Германия не финансира БОРКОР

От Берлин опровергават съобщение на Борисов
Обновена: 19 фев 2011 04:47 | 18 фев 2011 23:29,
148
Германия не финансира БОРКОР
На 17 февруари премиерът представи екипа на БОРКОР. Снимка: БТА

Центърът за противодействие и превенция на корупцията и организираната престъпност, по-известен като БОРКОР, е бил създаден от германски експерт и ще печели дори доверието на партиите от бившата тройна коалиция, отбелязва вестник "Труд". 

Това се разбра вчера, след като премиерът Бойко Борисов представи ръководството на БОРКОР - Румен Миланов и заместниците му Елеонора Николова и Петко Сертов.

Още по темата

"Целта на това звено е да има доверие първо в гражданското общество, второ - в политическите партии, трето - в евроатлантическите партньори", обясни Борисов. 

Той изрази благодарност за това, че германското правителство отделя средства, за да подпомогне България в борбата й срещу престъпността.

На запитване на радио Дойче Веле от германското вътрешно министерство в Берлин обаче отговориха, че не участват в текущо финансиране на проекта за борба срещу корупцията БОРКОР в България. 

Ролф Шлотерер, който беше представен в София като една от ключовите фигури на БОРКОР, е германски съветник в българското МВР. 

Според говорителя на германското вътрешно министерство Лоргес, Шлотерер е инициатор на БОРКОР, но иначе целият проект е чисто български.

(Радио Дойче Веле)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още по темата: Бойко БорисовБОРКОР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
3
 
19
 
! Отговори
Доню Донев" преди 13 години
Тримата ***.Двамата ако бяха стока защо бяха изгонени? Допълнение-последните ще бъдат първи...
79
3
 
12
 
! Отговори
Болзен преди 13 години
До гербер.Един го беше хванала същата такава болест ъъъкавица и викаха па зема че се гътна и гушна букетчето.Ша по леко на завоя човече че фаетоно друса и са клати я....
78
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
извинявай - написах ти минус преди да прочета края. Обаче за правописните грешки си адски прав.
77
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
едно време дядо ми казваше - пази боже България от външни врагове и от "добри" синове. ама нали не слушах внимателно - незнам кого цитираше дядо ми
76
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
имаме си шут за премиер
75
13
 
11
 
! Отговори
неутрален преди 13 години
тук било пълно със шумкари бре ---))))))))
74
26
 
10
 
! Отговори
Гербер преди 13 години
Тука сме! Браво, Бойко, мачкай! Щом червените ги е яд, значи Бойко е на прав път! Ъ-ъ-ъ...*** комунисти...ъ-ъ-ъ...Гоце, *** си в Сирищник...ъ-ъ-ъ...браво, Цецо...мачкай, Бойко....ъ-ъ-ъ т'ва вече го казах....----------------Разбира се, не съм гербер, иначе щях да имам правописни грешки в написаното...
73
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей, 8:08 ч. стана, а тук 1 гербераст или атрактист не се показва. тия мачоци да не спат до обед?
72
4
 
39
 
! Отговори
Д-р Уотсън Безспорен преди 13 години
Интересно тиквата пак се е изказал неподготвен. ГОлямата му уста ще го накара да си извади оставката от джоба.Има една приказка, каквото човек си направи никой не може да му нарави.
71
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до arhar - откровен лъжец си или просто си неук партиец! що цитираш партиен бюлетин и обвиняваш др. медии? Аз пък точно от други медии чух пудела да казва това за 600-те милиона. А Р Овч. защити себе си, не и мавъра.Освен това, в статията се говори, че дърБорко за пореден път лъже, *** то лъжата и фукнята са си дадени по рождение и на него и на *** като болни сидери
70
2
 
13
 
! Отговори
кой преди 13 години
някой прочете ли въобще статията? защо по всички теми се копират едни и същи тъпизми? то вярно, че на електората на герб трябва повечко да му се повтаря, но все пак, съобразявайте се, че има тук и други хора. не ми се четат лозунги, "умни"лафове от партийни централи. коментирайте темите. това, което се казва в тази е много важно, но явно на никого не му пука! не измествайте вниманието, за да не ви поизместя в други сайтове.
69
13
 
12
 
! Отговори
arhar преди 13 години
в - к ' Атака '' Чувал съм, че авоарите на Иван Костов наброяват 600 млн. долара и тези пари са натрупани от ограбване на държавата, когато беше министър-председател. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в парламента по време на дебата по предложението на председателя на парламента Цецка Цачева депутатите да замразят заплатите си до края на тази година."В тази зала има хора, които въобще не живеят от заплати и заплати не са им нужни, тъй като те са натрупали милиони от ограбването, и то на много милиони - заяви патриотът в пленарната зала. - Единият от тях е Иван Костов, другият - Румен Овчаров, а третият Румен Петков", допълни Сидеров. 'В. Сидеров казва в прав текст, че Костов имал 600 млн долара, а Р. Овчаров на практика защити Костов. Но си спомням, че преди 2 - 3 г. Костов започна да говори за операция ' чисти ръце ' и не кой да е , а точно Овчаров му се присмя на тази негова ' идея ' . . . Всеки сам да си прави изводите за ' чистите ' ръце на некои депутати !Но по - интересното е, че медиите у нас, и по - точно големите телевизии, не отразиха точно казаното от Сидеров, а именно, че Костов имал 600 млн долара !? Може ли тогава да говорим за обективна журналистика в БГ ? Това е по - интересния въпрос !Не трябваше ли вече некой депутат да се обърне към Прокуратурата и да изисква проверка по случая и респ. да се състави анкетна комисия в парламента, за да се провери финансовото състояние на Костов ?Не чух нито Корнезов, нито Кутев, нито Яне, нито Р. Петков и сие да зададат тези неудобни въпроси !? Защо ли ?
68
5
 
36
 
! Отговори
КРАЙ преди 13 години
ГЕРБ потъва като Титаник!
67
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Доверен човек на Царя, назначен на върха на МВР за гл. секретар, без един ден стаж в МВР за да пази тила на Царя. По негово време 2001-2005 София заприлича на Чикаго през 30-те години, с пик на убииствата, от които Борисов не успя да разкрие даже и едно от тях...!?
66
3
 
45
 
! Отговори
БОРКО преди 13 години
Е как Германия ще финансира БОР ***, като всъщност става дума за КОМ БОР ***, т.е. Комунисти борят корупцията.Бойко Борисов - член на БКП;Елеонора Николова - член на БКП;Румен Миланов - член на БКП;Петко Сертов - член на БСП;Цецка Цачева - член на БКПКлоунадата продължава! Долу бояджиите!
65
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***! Пълен, кръгъл и необхватен! Боже пази България! От управниците й, от враговете явно е по-лесно сами да се опазим.
64
2
 
37
 
! Отговори
ИЗБИРАТЕЛ преди 13 години
На изборите искам бира с дюнер, искам шапка на ГЕРБ,искам флашка и диск с новия албум на Веселин Маринов, това последното не знам защо го искам, но хайде да има, ще го подаря на баба си...Ако не полуЧа тези неща - ще гласувам за СК...)
63
3
 
44
 
! Отговори
българска МУТРА преди 13 години
Политическият режим в страната ни, преминал плавно и незабележимо от републиканско-демократичен в олигархично-деспотичен И върви твърдо към установяване на лидерска фашистка (партийна) диктатура от полицейско-пролетарски тип !
62
2
 
30
 
! Отговори
Лелче преди 13 години
Борба с корупията с тва, с онова... България да се развивала... пък ако не е корупцията и сивата икономика незнам как ще се живее в България с нейната "икономика"
61
20
 
18
 
! Отговори
МЕГИ преди 13 години
Koстов е единствения ПОЛИТИК, който е в час!