Годишно комунизмът струва на България 212 087 лв.

ГЕРБ реже парите на партии, които не са в парламента
Обновена: 16 мар 2011 07:26 | 16 мар 2011 07:23,
202
Годишно комунизмът струва на България 212 087 лв.
Снимка: архив Булфото

Десетки партии, сред тях НДСВ и "Лидер" може да останат без партийна субсидия от държавата.

Това ще стане факт ако бъде одобрена законодателната инициатива на ГЕРБ – пари да получават само политически формации, които са представени в парламента.

Според депутати от мнозинството в условията на криза е недопустимо от бюджета да се изваждат над 50 млн. лв. годишно, пише в. "Стандарт".

От мнозинството обмислят да внесат промени в Закона за политическите партии, според които само прескочилите 4-процентната бариера да имат право на субсидия от хазната.

Така извън хранилката остават партиите без депутати - НДСВ и "Лидер". Годишно за жълтите държавата плаща 1 553 610 лв., а за формацията на Христо Ковачки - 1 679 711 лв., след като те получиха малко над 3% на последните парламентарни избори.

В момента още десетки партии прибират държавна пара, сред тях и такива, които участват в съставите на коалиции.
Например - Радикалдемократическа партия и Комунистическа партия на България, които са в Синята коалиция и Коалиция за България "струват" на данъкоплатците съответно 21 167 лв. и 212 087 лв. годишно.

По думите на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев идеята трябва да бъде обсъдена.

"Ние действително нямахме субсидия, преди да влезем в парламента, а това не ни попречи да успеем на изборите. Ще обсъдим с колегите текстовете и ще помислим върху идеята, наистина ще спести средства на хазната", коментира Велчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
0
 
3
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
А най-добре ще е изобщо да не се плаща на партии и партиици! Да се издържат от членски внос. Я кат гледа колко гербави грачат из форума да се бръкнат с по педесетак на месец за любимата Тиква. Кво е това само да лапат :)))
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След изборите и ГЕРБ пари няма да взимат :-)
185
0
 
1
 
! Отговори
За какво иде реч? 6. преди 13 години
От Запад даваха съвети да не се стига до прекалено раздробяване в много партийки - онези,които имат сходни платформи,могат да се обединят. Имаха право - някои си правеха отделни партийки от лични амбиции или с меркантилни цели. БСП се хвана за тези думи и чрез различни свои "говорители" успя да прокара такива нормативи, каквито са й удобни.Целта е в политическото пространство да се допускат само послушници на БСП. Ако друг успее да оцелее, елиминират го участие в избори чрез финансови бариери.
184
0
 
2
 
! Отговори
За какво иде реч? 5. преди 13 години
Изведнъж се създава и набира скорост като голяма партия само онази, която е създадена по нечия поръчка и с нечии пари.Така възникна НДСВ,свърши работа на комунистите,сега могат да я разпилеят или да я натикат в четвърта глуха.Нормално възникналите партии се създават и стабилизират трудно,изисква се много време.У нас имаше парадокс - ДС измисли СДС и различните организации в СДС, но хората дойдоха там с ентусиазъм и успяха да отвоюват някои от тези организации.БСП чудо направи,за да ги изолира.
183
0
 
3
 
! Отговори
За какво иде реч? 4. преди 13 години
Изкуствено създадени са и други формации, но хората се усетиха още в първите години на СДС. Точно тогава се изгуби много време в битки с внедрените провокатори. В някои малки партии успяха да се наложат демократите, които просто бяха дошли да се запишат там, неподозирайки намесата на ДС. ТОЧНО ТАКИВА МАЛКИ, ЕДВА СТАБИЛИЗИРАЛИ СЕ ПАРТИИ трябваше да бъдат или унищожени, или изолирани - по поръчка на БСП, чрез различни средства .Поредното такова средство е пререгистрацията,която тече в момента.
182
0
 
4
 
! Отговори
За какво иде реч? 3. преди 13 години
В калабалъка от партии има и такива, които са жизнеспособни и на всичко отгоре не разчитат на субсидии, а някак успяваха да просъществуват и за сметка на членовете си - онези, които можеха, правеха малки дарения.После постепенно започнаха всякакви изисквания за непосилни вноски, за да можеш да участваш в избори - пари, каквито могат да си позволят само онези,които окрадоха България.Затова спирането на субсидиите,за които пише в статията е само "мижи да те лажем". НДСВ беше изкуствено създадена
181
0
 
1
 
! Отговори
За какво иде реч? 2. преди 13 години
Послушният бълг.съд започна да прави всякакви маймунджулъци,за да не пререгистрира повечето партии.Защо комунистите се страхуват от многото партии?Въпросът не е до разпиляването на гласовете,както го осукват някои.Въпросът е там,че след първите объркани седесарски години,хората започнаха да се усещат и добиха опит. Очертаха се сериозни конкуренти на столетницата - нормецата и вече не минаваха пред всекиго. Затова най-напред от коалицията СДС направиха една партия (а седесарите не бяха еднакви)
180
0
 
1
 
! Отговори
За какво иде реч? 1. преди 13 години
Този вид финансиране зависи от възможностите на държавата. След като сме бедни, не можем да си позволим много неща, включително и подобни финансирания.Има обаче един друг въпрос. Някакви пичлемета решиха да се правят на интересни и на много "европейски" образовани (а всъщност всичките до едно са на хранилка при комунистите) - та точно тези пичлемета ореваха орталъка,че трябвало да се намали броят на партиите в държавата.Е на какво отгоре някой ще определя колко партии да има?Продължение....
179
1
 
3
 
! Отговори
ураа! преди 13 години
умирам си от кеф като ми кажат, че има и държави по-зле от Б-я! Ами, хайде тогава да се изравним с някоя африканска държава или с Индия, че поне да можем заслужено да си мрънкаме! Какво, трябва да сме много доволни ли, че по света има държави, в които липсва питейна вода и хората умират от глад, и че ние все още не сме 1 от тях!
178
0
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Може и да е простоватичък, но мисля,че ще се справи! За първи път заставам зад политик, може да му се подиграваме,но той ще се справи!
177
5
 
12
 
! Отговори
800 000 лв преди 13 години
На 8-ми Март Общинският съвет одобри 800 000 лв. безвъзмездна финансова помощ на фонд на Цветелина Бориславова Карагьозова! Честито 8-ми Март, другарко Бориславова!
176
9
 
9
 
! Отговори
??? преди 13 години
Годишно комунизмът струвал на България 212 087 лв., а колко милиарда струва демокрацията на България?
175
10
 
5
 
! Отговори
orakul преди 13 години
taka sa neshtata - prostichko --upravliava balgaria BB - bedstvie- otide v qponia - bedstvie- otide v brazilia - bedstvie- molia , kadeto otide pak , dano tam da si ostane......dano....
174
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
179 -СЛЕД ГОЛЯМОТО БЕЗРЕДИЕ-трудно се слага ред в държавата! важното-че се намери една партия-коята да започе от някъде
173
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ДРУГАРИ КОМУНИСТИ,СТИГА ДЪРЖАВНО ЛАПАНЕ.МОЛЕТЕ СЕ НА СВИНАРЯ ГЕРГОВ ДА ВИ СПОНСОРИРА ВЕЧЕ.НАЛИ СИ ВИ Е ВАШ ЛЮБИМ ЛИДЕР В ПЛОВДИВ.ВСЕ ЩЕ НАМЕРИ ПАРИ ЗА ПО ЕДНО СТУДЕНО МАЗНО КЕБАПЧЕ С КОЕТО ВИ КУПУВАШЕ И ДО СЕГА
172
1
 
10
 
! Отговори
Шопът преди 13 години
212 087 лв.Е па това са пари за един убав джип!
171
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
179Как кое ?Пожара на бунта гори!
170
14
 
10
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
"Годишно комунизмът струва на България 212 087 лв."Че то без пари, бе! Я гледай до тука гербавизмът колко струва, а и колко тепърва ще струва на България.....
169
10
 
14
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Тази комунистическа партия защо не я забраниха и махнаха още през 1990 г., а я оставиха да мутира и пуска метастази толкова години под най различни имена, форми и сдружения? Да я махнат тази партия и такива като нея, стига да може и сега! Но за НДСВ, ВМРО и синята коалиция не съм съгласен. Според мен някои от тях не случайно са членове на европейски демократични партии и мисля че само за това са нужни на България!
168
17
 
23
 
! Отговори
Гуньо преди 13 години
"ГЕРБ СЛАГАЛ РЕД В ДЪРЖАВАТА"Бе вий нормални ли сте се чудя? Кое точно ви е в ред? Много ли прокопсахте за последните две години?Аз накъдето се обърна в тая държава, нищо не е в ред; а за последните две години направо се СРИВА надолу... цени, инфлация, монополи, ограбване, едни и същи политици от 20 години... къде точно го видяхте реда, че не загрях? Да, има ред в СИ Банк, в милиардите на премиера и стотиците милиони на Цвичко... там има ред...