архаров преди 13 години
баси и охранената гнусна червена мутра веееее, аман от софраджии аман от курбанджии аман от загунджии
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
a tozi Mi6o birata, ot kude izvadi parite, da stane fabrikant....omruznami da sly6am pybli4ni prepirni na kradci i banditi...ednite biznesmeni, drygite politici...edin dol drenki
7
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отрепките, които творят напоследък гадостите си, гнусарите янев, патрашкова, дачков, петров и всичките им тайни кукловоди НЕ МИЛЕЯТ ЗА ТЕБ БЪЛГАРИЙО! НИТО ЗА НАС БЪЛГАРИТЕ! НЕ ЖЕЛАЯТ ДОБРОТО НИ НА СТРАНАТА СИ, НИ НА НАРОДА СИ! ЗАТОВА ЩЕ ПОТЪНАТ В ЗАБРАВА, А ИСТОРИЯТА ЩЕ ГИ БЕЛЕЖИ С НЯКОЛКО ОБЩИ НЕГАТИВНИ СЛОВА.
6
15
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХахахахаКолко плоско - по пожарникарско-мутренски-милиционерско просто.мани какво пише на листа - ще насочим вниманието към врага...Всеки ден ми доказва , че живеем в страната на абсурдите, в която- или управляващите правят народа на пълни ***- или просто народът вече си е такъв.Като някаква ***,абсурдна приказка.
5
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПАНАЙТ ГЕНКОВ НЕ БЕШЕ ЛИ ОНЯ С ИМОТИТЕ ПО МОРЕТО И НЕ Е ЛИ НАЗНАЧЕН ОТ ПРЕЗИДЕНТА ВЪВ ВАС
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
estestveno che ne si molil.
3
37
 
33
 
! Отговори
НЦИОМ преди 13 години
НОВА ПОДРЕДБА НА ПАРТИИТЕ:ГЕРБ ПАДА НА 9%РЗС СЕ КАЧВА НА 7%
2
15
 
44
 
! Отговори
Роко преди 13 години
Въпреки, че мастията от Сирищник е хилядократно по-хитър от Борисов, няма как да не се разсмърди и около него, защото е хилядократно по алчен и мръсен - все някъде ще се издъни.
1
10
 
52
 
! Отговори
луд умора няма преди 13 години
Аз не разбрах хронологично как се наместват нещата! Яне Янев казва преди няколко дни, че ще извадят записи на Борисов...а, вчера някакъв "непознат" минава и ги подхвърля на "номенклатурчика" Явор Дачков...нещо се бъркат датите...