Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка

Аню Ангелов: Нито имаме опит, нито възможности за участие
Обновена: 26 мар 2011 11:37 | 26 мар 2011 11:28,
134
Без наши самолети в Либия, могат да ги свалят погрешка
Аню Ангелов. Снимка: Булфото

Български самолети няма да участват във въздушната операция над Либия. Това е специфична операция, в каквато нашите ВВС нямат опит, заяви министърът на отбраната Аню Ангелов по Дарик.

Министърът обясни, че българските самолети са съветско производство, каквито са и тези на Кадафи, и затова може и да бъде свален български самолет погрешка.

„Нашите ВВС нямат опит – нито са участвали в Ирак, нито в Косово. Ние нито имаме възможности и подготвен екипаж, нито имаме опит по затварянето на въздушното пространство на определена държава”, коментира Ангелов.

Фрегата „Дръзки” обаче заминава за Либия, припомни той.

Кога фрегатата ще тръгне на мисия, зависи от военнотехническа експертиза.

„Дали сме фрегатата ни да участва в налагането на оръжейното ембарго на Либия. Общо до 160 души ще бъдат екипаж на фрегатата”, уточни министърът на отбраната.

Той обясни, че е разпоредил да започне подготовката на „Дръзки”, така че да се спести време и да не се чака вземането на политическо решение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
12
 
33
 
! Отговори
АТАКА преди 13 години
Нашите войници са по-добри от турските и сме по цивилизовани и модерно въоръжени,нищо че те са повече пак немогат да ни победят, за нула време може да стигнем босфора ако решим.
50
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХАХАХА - този ако наистина е казал ,че ще свалят погрешка самолет само защото бил руски и може да се обръкат по външния вид , а не си го е измислил това някой *** журналист веднага трябва да го свалят от поста му и да го вкарат в подходяща клиника.
49
4
 
35
 
! Отговори
и един мислещ преди 13 години
Доживяк да чуя и умна приказка от правителството на Тиквите.Ангелов наистина имал нещо в главата си ако той го е решил това въпреки останалите ***!Този мога да го призная за сериозен и отговорен човек!
48
1
 
48
 
! Отговори
до 35 преди 13 години
Прави си, приятелю. Влезнахме в НАТО единствено, за да ни ползват за военни бази, да си летят безпроблемно в небето ни, да ни пръскат и тровят с chemtrails. За нищо друго. А за ЕС не ми се коментира. Всяка година плащаме милиони, от които не успяваме да освободим почти нищо. приеха ни единствено, за да ни контролират. Жалки сме!
47
0
 
35
 
! Отговори
самолет преди 13 години
Много си зле, горкият...
46
0
 
43
 
! Отговори
Омбре преди 13 години
Питам го тоя уж военен уж генерал,уж министър на отбраната за кво получава заплата и си клати краката.Що не си излезе в пенсия и да си седне кротко при внуците да им разправя колко велик е българският войни и как едно време сме имали армия ,а сега нищо.
45
0
 
42
 
! Отговори
киртак преди 13 години
ако олабиме язовирите по границата с Турция ще има водица 1м до босфора.
44
0
 
39
 
! Отговори
tihatavoda преди 13 години
За какви самолети става въпрос ? Нашите ВВС се състоят само от парашутисти .
43
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
be kakvi samoleti bg ,kakvi 5 lv.? we se merim s golemite.me4ka s bubole4ka.za po malko ot 20 minuti we ni istriqt......q si traite 4e sme ubitazi ot vsi strani.
42
3
 
34
 
! Отговори
voqn преди 13 години
TAKA E ATAKA PRAVSI KAVITI DVA DENA 2 4ASA SA NEOPHODIMI NAM BG SAMOLETITE HAHAHAHAHA ANKARA - ABE *** TI DO GRANITCATA NIAMA DA STIGNE6 PALIA4O ATAKA BIL KAVATI ATAKA DOBRE 4E A.DOGAN SIZDADE ATAKA 4E DAIMA NIAKOY KOYTO DA GOVORI I DASE IZDAVATE NATCIONALISTI BOKLUTCI TAKIVA KADESI TRAGNAL PIRVO OPRAVI BG POSLE IDI AKO ISKA6 NE ANKARA AMA I AMERIKA MOJE DA PREVZEME6 PREVZEMI PIRVO SOFIA POSLE DRUGITE
41
0
 
40
 
! Отговори
hlhl преди 13 години
4e kvi samoleti imame -tez deto pruskat lozqta li :)
40
0
 
39
 
! Отговори
ТАЙСЪН преди 13 години
ДЕМОКРАЦИЯТА Е ДИКТАТУРА НА ФИНАНСОВИТЕ КОЛОСИ. НЯМА СВОБОДА ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА. ИМА ФИНАНСОВА ЗАВИСИМОСТ И КОРПОРАТИВНО,ДАНАЧНО РОБСТВО!
39
1
 
31
 
! Отговори
историка преди 13 години
до реалистне понякога, а винаги по- добрия вариант е реалността, пред измислената такава. у нас обаче прагматизъм и реализъм практически почти липсват и от това страдаме всички.
38
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами като тутун Аню се фукаше, че миналата година съкратил 30% от армията а тази година щял да съкрати още толкова, за каква армия говори този борсук?Така, че България остава без армия, но пък си имаме министър като слънце, който ще я замести цялата и ако отиде сам в Либия ще ги изтрепе по светофарите!
37
0
 
38
 
! Отговори
Реалист преди 13 години
Понякога е добре да си кажеш откровено колко си зле.
36
1
 
35
 
! Отговори
до а така преди 13 години
Дишай дълбоко,задръж и издишай бавно!
35
1
 
40
 
! Отговори
историка преди 13 години
Все по- често се учудвам какво търсим ние в НАТО и ЕС, това са риторични въпроси естествено и отговорът на тях е еднозначен и за съжаление не особено лицеприятен за нас българите. Колкото до Турция- в икономически аспект, тя е много по- готова за член на ЕС, отколкото Бг., за тях препъни камъка е исляма, колкото и да се завоалира това от европейската политика- самите турци смятам го разбират.
34
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Значи решено.Нашият самолет ще си стои в БГ.
33
0
 
51
 
! Отговори
$ преди 13 години
А няма ли опасност фрегата "Дръзки", да отнесе приятелски огън? Натовците могат да я помислят за либийска гемия, която кротко лови риба.
32
0
 
44
 
! Отговори
мноо невеж явно преди 13 години
доколкото си спомням самолетите имаха едно разпознавателно у-во свой/чужд и до колкото си спомням ние сме в нато от бая време, така че би трябвало да имаме такова устройство!