Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка

Аню Ангелов: Нито имаме опит, нито възможности за участие
Обновена: 26 мар 2011 11:37 | 26 мар 2011 11:28,
134
Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка
Аню Ангелов. Снимка: Булфото

Български самолети няма да участват във въздушната операция над Либия. Това е специфична операция, в каквато нашите ВВС нямат опит, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по Дарик.

Министърът обясни, че българските самолети са съветско производство, каквито са и тези на Кадафи, и затова може и да бъде свален български самолет погрешка.

„Нашите ВВС нямат опит – нито са участвали в Ирак, нито в Косово. Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава”, коментира Ангелов.

Фрегата „Дръзки” обаче заминава за Либия, припомни той.

Кога фрегатата ще тръгне на мисия, зависи от военнотехническа експертиза.

„Дали сме фрегатата ни да участва в налагането на оръжейното ембарго на Либия. Общо до 160 души ще бъдат екипаж на фрегатата”, уточни министърът на отбраната.

Той обясни, че е разпоредил да започне подготовката на „Дръзки”, така че да се спести време и да не се чака вземането на политическо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
32
 
! Отговори
летало преди 13 години
Пари за модернизация има. Просто трябва да се смени системата за опознаване свой-чужд, но ..съюзниците вече седем години не ни я дават, по разбираеми причини.
130
0
 
37
 
! Отговори
Камикадзе преди 13 години
Ех, Аню, ех Ангелов, ех дърти гербаджию, Та нали твоя шеф Б. Б., заяви, че нашите бойни самолети са най-добрите в света само преди седмица. Качете го този Батман на една двукрилка от Първата световна война, пратете го в Либия и героят Бойко сам ще свали всички самолети на Кадафи. После ще скочи от 1 км. височина без парашут и ще извие дулата на съветските танкове с голи ръце, за да се спре кръвопролитието. Ех, Аню, ех стари гербаджию, дори не знаеш какво страшно оръжие за масово поразяване е Б.
129
0
 
34
 
! Отговори
До№126 преди 13 години
Защо трябва да ни ги ремонтират в Израел? Тия дето са ги измислили и направили не могат ли да ги ремонтират или Паси ООД няма да вземе процент от там?
128
0
 
36
 
! Отговори
!!!!!!!!!!! преди 13 години
Трябва да си пазиме двата самолата,каоито си имаме,защото си ни трябват за военните паради!
127
0
 
32
 
! Отговори
archy преди 13 години
Eto edno razumno izkazvane. 126ti lichi si che si kompetenten chovek. Nesam mnogo zapoznat sas bg aviaciyata no podvardi predpolozeniyata mi.Spored moyto mneniye da obuchavash piloti ne e evtina rabota,primera sas gratckata aviaciya samo za udovolstviye i za da se dokazat enin na drug se chepkaha sas turskite vvs pri parvata kriza oficialno zayaviha che tova chepkane im struva 15 000 000 euro godisno i spryaha da se chepkat. a tove e samo edna chast ot razhodite
126
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох добре е, че и там не си цопнахме гагата и тогава съвсем щяхме да я втасаме!
125
1
 
35
 
! Отговори
mery преди 13 години
България понастоящем разполага с 21 бр. самолети МИГ 21, 16 бр. МИГ 29 и 21 бр. щурмови самолети Су 25. Лошото е,че за тях липсват резервни части и годните самолети не превишават 1/3 от общия им брой. Отделно, нямахме пари да платим на израелска фирма за модернизацията на тези самолети и уеднаквяване на контролната им електроника с тази на НАТО. Липсва и гориво за обучение на летците, така че те навъртат годишно по 150-250 часа, което си е направо нищо. А ние имахме отлична летателна школа и прекрасни летци, които не се страхуваха нерядко да ходят със самолетите си,както казваха на жаргон, да пият вода на Бяло море.
124
1
 
32
 
! Отговори
ghjkl преди 13 години
че ние самолети имаме ли бе
123
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
SIS zemedelski samoleti voyna ne se pravi pirvo se nahranete che ste umrete ot glad
122
0
 
34
 
! Отговори
ще се реваншираме преди 13 години
Е , със самолети не може да участваме , но в сухопътната операция ще пратиме вместо два - 4 батальона и бронетехника .
121
4
 
33
 
! Отговори
ПРЕВЪОРЪЖАВАНЕ преди 13 години
*** ДО КОГА ЩЕ СЕ ИЗЛАГАМЕ С ТИЯ РУСКИ БРАКМИ ?! ПАЗАРИМЕ С АМЕРИКАНЦИТЕ 5 ЕСКАДРИЛИ Ф - 35 И ДВЕ ПОДВОДНИЦИ КЛАС ЛОС АНЖЕЛИС И 8 БАТАРЕЙ ПАТРИОТ, 500 ТАНКА АБРАМС - -1М И СМЕ БЕТОНИРАНА ДЪРЖАВА .
120
2
 
40
 
! Отговори
Съюзник преди 13 години
Аз дарявам моята армада от три фрегати и седем катера които собственоръчно сглобих когато бях на 12. Баба и тя иска да участва във войната с една пита балкански кашкавал и три буркана маслини. дядката искаше да пусне катъра на война ама се сети че хайванчето няма да може да преплува Средиземно море.
119
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нашата техника нас не може да брани, камо ли чужда държава да напада. И защо пък трябва да ходим в Либия. Както се говори САЩ не искат да оглавяват операцията защото са се разбрали с останалите от военната коалиция - иракския петрол на САЩ, либийския за Франция и Англия. Каква ти демокрация, каква ти грижа за спасение на либийците- не нам, ни сме българи и не случайно сме на второ място по коефициента за интелигентност след евреите
118
2
 
35
 
! Отговори
до буран преди 13 години
буране, не се произнасяй за нашите ВВС докато не си изясниш самоопределението чий гражданин си. а какви ще бъдат нашите ВВС най-малко зависи от теб, още по-малко от техниката, а точно от политиците. ако си военен ине го знаеш това значи просто не си никакъв военен!
117
3
 
39
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хм..абе Аньооооо...ти чуваш ли се какви ги говориш бре...ша та чуй бат Бойко и ша та изгони бре..та той преди няколко дни каза че имаме най най най сигурната авияция ..имали сме керосин и летците ни летели ли летели...я бегом да ти направи оперативката бат Бойко че да знаеш какво да говориш пред медиите..ми така де .няма да го излагаш я
116
2
 
32
 
! Отговори
Petrov преди 13 години
ЕКСКЛУЗИВНО!!! Невижда*но досега п0*рн0 с, *АНДРЕА* вз*риви България. П0.рн0то е снимано на 23март , няма го качено на друго място. Линк:goo.gl/1IWin (натисне.те Sl.ow D0w.nload отдолу на страница.та) Приятно гледане! П.П. до няколко дни видеото ще бъде премахнато, тъй като е незаконно, така че ако ви трябва го изтеглете сега!
115
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава", което си право, право си е. Обаче "...имаме най-добрите военновъздушни сили, които имат достатъчно гориво, и самолети и се вижда, че летят. Аню, Аню, Аню, май ше се увоняваме с тебе.
114
1
 
38
 
! Отговори
lpd преди 13 години
г-н "генерал", кой военен командир си "дава" армията? Не е стана ясно като как я дадохте (под наем, под аренда или ????)? Поне за самочуствие кажета, че България се включва в осигуряаване на оръжейнто ембарго с една фрегата. Тия 160 човека като се качат на 40 год. госпожа ( фрегатата де) да не вземе да потъне още на кея !
113
3
 
33
 
! Отговори
АРОМЕТ преди 13 години
Tuk гледам се събрали все големи въздушни асаве да дават мнения кои какво има и какво става ,гледам и от чужбина исказвания . Хората със 15 хиликоптера от 2 СВ да си запазят мнението и да продължават да дрънчат със ф 16 . На Българските граждани мога да предложа да се поразровят във интернет та да разберат колко самолета имаме каква и е боеспособноста и да не се изплашат като видят че статистиката и е по добра от на половината прехвалени аероплани на тъи наречени ВЕЛИКИ СИЛИ
112
2
 
37
 
! Отговори
Буран преди 13 години
Абе *** политико, не мърси българските ВВС с кървавите си игрички. Ролята на българските ВВС е била и ще бъде охрана на родното небе.