Дебати с елементи на родна простащина

Великов няма да съди Емил Василев заради плиснатата вода
Обновена: 13 авг 2011 07:38 | 20 яну 2011 17:55, Екип на Dnes.bg
318

Кадри: TV+

 

Независимият депутат Тодор Великов не възнамерява да търси отговорност от колегата си Емил Василев, който го заля с вода в пленарна зала. 

Потърпевшият в това време четеше писмо до Яне Янев, в което се споменава за заем от 100 000 лв. за предизборна кампания.

В отговор председателят на парламента Цецка Цачева отстрани Емил Василев за три пленарни заседания и даде пет минути почивка.

Позиция


Изпрати E-mail


Независимият депутат Емил Василев (РЗС) за пореден път намери начин да влезе в полезрението на медиите. Но не с някоя законодателна инициатива или с ораторски умения. Направи го с постъпка, характерна по-скоро за БГ парламентаризма от началото на 90-те – като лисна чаша вода в лицето на колегата си Великов.
Това не е първата изцепка на народния избраник, който обяви гладна стачка заради търговия с гласове за вота.
Преди месец, в опит да защити сексуалността на лидера си Яне Янев, той изпрати писмо до медиите, в което се оплака, че бил "брутално изнасилен от Искра Фидосова"... Сценката се разразила не къде да е, а в тоалетната на НС, а доказателствата били... пукната плочка и клатещ се умивалник.
Ден по-късно Емил Василев заяви, че не е насилван, а писмото му "трябва да се възприема с чувство за хумор".
А ние се чудим как трябва да приемаме поредния му гаф. Дали да го подминем с чувство за хумор, или да го запомним съвсем сериозно? Поне докато застанем в тъмната стаичка на следващите избори.

Великов няма намерение нито да съди „нападателя“, нито да сезира комисията, която се занимава с парламентарната етика. 

„Либерален човек съм, бил съм директор на социален дом за лица с умствена изостаналост и имам търпимост към такова отношение към мен, отдавам го на лабилност на нервната система заради глада“, коментира Великов. 

В сряда Василев обяви гладна стачка като протест срещу търговията с гласове на депутати в подкрепа вота на доверие към правителството.

Той имал информация, че от ГЕРБ предлагали между 150 и 200 хил. лева на депутати, за да подкрепят правителството днес при гласуването на вота на доверие.  

„Никой не ми е предлагал, нито аз съм търсил пари, това твърдение ме обижда, тъй като се споменаха и независимите депутати, а аз съм такъв“, заяви Великов и посочи, че заради това е прочел писмото от парламентарната трибуна.

Писмото, което прочете Великов, било написано от Емил Василев през юни 2009 г. и в него Василев иска оставката на Яне Янев.

Причината е, че Янев му е казал, че може да му предостави 100 000 лева, от които 50 000 Василев да върне като личен заем, обясни Великов. Според него Василев отговорил, че няма толкова пари, затова се оттегля от кампанията и иска оставката на Янев. 

Тодор Великов е готов да се яви на детектор на лъжата, за да покаже, че не е вземал пари от ГЕРБ за гласуването си. 

Лидерът на РЗС Яне Янев пък определи като скалъпен компромат писмото, което  Великов прочете от трибуната. „Тодор Великов – вечният предател, който беше изгонен и изключен и от СДС, и от ДСБ, и от РЗС“, коментира Янев.

„Няма пресконференция на РЗС, в която да не сме предоставяли сериозна фактология, която да не е била предхождана от компромати на ГЕРБ”, допълни той.

Великов твърди, че ДПС е подало на Янев флашката, която уличава областното ръководство на ГЕРБ в Пловдив в нарушения на изборното законодателство по време на местните избори и предизборната кампания през септември 2009 г.

Още по темата

Потърсен за коментар, заместник-председателят на ПГ на ДПС Камен Костадинов каза пред журналисти, че не знае някой от ДПС да е раздавал такива флашки.

Ако ДПС има какво да каже и смята, че обществото трябва да научи нещо, има достатъчно самочувствие, за да действа директно, а не през подставени лица – ДПС няма нужда от маши, категоричен беше той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
2
 
11
 
! Отговори
99 преди 13 години
Докато всичките настоящи партии и политици не се забранят България няма да се управи.Управляват ни 223 мафиоти
226
2
 
19
 
! Отговори
бай миле преди 13 години
Супер са!!! Всичките!!! Ама не ми е весело щото няма какво да ям!!!
225
3
 
9
 
! Отговори
e преди 13 години
SPORED PLANA RAN-AT V MUTRESTANIQ TRQBVA DA OSTANAT, PO MALKO OT 5 MILIONA. KAKTO VARVQT NE6TATA O6TE TAZI GODINA, 6TE SE NAVAKSA SAS IZOSTAVANETO. SAS TEZI EVROPEISKI CENI, I AFRIKANSKI ZAPLATI, 6TE SI ZAMINAT DOSTA HORA. NO PO VAJNOTO E DA SE NAPRAVQT MAGISTRALITE, ZA MUTRENSKITE JIPOVE. OSTANALOTO NEE TOLKOVA VAJNO. NE SAM GLASUVAL OT VREMETO NA POPOV I DRUGARKATA MASLAROVA, SAS POTREBITELSKATA KO6NI4KA. NO MNOGO OVCE HODEHA GLASUVAHA I KA4VAHA NA VLAST SAMO OLIGOGRENI MAIMUNI I 6IMPANZETA.
224
1
 
11
 
! Отговори
wtf преди 13 години
Бих и плиснал една друга водичка на сичките : ))
223
1
 
18
 
! Отговори
IND преди 13 години
"Ей, ще влезем в световните новини."Едва ли, в доста парламенти се млатят като селяни. Мога да намеря десетки такива клипчета, дори и в Англия...
222
1
 
16
 
! Отговори
галактика преди 13 години
Посмях се, макар, че подобно поведение изобщо не е за смях - за срам е
221
2
 
12
 
! Отговори
2128 преди 13 години
Няма лошо, тя водата беше чиста !! Много добре! Идиално ! Събудиха се тия тулюмбеци !
220
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Taka e,zastoto nyama Pravilnik/Ustav/,koito da se spazva.
219
3
 
19
 
! Отговори
комунист преди 13 години
По времето на Бай Тошо народните представители работеха в заводите и когато трябваше да се гласува,излизаха в служебен отпуск и отново се връщаха на работа.Познавах един от тях.Беше ми колега.
218
1
 
11
 
! Отговори
Деб, преди 13 години
Хайде по вода да му върви !
217
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малеее как са настъпаниии червените другариии, БРАВО ГЕРБ размажете ги!!!
216
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Селянияяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяяя и тия ги храним ния :@
215
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, ще влезем в световните новини.
214
3
 
6
 
! Отговори
Сладкаря!! преди 13 години
Що не се замергат с екстременти,все едно се бият с торти?Ще бъде много интересно да се мажат с л.айна!!!
213
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЕГАТИ *** Е ТОЯ ВАСИЛЕВ. СЪЩИЯТ *** КАТО КУМИРА СИ ЯНЕ ЛУДОТО. ТОВА СА *** БЕ, ХОРА. ТЕ НЕ СА ЗА ПАРЛАМЕНТА . В ЛУДНИЦИТЕ ХОРАТА СА ПО-НОРМАЛНИ ОТ ЯНЕ И НЕГОВИТЕ СЛУГИ.
212
4
 
11
 
! Отговори
MURDOC преди 13 години
Е ,голяма работа -плиснал го с вода с една дума кръстил го е :) Къде по трагично щеше да е ако почнат в парламента да се пикат един друг като животните в природата .
211
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много думи пишете - малко смисъл ! Глоба за плискане на вода !!!
210
1
 
11
 
! Отговори
ГЛОБА !!! преди 13 години
Ако има глоба по 20. 000 лв за такава проява - има ефект и много боли да му бръкнат в джоба . А глобите да отиват - в здравната или социална служба - за бедните !!!!!
209
8
 
10
 
! Отговори
888 преди 13 години
***БЪЛГАРИ,НАЙ-ГОЛЯМИТЕ МАФИОТИ СА В БРЮКСЕЛ ЗАТОВА БОЙКО Е ХИТ ТАМ,ЗАЩО СЕ ЧУДИТЕ,ТОВА Е ИСТИНАТА.
208
1
 
24
 
! Отговори
Силвия преди 13 години
Прилича повече на краварник,отколкото на НС !!!!