МВР шефът и прокуратурата били "ръка ръка мие"

БСП упрекна държавното обвинение в проява на двоен стандарт
1 фев 2011 17:30,
37
МВР шефът и прокуратурата били "ръка ръка мие"
Снимка: Булфото

Очаквана и напълно неприемлива новина. Така от БСП гледат на решението на прокуратурата да оневини литературното оповестяване на СРС-та от пленарната зала, което направи вътрешният министър Цветан Цветанов по случая с Горна Оряховица.

„Имаме ситуация, в която ръка ръка мие. Защо прокуратурата отказва това? Защото с министъра на вътрешните работи са вързани заедно”, разви тезата си председателят на БСП Сергей Станишев.

Според него изчитането на тайната информация не е единственият грях на Цветанов.

Сериозен гаф от негова страна е фактът, че от пленарната трибуна раздаде квалификации. Лидерът на социалистите се усъмни в безпристрастността на обвинението:

„Типичен пример за двоен стандарт и голямо разочарование по отношение на това дали прокуратурата е обективна в своите действия или следва целесъобразността”, обвини от своя страна Станишев.

Още по темата

С текстове от Наказателния кодекс в ръка председателят на БСП съобщи пред журналисти присъдата на Цветан Цветанов.

В закона е записано, че когато длъжностно лице използва СРС-та извън тяхното предназначение, трябва да бъде наказано със затвор до 5 години.

Сега обаче това не можело да се случи заради симбиозата правителство-обвинение: 

„Вързани са в един синджир – прокуратурата, наблюдаващия прокурор и министърът на вътрешните работи”, посочи още Станишев. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
5
 
3
 
! Отговори
haha преди 13 години
Tоз гей трябва да е в затвора,а не да се прозява и дрънка тъпотии.Да се скрие или да го скрият на топло,където му е мястото...ЕЕЕЕХХХ НАРОДЕ МОЙ...БОГ ДА ТЕ ПАЗИ!!!
33
0
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 13 години
Ами след като прокуратурата стана отдел в МВР, така ще бъде!
32
0
 
9
 
! Отговори
евала на Боко преди 13 години
Декласифицирана или не, информацията от СРС си остава ЗАВИНАГИ "информация, събрана чрез използаване на СРС" Този прокурор или не може да чете, или не разбира смисъла на думите, или е нещо другоЕй за това казвам евала на Боко, щото каза и е прав, че съдебната система е корумпирана.... Виж го сега тоя наглец прикриватор, сигур е взел много пари или яко е натиснат милиционерски или политически....
31
8
 
1
 
! Отговори
НЛО преди 13 години
СЕРГЕЙ-ГЕЙ-ГЕЙ КАКВО СТАНА СЪС СЕДЕМТЕ ДОКУМЕНТА КЛАСИФИЦИРАНА ИНФУРМАЦИЯ...........................................................ТРЯБВАШЕ ВЕЧЕ ДА Е В ЗАТВОРА.
30
0
 
8
 
! Отговори
питащ преди 13 години
Какво е диктатура? Подчиняване на независимите държавни органи на волята на едно лице. Страшно е когато това лице е с доказано престъпен манталитет, тогава държавата става мафиотска. Каква е прокуратурата в България, независима или ....
29
8
 
1
 
! Отговори
ДО всички българи преди 13 години
Европа толкова добре ни знае кирливите ризи,че ако се върнат на власт Станишев или Костов ще променят картата на континента за да не сме в Европейския съюз. А тоя БОБЪР като почне да говори веднага сменям канала,за да не си счупя телевизора
28
0
 
22
 
! Отговори
до пет години преди 13 години
Чл. 145а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 1997 г.) (1) Който използва информация, събрана чрез използване на специални разузнавателни средства, извън нейното предназначение за опазване на националната сигурност или за целите на наказателното производство, се наказва с лишаване от свобода до три години и глоба до петстотин лева.(2) Когато деянието е извършено от длъжностно лице, което е придобило информацията или тя му е станала известна в кръга на неговата служба, наказанието е лишаване от свобода от една до пет години и глоба до пет хиляди лева.
27
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смешното е, че и Алексей Петров ще бие БСП на изборите! (не че го харесвам)
26
14
 
2
 
! Отговори
До 19 преди 13 години
Ти нормален ли си бе? Какви окепезени лекали? ТИ ЧУЛ ЛИ СИ , ЧЕ *** *** НЕ ЛОВИ! щО НЕ ПОПИТАШ КАКВО СТАНА С БЕБЕНЦЕТО? От него можеше да стане достоен човек за разлика от оскотелите на тема пари доктори!
25
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да излезне да обясни защо дадоха един милиард лева за Цанков Камък.Как Духан взе 2 милиона хонорар и други работи има да обяснява тоя ***.А не само да повтаря:Аз не разбирам от това и онова.
24
4
 
3
 
! Отговори
вене преди 13 години
КАК МОЖА ДА СЕ ПРЪКНЕШ-ЧЕРНО КАРНОБАТСКО ГОВЕДООООООООООООО.
23
13
 
7
 
! Отговори
Висоцки преди 13 години
Хамстера ако не беше толкова жалък, щеше да е смешен.Нека да се гушка с колежките от *** клуба, Янка, Вигенин, Гъзер Меликов и вся остальная *** а не да се прави на мъж. той една дропла като Елена не можа да задържи дори и наужким а какво оставя за власта. Гаден ми е Румен Петков обаче е 100 пъти по мъжкар от него. За бат Бойко да не говорим - Серж не може да му се покатели и до глезена.
22
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е какво слагате минуси,БСП назначи гл.прокурор за заслуги на родителите му....айде сега,чак пак за 2-3 години назад ли нямате спомени ??? аз и аз не обичам да си спомням лошите неща ама фактите са си факти !!!
21
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахха,нали точно БСП назначи главния прокурор и половината му челяд....серГея пак се чуди каква компроматна идиотщина да каже...
20
10
 
11
 
! Отговори
Боце преди 13 години
При управлението на СС се стигна до пълна анархия и липса на държавност.Вопиюща наглост са нприказките му и желанието за остроумничене.Толкова за безпаметни и *** ли ни смята?
19
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако съм на мястото на окепазените лекари, ще съдя до дупка Цвъцко за уронване на престижа и за нарушаване на човешките права!!! Не сме получили все още отговор, защо, все пак са били подслушвани?!!!
18
6
 
2
 
! Отговори
EMIGRANT преди 13 години
PROKURATURA I SADII SA NAI-KORUMPIRANTE BE SER-GEI ! IMAS TRUDOV STAJ KATO PREMIER ,SAMO TOVA !!!!IDI SI GLEDAI UNIFORMITE V RUSKATA ARMIA NA UBIICITE !
17
3
 
15
 
! Отговори
знайко преди 13 години
не го харесвам Станишев, но it is true /верно е/, бих добавил МВР, прокуратурата, кметове /изпълнителната власт/ - ТРОЕРУЧИЦА: решения са мотивирани главно от непосредствените материални интереси на тесен кръг хора, които са на власт
16
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ах добре че е Станишев да ни отвори очите. Що го пускате в новините ?!
15
8
 
8
 
! Отговори
zaiko baiko преди 13 години
пиян зайко