Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС

Министър Мирослав Найденов оказвал натиск за проекти
Обновена: 29 мар 2011 16:23 | 29 мар 2011 16:21,
153
Нови "калинки" летят из земеделието, зърнали ги от СДС
То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, изредиха от СДС. Снимка: МЗХ

СДС иска оставката на земеделския министър Мирослав Найденов и шефа на фонд „Земеделие“ Светослав Симеонов. 

От синята партия представиха писмо, писано от Симеонов, когато е бил зам.-директор на фонда, в което той се жалва, че му е оказван натиск.

"Многократно съм получавал обаждания от кабинета на министър Найденов за осигуряване на предимство на проекти на тези, както и на други консултантски фирми, като голяма част от тези проекти са били с проблеми и неотговарящи на правилата на програмата", пише Симеонов в писмото с дата 25 юни 2010 г.

"Впоследствие същият Светослав Симеонов е назначен без конкурс за изпълнителен директор на фонд „Земеделие". От това по всичко личи, че е сделка, за да бъдат успокоени духовете", посочи членът на НИС на СДС Борис Марков.

Още по темата

Той припомни, че от СДС са внесли сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика с данни за проблеми в земеделското министерство преди повече от три месеца.

Преди повече от два месеца комисията написа официално писмо на прокуратурата във връзка с изясняването на предоставените от нас данни, но и до ден-днешен няма отговор, посочи Марков. 

"Единственото, което получаваме като отговор от управляващите, са едни безкрайни пиар акции. То не беше ловене на риба, пържене на риба, то не бяха подрязвания, танци и песни на народите", допълни той. 

"Оттук нататък безучастното стоене на премиера Борисов и оставянето на длъжност на министър Найденов и изпълнителния директор на фонда Светослав Симеонов го прави съучастник във всички тези корупционни практики", изтъкна Марков.

Разпространеното от СДС писмо е поредният фалшив документ на бившия изпълнителен директор на фонд „Земеделие” Калина Илиева, заявиха по повод обвиненията от фонд „Земеделие“.

Под № 01-1102/1400 от 25 юни 2010 г. в деловодството на ДФЗ има съвсем друг документ като текст и съдържание.

"Вероятно става въпрос и за фалшифициран подпис на сегашния изпълнителен директор на ДФЗ Светослав Симеонов", посочват още от ведомството.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


153
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
5
 
3
 
! Отговори
ha-ha haaaaaaaaaa преди 13 години
SDS S LIDER STANI6EV
122
1
 
3
 
! Отговори
До 123 преди 13 години
Да не се окаже фалшификат ли? То се оказа такъв - вижте агенция Фокус (дадох директен линк, но днес.бг трият явно такива, макар да не предлагат актуална информация)
121
2
 
2
 
! Отговори
До 123 преди 13 години
Да не се окаже фалшификат ли? То се оказа такъв
120
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този е един от министрите заради , които ГЕРБ се срина!
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
След като няма съдебна система, ще пъплят калинки на рояци.
118
12
 
4
 
! Отговори
фалшификат? преди 13 години
Да не се окаже поредния фалшификат?! Май натам отиват работите. СДС и ДСБ трябва да измислят по-оригинални трикове, за да останат в политиката и да влязат в парламента на следващите избори. Жалко, толкова хора гласуваха навремето за СДС, а сега са деградирали до нузнаваемост.
117
7
 
21
 
! Отговори
Маквикар преди 13 години
Правителството на ГЕРБ е сбирщина от добре облечени и нафукани мошеници, а Боко им свети на далаверите за да има сухо и за него.
116
14
 
4
 
! Отговори
Мариян Петков преди 13 години
Много е тъжно, когато една партия, била основен двигател в миналото, днес върви по стъпките на яневата клоунада, използвайки фалшификати, само и само за да се шуми около нея и да отчитат дейност. СДС се превръща в ново РЗС - честито на синьото море, опа, на синята локва!
115
7
 
5
 
! Отговори
кирес преди 13 години
ДО 114-т-: ...той ...мартинчо не е виновен....така се е родило момчецето. Пък и костов така си го обича!
114
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
министъра е комунист от ученик във вет.техникум в ловеч.после оглави студентския протест във визвм ст.загора.с една дума стана демократ.венаги е бил в услуга на силните на деня.сега обаче ще му се спука балона май.
113
1
 
4
 
! Отговори
Калинка Неилиева преди 13 години
Рипни калинке да тропнем, де се пукат душманите!
112
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този министър Найденов уж е министър на земеделието,а дори не знае как се подрязва лоза,кой го сложи този некадърник на това място.Въобще не му е там работата,една работа не е свършил като хората.Да не говорим,че има и досие за далаверив миналото.
111
4
 
8
 
! Отговори
Край преди 13 години
Калинка много я харасвам. Една е апетитна такава. Изглежда глупава мека и бяла - стахотна женска
110
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Жалко е, че СДС изпадна до това положение на нивото на глупаците от БСП и РЗС. Едно е очевидно-Мартин Димитров не само изглежда като ***, а и дейтва като такъв...
109
1
 
14
 
! Отговори
Калин орелът преди 13 години
В сравнение с тези крадливи *** Найденов и Симеонов, Калинка е като света вода ненапита. Скроиха `и шапка на момичето, за да може да крадат на воля.
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ да не забравят, че гладният и бедният няма какво да губи!
107
5
 
4
 
! Отговори
кирес преди 13 години
които е измислил анкетатаза за ГЕРБ, ДА Я НАВРЕ В *** НА станишеф!
106
1
 
6
 
! Отговори
Вретенаров преди 13 години
Абе от доктор,който си е яде пациентите,какво да очакваш.
105
1
 
12
 
! Отговори
Край преди 13 години
Ама министърчето много смешно го бореше премиера в Япония. Размята го като чувал с картофи ама това цвекло се смее - "той нали Бойко се закача". Смее се ама му не е смешно. То и на мене повече ми е тъжно...
104
1
 
1
 
! Отговори
..... преди 13 години
Ти си МНОГО ПРОСТО СЪЩЕСТВО недоразвило се до човешки ембрион още!!