До седмица НАП казва за имотите на Цветанов

Данъчният шеф се оплака от политически натиск
Обновена: 18 фев 2011 14:43 | 18 фев 2011 13:16,
205
До седмица НАП казва за имотите на Цветанов
От НАП пишели доклада по проверката на имотите на вътрешния министър. Снимка: БТА

Следващия четвъртък обществото ще научи резултата от дългата проверка на НАП върху имотното състояние на вътрешния министър Цветан Цветанов. Ангажимента пое лично председателят на агенцията Красимир Стефанов.

Той беше предизвикан от изказване на депутата Антон Кутев, който сподели пред журналисти, че премиерът Бойко Борисов го е излъгал.

Миналата седмица по време на парламентарния контрол Борисов обеща, че до седем дни от НАП ще имат резултат за Цветанов. „Бойко Борисов отново ме излъга”, заяви Кутев и допълни: „За мен това означава само едно – че в институциите на България вече четвърти месец не могат да измислят как да прикрият корупция по високите етажи на властта”.

След тези думи Красимир Стефанов се яви лично в парламента и обясни, че е „изпратен при господин Кутев”, за да му обясни какво представлява една проверка като механизъм и начин на извършване. Стефанов не уточни от кого е изпратен, но обясни, че е поискал отсрочка от премиера Борисов за работата на НАП по Цветан Цветанов. Тя била приключила, почти.

Още по темата

В момента се пишел докладът по нея, затова Стефанов реши да не избързва с изводите дали има разминаване между декларираното от вътрешния министър и реалното му имотно състояние. Шефът на НАП е убеден, че агенцията му не само не се е забавила, но дори напротив – работела прекалено бързо.

Пред Кутев и пред журналистите Стефанов разясни, че проверка на физическо лице се прави четири месеца. Въпреки че преди около месец лично финансовият министър Симеон Дянков посочи, че срокът е три месеца.

„Така е по закон”, оправда се Красимир Стефанов. Но имало възможност да се удължи до три години. Нещо, от което НАП нямало да се възползва заради натиска по този случай.

Запитан дали има политически натиск, Красимир Стефанов посочи, че за такъв можели да се приемат въпросите на Антон Кутев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


205
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
abe hora ograbiha Statite, Russia, Germania. Nei tuka sme trygnali da broime milionite na Boidjiev i apartamentite na Cecoabe stiga da kajete da si ebat muteraikite i tolkoz.Eee amerikancite ste so opraviat, rusnacite sta se dignat, Germancite ve4e sa Wunderba.samo nie , na nas ni pre4i kogato nekoi Kradne. do koga, be pitam vas deto nekradnete a iskate da ste dobre. Ei go Ceco kradne *** i sterkite mu i apartamentite mu se mnojat...
191
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе вие вЕрвате ли ,че на една заплата ще седи !?!Много ясно че не , поне аз не вярвам...
190
4
 
4
 
! Отговори
Генади преди 13 години
НАП първо да провери на Царо имотитена Гоце мезонетитена Доган сараитена Милен Хотелчев хотелитена Румен Овчаров и Вальо топлото задграничните сметкина съдиите имотите по моретона Костов приватизациятана Масларова фирмитена Ковачки заводитена Премянов бензиностанциитетогава да се занимава с на Цецо апартаментите
189
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Въпреки обещанията и заканите на Бойко Борисов, ГЕРБ не посмя да пипа бастионите на ДПС и сараите на лидерите на етническата партия. Иначе е трудно да се обясни защо при акцията на Плевнелиев не бе показан незаконният кей на Доган сарай на брега на морето край вилата му в местността "Отманли" до Бургас. Той също си стои недокоснат и незасегнат от уж безкомпромисните отряди на властта.
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля, че на НАП му е вече казано какво да каже, а ние ще пием по една студена ... вода.
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коя е фирма Ти Ви Би, продала на смешна цена апартаментите на Цветанов?Тя е собственост на близкия до вътрешния министър бизнесмен Тодор Бояджиев и е спечелила обществени поръчки за близо 9 млн. лева.Скандалното е, че Ти Ви Би е част от обръч от няколко фирми. В основата на всички тях стои едно и също физическо лице Тодор Бояджиев, показва разследване на Галерия. Той пък е в пряка връзка с най-богатия депутат от ДПС Рамадан Аталай.Кумецът на Цветан Цветанов Бояджиев, е 100 процента собственик на фирмите Ти Ви Би тур ООД, Ти Ви Би строй ООД и Ти Ви Би ООД, което е получило през 2009 година от правителството на Борисов със съдействието на Цветанов разрешение за строеж на хотел в квартал 6103 в курортен комплекс Слънчев бряг.Любопитната подробност е, че управителят на фирмата Тодор Бояджиев е съдружник с Ревин Аталай син на Рамадан Аталай. Това се потвърждава от втора фирма от депесарския обръч Балкан газ ООД със седалище Минерални бани, в която съдружници са отново Тодор Бояджиев и Ревин Аталай.Срещу Тодор Бояджиев има заведени 3 дела и 4 прокурорски постановления заради контрабанда на цигари. Чадър през всичките години му е разпъвал Иван Петров бивш шеф на РДВР Хасково, а в момента депутат от ГЕРБ. След заведените дела Бояджиев прекарва домашния си арест в собствения си хотел България, който се намира на Минералните бани Хасково.Цветанов по това време е заместник на Бойко Борисов като главен секретар на МВР и редовно посещава близкия си приятел в хотела, докато той изтърпява в луксозна обстановка наказанието си.Контрабандната пратка с цигари всъщност е заловена от сегашния шеф на митниците Ваньо ТНанов. Разследването се осуетява заради намесата на Иван Петров. Точно поради тази причина Тодор Бояджиев е задържан от старозагорската, а не от хасковската полиция. Тодор Бояджиев се впуска в строителния бизнес и започва да строи кооперации по времето, когато Борисов става кмет на София.Парцелът, на който се намират скандално придобитите от Цветанов апартаменти в Изток, е бил частна общинска собственост, която е била прехвърлена на фирмата Ти Ви Би. Впоследствие 3 дка от нея са препродадени на Цветан Цветанов.Възходът на Тодор Бояджиев продължава и след това и той започва да печели обществени поръчки за ремонт на топлофикацията
186
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цветан цветанов е кум на Тодор Бояджиев-бизнесмена ,който е "продал"апартаментите на Цецо по 60 евро квадрата.естественно с/у лоби на кума си пред Бат Бойко да му осигори терени в софия за строеж.
185
2
 
2
 
! Отговори
3-ти-март преди 13 години
ще му пръднат на ***
184
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който КРАДЕ - ГОСПОД го наказва него и децата да горят в пъкала!
183
0
 
7
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 13 години
КРАДЕЦО И ЛЪЖЕЦО!Амма управници си има България - не е за приказка! Обраха народа си до шушка!
182
0
 
7
 
! Отговори
Таня преди 13 години
Аз мисля, че проверката на НАП закъснява,защото трудно може да се намерят данъчните декларации на ЦЦ/ако съществуват/,още по-трудно да се подправят данъчните декларации на фирмите, които уж трябва да са декларирали гражданските договори на ЦЦ с достатъчно доходи, за да се купят въпросните апартаменти. Накрая може да се окаже, че не ЦЦ,а жена му покрай грижите за децата,апартамента и ЦЦ е успяла да заработи достатъчно,че да купи някой имот,за който ще чуем след май 2011.Семейство спестовници.
181
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бре к'вот каже Боко - т'ва ще стане...Той дирижира оркестъра...
180
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако стрина ПЕНА от Горно нанадолнище открадне една вафличка - ще я скъсат от съдене...Дори и в затвора ще я боцнат...А тоя мицифай не само 6 апартамента е тафил,ами има и милиончета от"някаква" си "дейност'...И пак няма НИЩО да му се случи...защото е КОМУНИСТ и се е 'бъхтил" в ДС...! А бащицата му е бил шофьор не кой да е!?
179
0
 
8
 
! Отговори
Eййййй, преди 13 години
ГАРВАН,ГАРВАНА - ОКО НЕ ВАДИ е казал някой мъдрец!
178
0
 
6
 
! Отговори
kk преди 13 години
Време е !Позабавиха се малко,но нали това с "лъскането" не е толкова лесно?!Простено им е!***!!!
177
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И с'я к'во? Ще си го избирате за президентче,а?
176
0
 
11
 
! Отговори
ЖАЛКО преди 13 години
Какво очаквате? Цецо е прочистил всичките си документи и от цялата дандания - ще излезе чист като херовимче...*))) Жалко...НО ФАКТ! Имеет се хасам!Поредния крадльо - ще бъде спасен от лапите на темида!
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз мога да кажа резултата преди НАП.просто няма нарушения.какво друго ще очаквате от НАП.
174
0
 
11
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
Рядко грозен мъж. Защо не го подложите на тест за интелигентност?
173
0
 
10
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Проверките на имотите на властимащите тярбва да бъда да започнат ведната след встъпването им на власт и да траят дълго - това като превативна мярка да не се сдобиват с повече имоти.