Рита футбол с мен, върни го на терминала!

Нова порция СРС-та – героите пак са премиерът и Танов
Обновена: 26 яну 2011 14:36 | 26 яну 2011 13:01,
1590
Рита футбол с мен, върни го на терминала!
Снимка: БТА

Нова флашка с разговори на премиера Бойко Борисов и шефа на Митниците Ваньо Танов разпространиха от вестник „Галерия“.

От тях става ясно, че този път Борисов урежда свой приятел, с когото играе футбол.

Момчето работело на Терминал 2 на аерогарата в София и било преместено, а премиерът настоява пред Танов да го възстановят на длъжността.

Ваньо Танов от своя страна звъни на шефа на митницата на Летище София Павел Манченко (брат на спортния директор на БНТ Методи Манченко) и предава поръчението.

Манченко заявява, че ще го преместят още в понеделник.

В разговорите има и един комичен момент. Очевидно премиерът не се сеща точно за името на момчето, с което рита футбол, и изпраща на Танов като SMS неговото ЕГН.

Шефът на Митниците обаче си мисли, че това е телефонен номер и го набира. После се обажда на премиера и се оплаква, че кодът е сгрешен.

Зам.-главният редактор на в. „Галерия“  Явор Дачков е категоричен, че новата порция записи са автентични. Уверение за това получил от висш представител на прокуратурата.

На звуковите файлове се чува и маркер, който се слага на всеки 2,5 секунди автоматично от системата за подслушване, за да не може записът да се манипулира.

От изданието получили флашката още в петък. Само че този път не била донесена от „човек с каскет“, а е  получена в пощенската кутия. "Получаваме ги, защото не се притесняваме да ги огласяваме", каза главният редактор на „Галерия“ Кристина Патрашкова.

От разговорите става ясно, че става въпрос за  Николай Методиев Вучев.

Разговорите


Разговор 1

Ваньо Таньов – Бойко Борисов

Бойко Борисов: Ало!

Ваньо Танов: Ало!

ББ: Какво пра`иш, Танов?
ВТ: Нищо...пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кода...
ББ: Не бе, т`ва му е ЕГН-то бе, не мобилен.
ВТ: А-а-а...
ББ: Т`ва му е ЕГН-то. Т`ва е едно момче къде рита топката с мене бе, там от Аерогарата... И там на Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на друго место.
ВТ: Еми...ще го реша веднага.
ББ: Айде виж го и ми звънни!
ВТ: Добре!
ББ: Айде!

Разговор 2
Ваньо Танов – Павел Манченко

Павел Манченко: Да, моля!

Ваньо Танов: Ало, Манченко, здравей! Танов съм.

Манченко: Слушам. Добър вечер!
ВТ: Много късно сигурно ти звъня?
Манченко: Няма проблем.
ВТ: Николай Методиев Вучев имаш ли?
Манченко: Да, имам.
ВТ: Къде си го преместил?
Манченко: Ми, той е от тия ТЕЛК-аджиите мисля... При нас някъде в сградата, нямам спомен вече... Те нали са шестнайсет. Трябва да проверя точно. Или е в (не се разбира, но вероятно е някаква абревиатура като МК или МСА ) или е някъде. Какво да го пра`име?
ВТ: Рита футбол...
Манченко: (Смях) Така ли стана? Еми..., футболист човека.
ВТ: Да... а къде беше?
Манченко: Беше на терминала на пътниците. На Терминал 2.
ВТ: Тря`а да го връщаме на Терминал 2.
Манченко: Добре! Ще го върнем в понеделник.
ВТ: Пиши го в понеделник, като дойдеш...
Манченко: Добре! ОК, добре.
ВТ: Айде.
Манченко: Айде, приятна почивка!


Разговор 3

Ваньо Танов – Бойко Борисов

Ваньо Танов: Ало... Ало!

Бойко Борисов: Да?

ВТ: В понеделник ще го върне там.
ББ: Добре, благодарим много! Благодарим много! Айде!

ВТ: Айде!
 

"Записът е лош, разговорите са презаписани може би на лентов касетофон от компютър в ДАНС или в МВР", разясни Явор Дачков.

„Оказва се, че всеки „ТЕЛК-аджия“, който рита футбол с него по обед, може да си издейства някаква услуга“, посочи Явор Дачков,  който се възмути от „хъшлашкия тон“ на премиера в разговорите.
Приказките за заговор срещу правителството са абсолютно нелепи, коментира Явор Дачков. Правителството пада в заговор на собствената си глупост и корупция, подчерта той.

Теорията на Синята коалиция, че Георги Първанов заедно с Цвятко Цветков и Държавна сигурност организира тази атака, е лишена от смисъл, отбеляза още Дачков.

Според него премиерът третира подчинените си като свои "бодигардове от времето на СИК, казва кого ще закача и кого няма да закача".

От "Галерия" обявиха още, че са изпратили за експертиза в лаборатория в държава от ЕС оповестения запис на разговора между Бойко Борисов и Ваньо Танов за Мишо Бирата. Резултатите се очакват в петък. От изданието нарочно не разкриват коя е лабораторията, за да не се правят опити да й се влияе.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1590
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** народ - прости управници.
2
 
27
 
! Отговори
Той не е каратист преди 13 години
Всички виждаме какъв тенесист и футболист е Боко. Той е каратист, колкото и политик. Ето аккво казва треньорът по карате:Едни от колегите му дават положителна оценка, докато треньорът му Валери Найденов споделя, че го изгонил от школата по таекуондо заради клюкарство, лъжи и интриги. Според същия треньор Бойко получава черен пояс, както и останалите си награди, не заради спортни успехи, а заради приноса си в развитието на каратето и на спортен клуб Ипон. Черният пояс и седмият дан му ги дава бъдещият ръководен бос на групировката СИК Румен НиколовПашата, който му е дългогодишен авер. Треньорът добавя, че за жалост като трениращ Бойко показваше страхливост!
0
 
15
 
! Отговори
Беглеца преди 13 години
Както вървят нещата в БГ преброителите ще имат все по-малко работа: и аз напускам тази смешна държава. Писна ми от едни и същи лица и едни и същи проблеми.
1
 
8
 
! Отговори
ох, боли преди 13 години
Абе, тоя що се напъва толкова да се прави на футболист? Аз досега, каратист да рита добре, не съм виждал. По добре да се концентрира върху външната политика и дипломацията, където му е силата - араби, дюнери и други такива. Дайте да не го гоним, че представяте ли си каква скука ще настане?
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 13 години
иеиеиеииеи
0
 
1
 
! Отговори
овчар преди 13 години
У бряяяяяяяяяяяяяяя
2
 
21
 
! Отговори
Излъган преди 13 години
Преди време повЕрвахме на цар ... и останахме излъгани, сега повЕрвахме на генерал ... и пак същото. Май е време най-накрая да се поосъзнаем и да повЕрваме на себе си и да ги пратим всичките "спасители" където заслужават - в Белене има още запазена инфраструктура като за тях.
1
 
11
 
! Отговори
футболиста преди 13 години
А бе Бойко , какъвто си футболист - такъв и политик !
1
 
4
 
! Отговори
nashi i vashi преди 13 години
Vraskarska rabota. Zloupotrebite sas visoka slujba hiliadi po rioda si.
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само заради съмненията по тези разговори би трябвало да има поне 6 месечна разработка за подслушване на премиера.Докато дойде време за другия вот на недоверие!!!
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойо е чист като утринна роса ...
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е май се наиграхме
1
 
7
 
! Отговори
"Курт капан преди 13 години
Боке толкова искаше "импийчмънт", е те ти това е "импийчмънт" същий "Курт капан"....нема лабаво и нема мърдане
1
 
10
 
! Отговори
Царо е гол!! преди 13 години
Ееее спасението Му Станишев свърши. Станишев това, Станишев онова, Станишев виновен, режеше лентички на направеното от Станишев ама всичко свърши и вече видехме, че Царо е гол!! А иначе и при Желева беше така трудничко, ама си отиде...
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма нов морал в политиката по време и на това упраление ! И тия са същите казано на *** език.Щом са същите като морал защо да ги търпим ?Всичко друго стана по-зле в България по време на управлението на ГЕРБ. Народът обеднява от ден на ден.Свобода няма, защото всичко се подслушва.Глоби, актове, санкции от всякакъв род засипват и без това едва свързващия двата края български гражданин.При ГЕРБ се живее по-зле, отколкото при предишните правителства.Тъжно, но факт !
9
 
5
 
! Отговори
Бойко, Бойко ... преди 13 години
Ок, гадно е да го чуеш това, но всеки който има възможност урежда свои хора. В щатите като се смени президента, 12000 човека губят работата си само защото не са от партията на новия президент и си назначава свои хора навсякъде.Ако Вие бяхте на негово място, нямаше ли да уредите някое приятелче на добра позиция?
0
 
13
 
! Отговори
Raychev- France преди 13 години
Е, сега станахме за смях пред цяла Европа! Големите проблеми на българския Премиер!То наистина като виц звучи но работата е че не е виц!А па и тоя Танов колко е сериозен - казвам ви че е фалшификат бе ,не ми ли вярвате...Айде бе ама сериозно ли,не може да бъде.Ех ***,***...Какъв ***!
1
 
20
 
! Отговори
шушу преди 13 години
Шоуто на Боко е по добро от това на Румяна Желева. Ха ха хаха. Аре сички у борисовата градина да ритаме с Боко,белким се уредиме на терминал 2 поне по една седмица,като бели хора. Няма начин да не фалира държавата. Няма начин това да не се случи. ..
0
 
4
 
! Отговори
xxx преди 13 години
az nz kakvo tolkova go pravite na problem s tiq razgovori kato 4e li ne se znae 4e si4ko v tazi durjava stava po tozi na4in ....za6toto ako nebeha tiq vruzka 90 procenta ot si4ki grajdani na tazi durjavica nqma6e da sa na mqstoto koeto rabotqt ;)koeto ne trqbva da e taka ama ako e v va6a polza edva li 6te go napravite na problem ;)
1
 
22
 
! Отговори
Гъдел преди 13 години
Няма такава държава където премиера да и е най-*** парче.