Тъстовете на Цветанов със 150 съмнителни бона

От "Галерия" сравниха финансите им със случая на баба Цеца
Обновена: 23 фев 2011 16:15 | 23 фев 2011 14:03,
636
Тъстовете на Цветанов със 150 съмнителни бона
Цветан Цветанов. Снимка: БТА

Финансовото състояние на двама български пенсионери бе темата на днешната пресконференция на вестник „Галерия“. Пенсионерите обаче не са случайни – става дума за тъста и тъщата на вътрешния министър Цветан Цветанов – Васил и Стефанка Георгиеви.

Справка за финансовото състояние на двамата показва разлика от около 150 000 лева  в приходите и разходите им, твърдят от „Галерия“, като се позовават на справка на НАП.

Данните за това издателите на вестника са получили от служители на приходната агенция, които работят по ревизията за финансовото състояние на вътрешния министър. Очаква се утре да бъде оповестен официалният доклад на НАП за доходите на Цветан Цветанов.

От „Галерия“ са изчислили, че за периода от 2004 до 2009 г. двамата пенсионери са направили покупки на апартамент и гараж, предоставили са дарение на Цветанов и са внесли в банкови сметки общо 201 420 лв. Доходите им обаче са били в размер на около 47 000 лева, т.е. има разлика от около 150 000 лева.

Явор Дачков призова Комисията „Кушлев“ да запорира тяхното имущество. Главният редактор на „Галерия“ Кристина Патрашкова заяви, че финансите на Цветанов минават основно през неговите тъст и тъща и дори допусна, че „те се препират“.

От изданието предоставиха таблица, според която през 2007 г. Васил и Цветанка Георгиеви са направили дарение от 30 000 лева в полза на вътрешния министър. Според Явор Дачков е съмнително, че дарението е заверено при нотариус и в документа е описано за какво са предназначени средствата (за ремонт на прословутата вила в годечкото село Шума). Той се аргументира с тезата, че през 2007 г. никой, който дава пари на детето си, няма да завери това при нотариус.

На документа липсва дата, твърдят от „Галерия“ , но не представиха доказателства за това. Според Явор Дачков това означава, че нотариално заверената разписка може да е оформена по всяко време, а в момента „се трупат документи, за да се оправдаят разходите на Цветан Цветанов“.

От вестника заявиха, че разполагат с документи, според които тъстовете на вътрешния министър имат 14 сметки в различни банки, като оперират основно със Си Банк. Според Дачков е съмнително, че двамата имат толкова много сметки, тъй като дори големи бизнесмени имали по 3-4. От „Галерия“ са на мнение, че парите всъщност са на министър Цветанов, а той поставя тъстовете си в ситуация на закононарушители, подобно на случая с вече покойната майка на Вальо Топлото, станала известна като баба Цеца.

От изданието показаха и справка за задграничните пътувания на вътрешния министър в периода от 2007 до 2010 г. От тях е видно, че той е излизал зад граница 97 пъти. 34 от излизанията са били, преди Цветанов да стане министър, а сред дестинациите са САЩ и Обединените арабски емирства. Явор Дачков попита как по времето, по което Цветанов е бил на практика безработен (председател на партия ГЕРБ), той е имал пари да обикаля по света.

От „Галерия“ обявиха, че очакват при представянето на доклада на НАП за финансовото състояние на Цветан Цветанов изведнъж да се окаже, че негов приятел му е отпуснал крупен заем и така да бъдат оправдани част от доходите му. Явор Дачков дори се пошегува, че това може да е певецът Веселин Маринов и призова приходната агенция да започне проверка и на неговите приходи.

„Ние не знаем какво ще съдържа този доклад, но имаме сериозни притеснения, че много от фактите ще бъдат скрити, други ще бъдат преиначени или поднесени по такъв начин, че той да бъде угоден за министър Цветанов“, коментира Кристина Патрашкова.

Още по темата

Тя и Явор Дачков обясниха, че изнасят информацията днес, за да „предпазим институциите в България от поредното излагане, в което ще се опитват да натаманят  някаква стъкмистика“, подобна на проверката за автентичността на записите на разговори на Ваньо Танов.

Дачков пък обясни, че документите са им предоставени от данъчни служители, които са дошли в редакцията и са застанали с имената си. По думите му те били „свестни, нормални, почтени хора, на които им е дошло до гуша от мръсотиите на Красимир Стефанов“ (шефът на НАП – б.р.).

Според Явор Дачков освен Цветанов отговорност за ситуацията с финансите на МВР-шефа трябва да понесе и премиерът Борисов.

„Цветан Цветанов държи каналите за финансиране на Борисов и на ГЕРБ, той знае всички мръсотии, които е вършил Борисов, както и Борисов знае всички мръсотии, които е вършил Цветанов. Те двамата са неразделни по причина на взаимната си зависимост, защото всеки знае мръсните кирливи ризи и престъпления на другия“, заяви Дачков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


636
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
598
1
 
2
 
! Отговори
протокола преди 13 години
на НАП е факт... агитката дето плюеше в тая тема що така заглъхна ? щото протока казва същото...
597
0
 
1
 
! Отговори
620 преди 13 години
въпроса е "а що да не се ?" да не би да е обявен за свещена крава случайно :)) ми генерира човека непрекъснато биологични отпадъци, подходящ е за целта... ако не беше "лакомо дупе", никой нямаше да се занимава с него
596
4
 
2
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Защо в."Галерия" се занимава само и главно с Цветанов? Ако може и Борисов да намажат с изпражненията си, голям успех ще бъде. Но въпросът остава. Кому е изгодно Цветанов и Борисов да са слаби? И защо Дачков и Патрашкова са толкова смели? Не правят ли сметка утре, когато се окаже, че са манипулирали общественото мнение по поръчка на... ?!? кого, вие кажете, ще трябва да понесат и юридическа отговорност.
595
2
 
2
 
! Отговори
Галерист преди 13 години
Много ми е интересно какво ще стане, ако се направи пълна финансова проверка на в. "Галерия"... Откъде, кой и кога, с какви пари я създаде и с каква цел?
594
0
 
1
 
! Отговори
znaesht преди 13 години
Ne Vi li omruzna da pluete? DS se ebava s Vas, a Vie se vruzvate! Gledat Vi otstrani i se kefyat, a Vie se napuvate da gi vurnete na vlast!
593
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цеци, Цеци, не ставаш и за мутра. Отиди си сам, иначе затвора... :-)
592
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Излиза че дори и да има пране на пари всички трябва да си траят защото видите ли много им било станало на управляващите.Борисов защо толкова бързо се дистанцира от Цеца Винетката а тя прие съвета му и си продаде банката за да няма разследване на далаверите им.Цецо толкова ли е *** та се оплете като последния кокошкар.Защо тъста и тъщата е вкарал в далаверата.Кой ще даде на детето си едни пикливи 30000 лева с нотариален акт.Направо ми е жал за Цецо че се е хвана в играта точно когато е бита карта
591
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Полицаите в суперМЕНТЕ можеш да ги обърнеш, но в супермени не. :) Очаквано враговете на Цветанв намериха "заровено куче" когато това е изгодно.Гражданско общество не се гради "по команда". "Кукловодите на прехода" наредиха на група полицаи, ДС-ари и възпитаници на партийни школи да симулират демокрация за да се облагодетелстват финансово докато народа гледа в другата посока.Чисти хора не са изгодни във властта защото не могат да бъдат манипулирани и ще служат само на обществото, а не на тези които са ги издигнали.Хайде сега Костов да върне "Балкан"/"Кремиковци", Сакс-а - горите, Доган - барбекюто и т.н.-------Не пишете на кирилица. За да не могат да вземат доносниците пари за КОПИ_ПЕЙСТ!
590
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Основател на ГЕРБ в Добрич мина към РЗС21 Февруари 2011С демонстративно нарязване на партийната си членска карта от ГЕРБ един от основателите на структурата на партията в Добрич и член на ръководството й Красимир Костов обяви, че напуска ГЕРБ и се присъединява към "Ред, законност и справедливост" (РЗС) . Това стана в началото на среща на лидера на РЗС Яне Янев със симпатизанти в града. Костов беше представен като новия областен координатор на партията на Янев.В разпространена от Костов декларация за мотивите за напускането му вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е определен като "най-голямото недоразумение в българската политика". "Общинските съветници от ГЕРБ в Добрич са разединени от слухове за корупция", твърди още той. "В Добричкия регион стотици бизнесмени и граждани са давали пари на партия ГЕРБ, но ги няма в списъците за дарители", се казва още в декларацията.Пред журналисти Яне Янев обвини депутата от ГЕРБ Румен Иванов, че притиска местни фермери да се "отчитат", за да получат субсидии. "Няма бизнесмен, който да не се оплаче, ако бъде притискан", каза за "Дневник" Румен Иванов и категорично отрече казаното. Според него с напускането си Красимир Костов е направил услуга на ГЕРБ в изборната година.Веднага след демонстративното нарязване на партийната карта от централата на ГЕРБ в София дадоха обяснението, че доскорошният член на партията е измислил хитър политически ход, с който да се спаси от изключване от формацията. "До него е достигнала информация, че в близките дни щеше да бъде изключен, и затова е предприел тази изпреварваща мярка, разказаха от пресцентъра на ГЕРБ. Според информацията на управляващите Красимир Костов се опитвал да търгува с влияние и искал да стане шеф на Добричката полиция, но след като тези му амбиции не се увенчали в успех, преминал към РЗС.
589
6
 
5
 
! Отговори
asasa преди 13 години
Не съм привърженик на ГЕРБ.Симпатизирам на сините.Според мен тези хора от Галерия и Я.Я. прекаляват със деиствията си и работят срещу държавата.Ако са против кабинета не това е начинът да бъдат опозиция.Вече изпитвам погнуса от тях.
588
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
извенете "Днес Бг "ама днеска сте изостана ли ,я публикувайте новината за човека дето си е нарязъл партийният билет на ГЕРБ и е преминал в РЗС,благодаря ви да видите тогава колко коментари ще има
587
1
 
2
 
! Отговори
до Генади преди 13 години
Генади аз съм малкият боздуган от бобовдолският ,виждам че си подържник на ГЕРБ ако ми паднеш нали знаеш кое ще ти направя на "попски ръкав"...............ще има да пееш "доко доко',докато те масажират...............
586
2
 
8
 
! Отговори
lewskar преди 13 години
Напоследък много цветановчета се навъдиха в ГЕРБ,явно взимат пример от лидера си и те искат 6апартамента и вила до София,айде пак галасувайте за ГЕРБ та да забогатеят още цветановчета,и така поне някои ще си вдигнат стандарта.Ето в Добрич вече си има цветановче,преди изборите голф2 след изборите volvoXC90 ,porshe cayen за дъщеричката и апартаментче в София за горката студентка,истината е че ГЕРБ сами си създават проблемите,с подобни незнам как да ги нарека ........твари.....цветановчета
585
2
 
2
 
! Отговори
xx преди 13 години
кадафи май се учи от цецо наглия никой го неще *** той на барикадата - гада мрасен
584
1
 
3
 
! Отговори
xx преди 13 години
тоя *** ощте ли нее в затвора
583
10
 
6
 
! Отговори
Генади преди 13 години
Патрашката да разследва, откъде селските баби имат пари да дават на телефонни измамници по 15 000, като пенсиите им са по 160 левавсички пенсионери В ЗАТВОРА баси мошениците
582
0
 
4
 
! Отговори
от перник преди 13 години
Продавам Голф3
581
3
 
15
 
! Отговори
до Lisav преди 13 години
ей *** твойте тъстове да не би да са спестили 150 000 лв. или живеят с мизерните си пенсии. Не ми е ясно кой и какво защитаваш
580
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дон Цеци затъна до шията.
579
8
 
5
 
! Отговори
Lisav преди 13 години
То не било милиони, ами било 150 х. лв и не било за Цветанов ,а за тъста и тъщата му,които няма начин да не са заработили през целия си живот.