Висш представител на ГЕРБ взел подкуп от 4 млн. лв.?

Готвели арест за Антоний Странджев и Ваньо Танов
Обновена: 17 фев 2011 15:09 | 17 фев 2011 09:43,
403
Висш представител на ГЕРБ взел подкуп от 4 млн. лв.?
Разговорът бил записан. Снимка: Булфото

Бившият заместник-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев потвърди пред bTV, че е бил подготвян арест на него и на шефа му Ваньо Танов.

Целта е била да се попречи на работата им и особено след въвеждането на Наредба номер 3, свързана с акцизните стоки.

По думите на Странджев в тази връзка висш представител на ГЕРБ е взел подкуп от 4 милиона лева.

Това станало ясно по време на разговор между Странджев и бившия вътрешен министър Румен Петков, който бил записан. В него ясно се казвало кой е поискал 4-те милиона и кой ги е дал.

Според намеците на Странджев сумата е броена от „акцизния бранш“, т.е. от търговци на алкохол, цигари или гориво.

Той каза още, че замесеното лице се намира в България, като не изключи варианта да е министър. Възможно е това да е и някой от МВР, допълни Странджев.

„Предполагам, че останалите мои „приятели”, както и Цветан Цветанов и Бойко Борисов би трябвало също да са го чули. На всички им стана ясно, че има огромен проблем и че не всичко от тези записи става достояние”, коментира бившият зам.-директор на Митниците.

Според него действията, изисквани от подкупа, вече са започнали да се изпълняват. 

„Всичкото това, което виждаме от месец и половина, не оставате ли с впечатлението, че се е случвало нещо незаконно? И е ставало със знанието на министъра на вътрешните работи и на министър-председателя”, смята Странджев.

На въпрос дали този запис може да се използва като инструмент за извиване на ръцете на премиера, като се има предвид появилото се име на Петко Сертов в управлението на БОРКОР, той отговори така:

„За мен ще бъде много жалко, ако сигурността на една държава се определя от един разговор”.

Странджев защити и подалия оставка шеф на ДАНС Цветлин Йовчев.

„Познавам го много добре и това е човек, който не би търпял да изпълнява безобразията, които му се налагат от неговите висши ръководители”.

„Името на висшия представител от ГЕРБ, получил 4 млн. лв., не мога да коментирам. Вървяха различни слухове в НС и аз взех за коректно да информирам Антоний Странджев и съответно да се вземат необходимите мерки“, коментира от своя страна бившият вътрешен министър Румен Петков.

Още по темата

По думите му в периода на срещата им – в началото на май, е имало използване на СРС. Важното обаче е да се установи дали разговорът е бил представен на службата изпълнител – прокуратурата, смята Петков.

Той не изключи в общественото пространство да се появят още записи и допълни: „Мисля, че е много груба грешка агресията срещу Цветлин Йовчев и ръководството на ДАНС. Търси се внушаване пред обществото на вина там, където не е”.

Според него инициаторът на СРС е вътрешният министър на съвещание в министерството, и то в широк състав.

„За всички е очевидно, че вътрешният министър филтрира информацията, която е стигала да прокуратурата. Там не се взимат никакви мерки”, каза още Румен Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
3
 
7
 
! Отговори
Nikoga преди 13 години
Никога повече БС(к)П и техните гадни комсомолци ,които само крадат! И 40 Милиона да вземе някой от ГЕРБ...по -добре те отколкото подпалвачите на църкви и турските *** ДПС!!!
297
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Румбата и един - двама уволнени активисти на "Бесни Стари Пенсии" се моткат из медиите и разправят анонимни "слухове" дето са чули един от друг как някой бил взел 4мил. подкуп. Айде нема нужда. Да излезнат и да си кажат всичко на една пресконференция щом имат информация. Докато *** не бъдат изхвърлени на бунището на историята окончателно.
296
2
 
3
 
! Отговори
Дани преди 13 години
До 255Защо не си написал 2 или 3, а 255?? Създаваш заблуда,че сте много на Позитано 20!!! Хахаха, пак отклонение и после отново газ. Много познат метод. Аз не мога да си обясня друго, как хора, които са емигрирали през последните години нанякъде/ с изключевние на Русия ;) /, не се опълчат здраво с/у кадрите на бившата ДС? Някой ако ми отговори на този въпрос задълбочено, евала.
295
3
 
5
 
! Отговори
гошо преди 13 години
Бившият заместник-директор на агенция "Митници" Антоний Странджев потвърди пред bTV, че е бил подготвян арест на него и на шефа му Ваньо Танов.А бе Тони,що тогава не те окафезиха ,ами те уволниха ? Премисляй ,като говориш друг път !
294
6
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
ГЕРБ +ДПС+БСП+БАН+***=ПървановБезбожници и предатели на Рода Български
293
6
 
4
 
! Отговори
лекарче-баячка преди 13 години
ай,стига,ве-само 4 милиона?2не вервам.Боко пак е намалил мизата си,ама Цецито нееееее-хаха
292
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
298.Propusna BTV.Bez LORA,zasega.
291
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи ти си от ония плужеците, дето вървят след далаверата. Това са онези некадърбници за които милиционеро-социализма беше манна небесна. Карат кротко, мазнят се на партийния секретар, някой и друг донос срещу колегите спретнат и - пей сърце. Ама след 1990 г. когато се обърна палачинката се видя че и *** за зеле не става от тях. И със СДС-то с еопитаха брашно да мелят и с нДСВ-то, ама се видя че нищо не става от тях. И накрая си харесаха Станишката
290
5
 
8
 
! Отговори
Очевидец преди 13 години
Та, нашата "нежна революция" това постигна. Защото мълчахме. Желю - президент, и ето резултата, нежната Янка размахва прашки и флашки. За гея Сер, не ми се говори, пълно е с ***. Нежна революция. Още не е късно, Волен стигна на балотаж с Гоце, дано този път стане президент!
289
9
 
17
 
! Отговори
ДПС+БСП=Първанов преди 13 години
ДПС+БСП+СДС+БАН+***=ПървановБезбожници и предатели на Рода БългарскиЧервените Кхмери могат да създават само интриги, партизански акции, да взривяват Църкви, да плюят, да омърсяват, да реват, да чернят. Пропуснахме ли нещо?
288
5
 
12
 
! Отговори
Млад Поет преди 13 години
до Наблюдателей няма ми крадеш поезията, че си позваляваш и да променяш, питал ли си ме а???ето оригинала:напъни последни, щурм след щурмпартията цяла сега нази гледа - този ГЕРБ висок е, но ще го свалим, властта ще си върнем , ний ще победим, светлий КомунизЪм пак ще построим, Трактора е символ, флашката е знаме!! в боя до последно - водени от Яне!
287
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не, главата е агент Гоце -доносника на ДС. Доц. д-р Тракторов е само изпълнител.Аз не обичам да съдя хората по физиономиите, но този Странджев ми е адски антипатичен - типично ченге от ДС от времето на милиционеро-социализма.И защо един висш служител в митниците (всъщност зам. шефа)ще си прави моабет с Румен Пикльото? И още много въпроси. И нито един смислен отговор.
286
9
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
сега разбрахте къде отиде джакпота от тотото в ГЕРБ
285
2
 
9
 
! Отговори
нали преди 13 години
И в почти прав текст Странджев казва, че не изключва човекът да е министър и не изключва да е от вътрешното министерство. Основния контекст на всички записани разговори пак е около Цветанов, независимо дали са с променено съдържание или не. Редуцирането (филтрирането на информация за Прокуратурата), ако има такова, а така твърди парламентарна подкомисия, пак е направено в системата на МВР. И на последно място: Кой може да отстрани шефа на Агенция Митници и неговия заместник, кому бихте платили?
284
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Червеноармейците пак в атака,но не знаят наесен какво Ватерло ги чака.На пусия се заложил Президентас АБВ се цели в парламента.Янето с Трактора медиите оре,компромати сее с надеждатаБългария да стене по-зле.Само на Бат Бойко не му пука, реже ленти и чисти България от ***.
283
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки ден, всяка сутрин излиза по някой и пуска някакъв слух с цел да настройва обществото срещу правителството. Очертава се една банда Янев, Галерия, Румен Петков, този Странджев още двама трима. А дали Ал. Петров е главата на тази банда или някой от Позитано ще си проличи.
282
0
 
6
 
! Отговори
sweden преди 13 години
ey ey nyama se opravi taya dirjava gladni mnogo
281
4
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до DINOТи не беше ли онова динозавърче от "Флингстоун"... - на теб ти е простено - ти си още малък...
280
2
 
9
 
! Отговори
НИНА преди 13 години
Който и да е взел тези милиони, / като че ли е ясен кой е/ задължително трябва да бъде осъден , а не само изхвърлен !
279
6
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
Пишете каквото искате ,но на комунисти от ГЕРБ не вярвайте.