Цветанов чист по скандалния случай "Горна Оряховица"

Прокуратурата: МВР шефът е чел правомерно СРС-тата
Обновена: 1 фев 2011 15:34 | 1 фев 2011 12:30,
255
Цветанов чист по скандалния случай "Горна Оряховица"
Цветанов излезе сух от скандала със СРС-тата в Горна Оряховица. Снимка: Булфото

Прокуратурата не е открила нарушение по случая с изнесените от вътрешния министър Цветан Цветанов разговори между лекари от болницата в Горна Оряховица, съобщиха от прокуратурата и уточниха, че няма да образуват наказателно производство срещу вицепремиера.

До проверката се стигна, след като вицепремиерът изчете от парламентарната трибуна СРС-тата между лекари и ги обвини, че са убили новородено, оставяйки го без грижи цяло денонощие и обявявайки, че е мъртво, вместо да го поставят в кувьоз.

Още по темата

Петорната съдебномедицинска експертиза по случая обаче не отговори на въпроса дали то е родено живо или мъртво, затова и до днес няма обвинения срещу лекари.

След експертизата вътрешният министър поднесе извиненията си на лекарите, "които са се почувствали засегнати".

Скандалът в болницата в Горна Оряховица избухна, след като в края на ноември м.г. полицията арестува началника на АГ отделението д-р Димитър Сотиров, акушер-гинеколозите Стефан Лазаров и Михаил Милатович и педиатърът д-р Катя Гецова.

"Информацията от СРС-тата, която МВР шефът изчете от парламентарната трибуна, е била декласифицирана по установения от закона ред. В рамките на своите правомощия и с оглед възникналото обществено напрежение наблюдаващият прокурор е преценил, че конкретните доказателства по делото трябва да бъдат оповестени", съобщиха днес от прокуратурата.

От държавното обвинение посочват, че информацията е използвана в рамките на наказателно производство и изготвените въз основа на нея веществени доказателства са включени в материалите по делото.

Dnes.bg припомня, че сигналът, че Цветан Цветанов е разгласил неправомерно разговори от специални разузнавателни средства, беше подаден в прокуратурата от БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


255
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
229
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Герберите били прости а аз се питам кои са по-умните тези дето ги ръководеше един *** селянин като Т.Живков а след това не можаха да извадят един по-квалифициран и организиран човек да управлява отново България ами извадиха 2 пъти /Виденов и Станишев/ едни младоци на които да дърпат конците ? Та те не са работили да видят как се изкарва хлябът тръгнали да оправят държавата. Това ли е вашият капацитет другари фалшфшкатори на ценности?
228
6
 
2
 
! Отговори
БАБА ИЛИЙЦА преди 13 години
ЗИНАЛИТЕ ЗА ВЛАСТ КОМУНИСТИ СЕ МЪЧАТ ДА ИЗКАРАТ ГЕРБ КАТО ПАРТИЯ ОТ НЕ КВАЛИФИЦИРАНИ И ПРОСТИ СУБЕКТИ. НО НАРОДА ВИДЯ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ БСП В КАКВО Е КВАЛИФИЦИРАНА :В СЪЗДАВАНЕ НА ГРУПИРОВКИ И ПРЯКОТО УЧАСТИЕ ВЪВ ВСИЧКИ ТЯХ ЗА ОГРАБВАНЕТО НА НАРОДА. ПО-ЧИСТА И ДОСТОЙНА И ПАТРИОТИЧНА ПАРТИЯ ОТ ГЕРБ ДО СЕГА НЕ Е ИМАЛО ! И ОТ ТЕЗИ КОНСТАТАЦИИ КОМУНИСТИТЕ И САТЕЛИТИТЕ ИМ ПРОСТО ВИЯТ....
227
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разбира се че е чист ! Да не е слагал думите в устата на лекарите-безхаберници! По-достоен и чист министър на вътрешните работи България не е имала. И това не се харесва на мутрите защото ги притиска много. Браво на Цветанов ! Аз съм за това да превърне ако трябва България за 1 г.в полицейска държава но народа най-после да си отдъХне от бандитски и крадливи политици!
226
2
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Чисто и просто - изкъпан мильо!
225
2
 
7
 
! Отговори
555 преди 13 години
прокуратурата е най голямата зган правят се на яшми х.я теса *** за обществото.мен ме осъдиха за две огледала
224
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коментарите тук са последното убежище на останалите без работа, изгладнели и озлобени бесепари.Като гледам май са останали сами да си пишат и се утешават тук.Но кой ли ги чете???
223
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каквато и новина да се пусне, *** герберчета безпомощно удавили се в собствената си простотия пускат разни коментарчета, винаги написани с главни букви, което още повече показва тяхното безсилие. Доводите им, разбира се, няма смисъл да се коментират, тяхната единствена мозъчна клетка прави само връзката "арабски свят-дюнер". Аргументират се с обиди срещу комунистите, без да осъзнават, че самите те са много по-изпаднали и от най-жалкия комунист.
222
1
 
8
 
! Отговори
абе какво преди 13 години
ли се хабим тук да мислим... те си правят точно каквото им скимне и никак, ама никак не им пука... единствения начин е като има следващи избори много да се мисли преди да се гласува
221
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чист като на калугер ую
220
1
 
1
 
! Отговори
до Д-р Хаусов преди 13 години
виж 236
219
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не "прокуратурата", а пр-р Джамбацки /от тур. джам=стъкло, прозорец/
218
1
 
9
 
! Отговори
ваньо преди 13 години
УВАЖАВАЛ СЪМ ГО !СЕГА НЕ БИХ ГО УВАЖИЛ !
217
4
 
26
 
! Отговори
Канадец преди 13 години
Най - новата договорка на Бойко е с БАН.Изтеглям закона за закриване на БАН, но Вие трябва да опровергаете френските експерти за СРС.Това е още по-гадно и от СРС с което го обвиняват за чъдър над мафията.Да спекулираш със власт и да я използваш за собственна облага.Да ме преброяват по бързо и да хващам самолета за Канада.
216
3
 
27
 
! Отговори
Д-р Хаусов преди 13 години
Алоооооооооооо, прокуратурата? Това вашето е върховен гьонсуратлък! :- (( Къде в Наказателния кодекс е записано, че "засиленият обществен интерес" е основание за изключване на наказателната отговорност?? Докога ще се подигравате с гражданите и осъзнавате ли колко е жалко наведеното положение, в което се поставяте сами? И не е ли при това положение резонен въпроса, от какво и от кого се страхувате?
215
0
 
5
 
! Отговори
И К преди 13 години
АБЕ ПИЧОВЕ,ЩО СЕ ХАБИТЕ ДНЕС 01.02.2011Г. Д-Р ЛАЗАРОВ ВЕЧЕ Е ШЕФ НА РОДИЛНО ОТДЕЛЕНИЕ ВЪВ ГР. В. ТЪРНОВО.БЛАЗЯ ИМ НА ТЪРНОВКИ.
214
4
 
23
 
! Отговори
kitaec__ преди 13 години
Това е двоен стандарт.Цецо разгласява поверителна информация и не го закачат,а Яне за това че се истърва и издаде Бойко Борисов че е доносник на Държавна Сигурност с името агент Буда искат да го дават на прокуратурата
213
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Gey---4ovek koyto iska,a ne moje
212
2
 
32
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Естествено, че е чист. Но за сметка на това е и ***... А даже не истински милиционер.
211
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тъй като го изтри явно смяташ че е ***
210
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За сведение на дежурния ИЗТРИВАЧ -съединител е долен ляв *** а не *** просто този на снимката е СЪЕДИНИТЕЛ в машината на ГЕРБ