Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие

НС може да гласува още в четвърътк, обяви Искра Фидосова
Обновена: 18 яну 2011 22:19 | 18 яну 2011 22:17,
157
Атака с безрезервна подкрепа за кабинета при вота на доверие
Снимка: Булфото

Лидерът на Атака Волен Сидеров вече е заявил подкрепата на партията към кабинета „Борисов“ за предстоящият вот на доверие в парламента.

Това заяви съпредседателят на парламентарната група на ГЕРБ Искра Фидосова пред агенция Фокус. Тя допълни, че Сидеров е заявил „безрезервна“ подкрепа към управляващите.

По думите й, ако искането на Министерския съвет бъде внесено в парламента в сряда, то вотът на доверие може да бъде гласуван от депутатите още в четвъртък.

ГЕРБ има 117 депутати в Народното събрание, а Атака има 20 места. Простата сметка показва, че дори без подкрепата на другите партии, гласовете им ще бъдат достатъчни, за да мине вотът.

Зам.-председателят на Атака Павел Шопов определи решението на премиера Борисов да поиска вот на доверие като „изключително силен политически ход“, предприет в момент на „тотални, пълни и всевъзможни опити за дестабилизация в страната“.

Още по темата

„С този ход министър-председателят взима нещата в свои ръце и ще устои на опитите за дестабилизация чрез СРС-та“, коментира Шопов пред БНТ.

Той направи аналогия с вота на доверие, поискан от Филип Димитров през 1992 г., но заяви, че тогава, за разлика от сега, правителството не е имало пълна подкрепа.

Депутатът от Синята Коалиция Веселин Методиев изтъкна, че и вотът на доверие, и вотът на недоверие трябва да отговорят на въпроса ще спрат ли скандалите в държавата.

„Тези силни ходове – на опозицията и на премиера Борисов, в момента няма да потушат  скандала“, коментира синият депутат. Методиев е на мнение, че е важно да се гласува за определени политики на правителството.

Според зам.-председателя на ПГ на ДПС Камен Костадинов с вота на доверие ще стане ясно коя е опозицията и кое е мнозинството в Народното събрание.

„ДПС е опозиция и сме се държали като такава от първия ден“, заяви Костадинов, който поздрави премиера за тази „смела и европейска постъпка“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
6
 
6
 
! Отговори
sas преди 13 години
Бойко или Гоце?Изберете сами !!!
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Поредни срамни изцепки на семейната уродлива партийка.
18
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
nosete tendjerite i *** za da sa sigorni teia *** v parlamenta 4e sme gladni.
17
7
 
15
 
! Отговори
БЪЛГАРИ.... преди 13 години
ВСИЧКИ ПРЕД ПАРЛАМЕНТА В ДЕНЯ НА ВОТА!ДА ГИ НАКАЖЕМ НА МЯСТО , АКО ИМА ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ!АКО СТЕ ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ-----ДА БЪДЕМ ТАМ!!АТАКА ЗА БЪЛГАРИЯ!!БЪЛГАРИТЕ ,ЩЕ АТАКУВАТ....!!!!!!!!!!!!!!
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сори френд,за теб важи да ''го д...ш"!!Щот си настоятелен,а пък и можеш да участваш в обществено политическия живот, отдоле!
15
10
 
11
 
! Отговори
ined преди 13 години
"А така" ЕООД няма как да не подкрепи Борисов, защото при едни нови избори може и изобщо да не влезе в парламента.
14
15
 
12
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
до #11Ела бе! Елате повече да ви ** ****** червена гадна. *** мръсни 20 години съсипвате тая държава и всички сърбаме вашата попара. И баба ми и дядо ми, и баща ми и майка ми. Мислиш ли, че ще се измъкнете толкова лесно бе ***? Не, тоя път не, ще си носите последиците!
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпроса е как ще гласуват от Синята Коалиция :)
12
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дали чалга певица ще стане дупедат
11
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АЗ МИСЛЯ ЧЕ ТОЗИ СКАНДАЛ ЩЕ Е МН ПОУЧИТЕЛЕН ЗА ОПОЗИЦИЯТА РЗС,ДПС,СДС,ДСБ,БСП И СЕГА ЩЕ СЕ НАУЧАТ ДА РАБОТЯТ И ТЕ ЗА НАРОДА ,А НЕ САМО ГЕРБ И АТАКА
10
6
 
21
 
! Отговори
Питащ! преди 13 години
Защо първо не се даде отговор за СРС-тата- "дали са" -"или не" и тогава да се иска вот?????????
9
11
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Ей, болно човече, не ми казвай да "го дишам", че ще дойда да ти го набия в челото, ***. Такива като тебе трябва да ги освидетлстват навреме, защото после стават фанатици, а пък и участват в обществено политическия живот, отгоре.
8
6
 
20
 
! Отговори
Донита преди 13 години
АЗ НЕ ИСКАМ да решават съдбата на детето ми по телевизията АЗ НЕ ИСКАМ да продължават да ми хвърлят прах в очите АЗ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ В БЪЛГАРИЯ, а не в бегло нейно подобие. КАКВО ИСКАТЕ ВИЕ? Бъди с мен и ти. На 21.01.2011г. в 12:00ч. ИЗЛЕЗ и сложи два карамфила на най близкото кръстовище. Покажи, че си ЖИВПокажи, че си НЕ СИ БЕЗРАЛИЧЕН към собственото си бъдеще и това на децата ти
7
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се, че проститутката е в леглото до плащащия.Просто най-гнусното в цялата история е,че проститутката използва горди понятия като патриотизъм за личните си интереси, така и тях ги окурволява.
6
35
 
27
 
! Отговори
wiktor преди 13 години
ГЕРБ И АТАКА ПОБЕДА! ОСТАНАЛИТЕ ДА ГО ДИШАТ, ОСОБЕНО ЧЕРВЕНИТЕ ***!!
5
13
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Това си го знаехме предварително. Атака, тъй или иначе изчезва от политическия спектър след мандата на това Народно събрание. Лошото е, че тези хора във властта ще имат още повече от две години, за да натворят още злини. Тъй или иначе ще ги надживеем, нямаме друг избор (поне законен).
4
28
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ще накривите шапката на Боко червено сини ***!!
3
10
 
16
 
! Отговори
Tyryn преди 13 години
Wyn!
2
15
 
34
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
атака в ролята на глуха защита (на гербистите)! Комедията продължава...
1
30
 
22
 
! Отговори
ГЕРБ+АТАКА преди 13 години
Ще надделеем над Доган и червените му прислужници.