БСП зове са синьо-червен фронт срещу ГЕРБ

Червените не играят с Борисов, искат победа на всички избори
Обновена: 29 мар 2011 20:09 | 29 мар 2011 18:19,
475
БСП зове са синьо-червен фронт срещу ГЕРБ
БСП предупреди, че правителството готви нарушения на закона за Сребърния фонд. Снимка: Булфото

За БСП главният политически опонент е ГЕРБ и това правителство. Така лидерът на социалистите Сергей Станишев отговори на Иван Костов, който обвини премиера, че върви по стъпките на Царя и се сближава с червените с цел бъдеща коалиция на парламентарните избори.

"БСП ще се бори на следващите избори – президентски, местни и парламентарни, за наша победа и за реализация на нашата алтернатива", отсече обаче Станишев. 

Според него досега единствената ясна и категорична опозиция на ГЕРБ се нарича БСП.

"При всички приказки на Синята коалиция досега няма гласуване на вот на недоверие, с което сините да кажат, че са против това управление. Да заповядат, ако искат да се покажат като опозиция, да подкрепят един вот на недоверие, тогава ще ги признаем за опозиция на ГЕРБ", призова червеният лидер.

Според него, докато ГЕРБ са на власт, нищо нямало да се промени към по-добро за България.

Ако останат четири години да управляват, това щяло да е загубено време, в което страната ни се връщала назад във времена, които били забравени за българските граждани от гледна точка на стандарта на живот и институционалното развитие.

В тази връзка БСП ще продължи с протестите в цялата страна. На 1 май социалистите предвиждат не "тъжно празнуване", а ярък социален протест срещу кабинета на Борисов.

1 април – денят на лъжата, също ще бъде отбелязан подобаващо като "Деня на ГЕРБ". Социалистите имали богат фактологичен материал с множеството лъжи и неизпълнени обещания на управляващите. Конкретните прояви обаче все още се уточнявали.

"ГЕРБ от самото начало на управлението си заложиха на омразата. Това, заедно с крещящата некомпетентност, означава, че от кризата не може да се излезе, тя само ще се задълбочава", коментира още Станишев и добави, че е нужна нова политическа и обществена атмосфера.

Социалистите определиха като поредна безотговорна авантюра на управляващите намеренията на кабинета на ГЕРБ да разреши пари от т.нар. Сребърен фонд, който държавата трупа за бъдещи пенсии, да могат да се инвестират в акции на български дружества на фондовата борса, а сега това е забранено.

Още по темата

Червените алармираха още и за планиран "пладнешки обир" на държавни активи при приватизацията на дружества с държавно участие.

Корнелия Нинова заяви, че според решение на правителството средствата от приватизацията ще отидат за запълване на дупки в бюджета, а не в Сребърния фонд, както изисква законът. 

Имало и разминаване в планираните приходи. От Агенцията по приватизация предвиждат да получат 248,6 млн. лв., а в решението на Министерския съвет са записани 450 млн. лв.

Според Нинова "тази приватизация ще се проведе в пълна непрозрачност и в абсолютен административен хаос".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
395
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Някой антикомунист би ли ми разяснил какво влага в понятието комунист?
394
3
 
18
 
! Отговори
Ем Пи Ем Пя Рисърч преди 13 години
Време е сините комунизи на костов да се прегърнат с червените комунизи от Позитано в единен фронт срещу бившите *** от ГЕРБ
393
8
 
15
 
! Отговори
Поп Спиртоско преди 13 години
Тоз мухъл ще ни направи руска губерния, ако можеше..........добре че електоратът му се пресели в отвъдното и само приказки му остават
392
4
 
25
 
! Отговори
Оногондур преди 13 години
Абе Серш,бъди мъж,скрий се някъде.
391
2
 
13
 
! Отговори
Марк преди 13 години
Браво на 386!Хахаха - цоциалисти!Супер е!
390
2
 
13
 
! Отговори
Ошашавен преди 13 години
Е те това ме утепа!!! Сини и червени да гласуват заедно?! Чакам с нетърпение да видя дали ще се случи!Преди малко повече от 70 години е имало на руски език една песен, която се е наричала "Марш комуно-фашистов". Все още Хитлер и Сталин са имали добри отношения. Между комунистите и фашистите все пак има доста сходни черти, но днес сини и червени да гласуват заедно, тоест комунисти и демократи?Какво ли има още да видим, Боже?
389
2
 
5
 
! Отговори
fogman преди 13 години
Само не разбрах за какъв фронт става дума :) но айде ще простим на платеният автор...
388
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
умен,честен,комунист-три думи,които не могат да се употребят заедно
387
16
 
6
 
! Отговори
Хмм да преди 13 години
И да Ви хулят,и да не Ви хулят,тези които са на власт,ама въобще не са по-добри от вас гн.Станишев,дерзайте Вие пак ще сте на власт.
386
3
 
9
 
! Отговори
DO KURVAN KOSTOV преди 13 години
LEKA NO6T VANIO,DANO DO SUTRINTA DA SI GU6NAL ROZITE MERZAVECO.
385
9
 
13
 
! Отговори
МАЗНИЯ преди 13 години
тоя ***.....ако Боце така продължава....ПРОСТО ЩЕ МУ ПОДАРИ...ПОБЕДАТА.... колкото и да не ми се иска..
384
4
 
17
 
! Отговори
найси преди 13 години
тоя от снимката *** с вежда да млъкне.
383
0
 
7
 
! Отговори
do 367 преди 13 години
v desetkata
382
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
При евентуални либийски събития у нас лицето от снимката най вероятно ще е трескаво издирвано под дърво и камък.
381
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бая хора работят по изграждането на магистралите.Май се оказа,че хората ядат асфалт.
380
3
 
13
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
Едното от трибуквените е ДСБ.Не бива да ги забравяме.И те са дали вина за 2.5 лв за нафтата в момента.А се борим срещу монопола и АЕЦ, а ,лицимери ниедни.
379
3
 
13
 
! Отговори
nostradamus преди 13 години
След 10 или 15 години,наистина няма да има кои да гласува за бсп,техните "млади"избиратели отдавна ще са покоиници,останалите просто ще сме напуснали наи бедната страна в европа.
378
3
 
18
 
! Отговори
справедлив преди 13 години
20 години скрита любов.Най-после си дойдохме на думата,синьо-червен фронт.Леле какъв насиращ страх . Всички в новото ОФ на БСП,СДС,ДПС и изчакващото Отзад ДПС.
377
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Станишеф като дойде на власт,ще ми напълни хладилника и плати сметките,също така ще ми намери работа за 5000 лв. на месец с 10 работни дни.
376
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не са решили, не са взели властта.