ЕК спря процедурата за свръхдефицит срещу България

Борисов: Това е отговор към всички, които ни критикуваха
27 яну 2011 18:20,
124
ЕК спря процедурата за свръхдефицит срещу България
Борисов благодари на Барозу за решението. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Европейската комисия е обявила днес, че към момента не са необходими по-нататъшни стъпки по процедурата за прекомерен дефицит на България, съобщи Министерството на финансите.

В съобщение до Съвета на ЕС комисията посочва, че България е предприела мерки, които биха осигурили достатъчен напредък за коригиране на прекомерния дефицит в поставените срокове.

Очакваният дефицит за 2011 г. е под 3%, а този за 2010 г. е в съответствие с препоръките, дадени на България.

В тази връзка премиерът Бойко Борисов изказва своята благодарност към председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу.

„Това решение е отговор към всички, които в последните седмици се подведоха и поддадоха на опитите за различни внушения и критикуваха работата на правителството, както и знак за успешните действия на кабинета и парламентарната група на ГЕРБ”, заяви Борисов.

"Министерският съвет ще продължи да следва неотклонно водената досега политика на стриктна финансова дисциплина, като следващите стъпки ще бъдат в посока приемане на пакет от закони и законови промени, които да гарантират ненарушимост на тази дисциплина и икономическата стабилност на държавата в дългосрочен план", допълни премиерът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
9
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
Попитай някой близък лекар да видиш какаво ще ти каже за здравната реформа. Евтин и нерентабилен модел, независимо че тогавашния здр.министър Семерджиев сви 8 милиона за грешен софтуер.
29
7
 
5
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
До 27: Как не е направил реформи Костов? Началото на здравната реформа беше поставено по негово време, но следващите правителства отказаха да я продължат. Резултатът - 10 години наливане на средства в една нереформирана по политически причини система.А пенсионната реформа - хибридният модел на пенсионно осигуряване беше въведен точно от правителството на ОДС. Поредната реформа започната през 1997 г, но недовършена заради политическата немощ на последвалите правителства.
28
7
 
18
 
! Отговори
бургазлия преди 13 години
Радвам се че ГЕРБ и АТАКА управляват. Беше ми писнало от новини за спрени евро фондове и критики от цяла Европа към България по времето на тройната коалиция.
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
shuta Barouzo
26
5
 
4
 
! Отговори
Leon преди 13 години
Важен въпрос:Според вас така до кога ще оцелее валутния борд? Има инфо за сваляне...
25
5
 
25
 
! Отговори
Някаф там преди 13 години
Всички мрънкащи и критикуващи с изключение на Яне(да не дава господ), бяха във властта ... Защо не строиха магистрали по времето на Станишев? Защо не направи реформи Костов... Най- лесно е да стоиш безучастен и да критикуваш... Не ни трябват пасивни критици, а активни и дейни политициСамия факт, че се изсипаха толкова акита по адрес на Бойко, е сам по себе си показателен, че не е удобен на голям кръг от хора и активно се работи за отстраняването му
24
1
 
5
 
! Отговори
до 20 преди 13 години
Слагам ти +,но с особено мнение,никой не трябва да краде!
23
6
 
22
 
! Отговори
ддт преди 13 години
Евалата да духат таратора комунистите и техните отрочета Янка и Алексия Петрови!!!България ще стане Европейска държави ,колкото и да не ви се иска господа другари !Правителството ще си доизкара мандата , а след това и още един !
22
12
 
9
 
! Отговори
Калин преди 13 години
гоце и боко.. пият една и съща бира .. тъй, че айде много моля :)
21
2
 
5
 
! Отговори
Калин преди 13 години
Въпроса тук е за сигурни доходи.. едни устойчиви доходи .. правенето така.. парите .. да остават в хората .. а те в момента плащат сметката.. Вместо Олигархията ...Комунизъм е!!Тази процедура .. има добра политическа реклама.. а какво правим с финансите..и икономиката.. тя умишлено се задържа в перманентна криза с цел една.. Печалби за ОЛИГАРХИЯТА!!Облагат популацията с коствени данъци.. завишени.. увеличени социални осигуровки... и се тупат.. за някакъв успех..а дефакто административна шмента!
20
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
О, Бойко, замълчи!Срамно е, бе пич! Ама ти... съвсем си залепил релето?
19
5
 
28
 
! Отговори
Stan преди 13 години
СРС-та ли?? Кви СРС-та...Ей така да върви държавата и да правят нещо управляващите все за тях ще гласувам! Голямата работа,че Бойко уредил няколко човека някъде си..и да краде то не е както правиха Тройната коалиция,мощно кражби с милиони и държавата само с дългове и затъва народа!
18
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
''..България в челото на осъдените в Страсбург...'' На кого ли да благодарим!?
17
4
 
12
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
Ти пък кажи за Гоце,трактора,сърГЕЙ...Няма пари за изборите,въйииии,ами сега?
16
23
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наблюдава се тенденция към завръщане на феновете на ГЕРБ във форума.Явно инструктажът е приключил.Дано все пак са им дали нови флашки, че ми омръзна да чета едно и също.Все пак милицонерското правителство гласува 100 млн за подслушване.Все по една нова флашчица би трябвало да им се откъсне от сърцето.Не може всичко в джобчето на ненаситна Цветелина.
15
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нещо много взехте да вярвате на ЕС, бе господа-другари "бивши" комунисти.Погледнете цените на стоките в магазините.Бедните стават все по-бедни, а богатите все по-богати.
14
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мутрьо пак не пропуска да се похвали.Кажи за Вальо Златев, бе Мутрьо, кажи за Мишо Бирата, за ***-аджийските ти приятелчета, за митничарчето-футболист от Терминал-2.Това интересува хората, бе Мутрьо.Защото твоите Шменти-Капели ги слушаме вече година и половина и не съм забелязал да сме станали по-богати от това.
13
12
 
29
 
! Отговори
Петров преди 13 години
Kогато фактите говорят, и Боговете мълчат!
12
10
 
34
 
! Отговори
7238 преди 13 години
Така се повдига държава,брат!Окрадена държава.Ще търпим,на верен път сме!Пък ти както искаш....
11
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С повишаването на цените се повишава размера на ДДС и другите такси.Ето как се намалява дефицита.