Германия не финансира БОРКОР

От Берлин опровергават съобщение на Борисов
Обновена: 19 фев 2011 04:47 | 18 фев 2011 23:29,
148
Германия не финансира БОРКОР
На 17 февруари премиерът представи екипа на БОРКОР. Снимка: БТА

Центърът за противодействие и превенция на корупцията и организираната престъпност, по-известен като БОРКОР, е бил създаден от германски експерт и ще печели дори доверието на партиите от бившата тройна коалиция, отбелязва вестник "Труд". 

Това се разбра вчера, след като премиерът Бойко Борисов представи ръководството на БОРКОР - Румен Миланов и заместниците му Елеонора Николова и Петко Сертов.

Още по темата

"Целта на това звено е да има доверие първо в гражданското общество, второ - в политическите партии, трето - в евроатлантическите партньори", обясни Борисов. 

Той изрази благодарност за това, че германското правителство отделя средства, за да подпомогне България в борбата й срещу престъпността.

На запитване на радио Дойче Веле от германското вътрешно министерство в Берлин обаче отговориха, че не участват в текущо финансиране на проекта за борба срещу корупцията БОРКОР в България. 

Ролф Шлотерер, който беше представен в София като една от ключовите фигури на БОРКОР, е германски съветник в българското МВР. 

Според говорителя на германското вътрешно министерство Лоргес, Шлотерер е инициатор на БОРКОР, но иначе целият проект е чисто български.

(Радио Дойче Веле)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Бойко БорисовБОРКОР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
3
 
! Отговори
Трифон Атанасов преди 13 години
Това звено много ми напомня на отдел Одит в МЕТРО Кеш и Кери - одитират се документи и местата където най-вече има потенциална опасност да 'светне' нещо и да изгърми някой бушон като публично оповести информацията.. За това са обучавани 'първата вълна' търговски управители били на обучение за дълго в Германия (както и касиерки и други свързани в играта за присвояване на 20% преди да са отчетени на МЕТРО и Държавната Агенция по приходите).. После и колегата ми го потвърди, но изчезна вероятно в Канада като 'защитен свидетел' на Полиция или Службите - мен избутаха да съм 'глашатай' на всичко това и други неща... Сега - пак натиск да се махна да не им преча тук...
139
1
 
5
 
! Отговори
Ясно преди 13 години
А.Петров го финансира.Ще му се отчитат и трябва да носят приходи.
138
1
 
13
 
! Отговори
4 млн преди 13 години
4 млн Евро за БОРКОР-а от нашите пари,НЕ от германците.100млн лв за СРС-та-от нашите пари...и за ДАНС...и за МВР....и кво?А болниците фалират.Хората *** преди да са стигнали до точното лечебно завадение, Е ? Де сме НИЕ?
137
13
 
4
 
! Отговори
ко преди 13 години
само яко напъване на *** ! Да беснеят ! Това показва колко са прави ГЕРБ. Народа е с ГЕРБ.
136
1
 
3
 
! Отговори
rumen221 преди 13 години
Приятели,В названието БОР-***, една от буквите е сбъркана...- Познайте коя...?
135
2
 
8
 
! Отговори
kk преди 13 години
Как пък не се спряхте да лъжете с Вицетата Ви,г-н Премиер!
134
1
 
7
 
! Отговори
MOR преди 13 години
Германец ? С тези хора ? БОРКОР ? Значи е от ЩАЗИ !
133
4
 
14
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Наи ченгесарското правителство-Да ги свалим от власт тези антибългари
132
3
 
16
 
! Отговори
тпс преди 13 години
какво значи БОРКОР?Бойко Корупцията
131
3
 
12
 
! Отговори
е преди 13 години
Дано този БОРКОР не се окаже БОРКУР..
130
1
 
23
 
! Отговори
GUT преди 13 години
Д а де ,ама нов бардак със стари **рви не става.
129
1
 
30
 
! Отговори
Белокос преди 13 години
Вече имаме БОРКОР за борба с корупцията , имаме и ДАНС , имаме си и комисия "КУШЛЕВ" , имаме си и МВР. Кой ще ги издържа? а и за какво ни са след като нема до сега нито един корумпиран в пандиза, нито един краднал милиони по разните му фондове, нито един не изплатил се с месеци на работници и пр. и пр.
128
14
 
7
 
! Отговори
znaest преди 13 години
Много чекисти на форума.Май ви ритнаха копаната ..та за това е тази злоба:)
127
2
 
9
 
! Отговори
мунчо преди 13 години
а котараците си гледат досиета и си си пият кафето ...
126
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Целта на това звено е да има доверие първо в гражданското общество, второ - в политическите партии, трето - в евроатлантическите партньори", обясни Борисов. Ей Винету - перманентен лъжец - топла служба за милиционери и доносници, яки заплати плащани от народа. За да служат само и единствено на бат Бойко и да му събират компромати.Махай се бе елементарен пожарникар.Взе достатъчно - не делиш с никого , година и половина , малко ли ти е ????
125
2
 
39
 
! Отговори
Рени преди 13 години
Една от 10-те Божи заповеди е "не лъжи"! Алооо, Премиера? Я се вземи в ръце и престани с тези глупости! Че то освен заблудени "гербери" в тази държава живеят и нормални хора, които преценяват кое е лъжа и кое истина.Толкова си жалък вече, че лично на мен си ми даже мнооооооого противен.
124
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересни неща пише в доклада! Всеки може да го прочете на страницата на европейската комисия:) И защо ли нещата не са такива каквито ги представя БТВ:)Между другото в доклада на страница 7 е отбелязано, че БГ отделя 4 млн евро за БОРКОР:) Боцето много лъжеше, че Меркел финансира проекта! Сега се вижда черно на бяло кой е лъжец:) В БОРКОР ще работят 40 души в централното звена:) Някой ги видяхме вече!:)
123
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Приказката за премиера-мутра е към своя край!
122
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остана ли някой, който да не знае, че Борисов трайно бърка желаното с действителното и по тази причина лъже ежедневно?!
121
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А иначе зад поредният популизъм Боркор се крие- цитирам - орган,който има само АНАЛИТИЧНИ функции и няма никакви оперативни способи - казано от един от ръководителите му...