Това е боклук! Недопустимо е!

Шефът на НЕК пробил националната ни сигурност, твърди Младенов
Обновена: 6 апр 2011 14:46 | 6 апр 2011 09:38,
403
Това е боклук! Недопустимо е!
Младенов се ядосал на президента и затова писал във Facebook. Снимка: Булфото

Шефът на НЕК е уволнен заради парафиран меморандум, който задължава страната ни да подпише договор за строителството на АЕЦ „Белене” до юни въпреки забрана на енергийния министър Трайчо Трайков.

Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод изгонването на Красимир Първанов.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на НЕК заради превишаване на правомощията, дадени му чрез мандата за преговорите с руската "Атомстройекспорт" за изграждането на АЕЦ "Белене".

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”, коментира той пред bTV.

По думите му боклук е цялото състояние, в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат позиция, различна от правителството.

„Това е недопустимо. Дали има заговор или корупция, предстои да установят съответните служби. За мен е недопустимо и сигналът към обществото трябва да е категоричен – подобен тип поведение не може да се позволява в никоя държава”, категоричен е Младенов.

Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести.

„Няма такова решение. Политиката на това правителство по преговорите по всички стратегически проекти за България е изключително внимателна, именно защото, идвайки на власт, заварихме тежко положение с поети ангажименти, които не могат да бъдат изпълнени”, отбеляза Младенов.

И затова според него това правителство е изключително внимателно в поемането на ангажименти.

За ироничния си коментар по адрес на държавния глава в социалната мрежа Facebook Младенов каза, че е бил провокиран от интервюто на Георги Първанов и възмущението му минава всякакви граници.

На страницата си в социалната мрежа външният министър написа:
„Добре че има Гоце на този свят, че бръкна в устата на лъва, за да извади слънцето, което свети за нас, за Европа, за Америка, за целия свят…”

„Имах предвид именно президента, защото за мен е изключително обидно към интелигентността на този народ това, което чух в това интервю”, оправда се  Младенов.

Още по темата

Външният министър  обясни, че лично той в качеството си на министър на отбраната е представил данни пред президента за намаления бюджет на армията.

„Омръзна ми да слушам водевил от говорене, от опити да се замъгли истината и да се скрият фактите, само за да изглежда някой политически по-популярен“, възмути се външният министър.

Той упрекна президента и за думите му, че местните избори ще бъдат референдум за управлението на кабинета.

„Когато си държавник, когато си избран с мандат, не можеш цинично и обидно за интелигентността на всеки български гражданин да излезеш по телевизията и да кажеш:

„Няма значение вие за кого ще гласувате като кмет. Това, което ще правите, е, че ще участвате в едно политическо упражнение, за да кажете харесвате или не правителството”, каза Младенов.
По думите му избирателите от 1990 година насам са отричали подобен тип поведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е ***. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава." Добре де, а тези които са го назначили, а БЕХ които са му шефове с тях какво става? Не е нормално само той да е виновен, трябва и останалите да си понесат вината за предателството на този ***, който са поставили на това отговорно място.
13
2
 
28
 
! Отговори
Крачун преди 13 години
А Боко защо мълчи? Да каже, чия креатура е този плазмодий Първанов, кой го назначи за шеф на НЕК икой му даде този акъл да подписва договори, за което няма правомощия?
12
9
 
38
 
! Отговори
инакомислещ преди 13 години
"По думите му *** е цялото състояние, в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат позиция, различни от правителството." Леле, май се върнахме доста назад и всички трябва да сме с мнението на ПАРТИЯТА-СЛЪНЦЕ и нейните звезди-министри! *** до палячото, мила моя майнольо
11
9
 
47
 
! Отговори
Що така ? преди 13 години
Имах други впечатления от г-н Младенов. Не очаквах той да нарече друг човек - ***. Николай е възпитаван в добро семейство при майка - лекар и баща - офицер от ДС. Младенов е бил секретар на ДКМС. Баба бу и дядо му са били признати за активни борци против фашизма и капитализма. Накратко добро момче, наше момче. Неговата позиция на първи дипломат не му позволява такъв език.
10
16
 
58
 
! Отговори
ПЕНЕ преди 13 години
Чуйте го тоя само...!"Всеки , който има позиция различна от тази на правителството е *** !" !??БЕЗОЧИЕ !Тоя да не съм го назначавак АЗ ???Да не му нареждам АЗ какво да подписва !??А и всеки ден позицията на правителството по безчет ВАЖНИ въпроси се МЕНИ - ние как да разберем , коя е вашата позиция , че да не сме *** !??И мога ли да разбера , защо този въпрос се коментира от външен министър а не от ресорният или още по-удачно от премиерът !??Циркът е ПЪЛЕН ! ! !
9
14
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най ми е кеф когато *** говори за ***:)) Заливам се от смях! Тази политическа *** какви глупости говори!?:)
8
12
 
38
 
! Отговори
Христо преди 13 години
Хъм - дали ББ не му направи постановка на Трайков. След като напоследък рязко смени мнението си за Белене. И просто постави министъра си пред свършен факт. Типично милицонерска разработка.
7
1
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Тълпите никога не са били високограмотни.Затова посредствени мошенници успяват толкова лесно да манипулират масите, и полуграмотни физкултурници стават министри. Погледни само 20г назад, за да видиш колко бързо най-големите мошенници в обществото на "демократична" България се усетиха, че по-печеливш бизнес от политиката няма, и колко бързо си направиха партии. В началото най-големите мошенници на обществото бяха политиците, те си назначиха олигарсите за да им перат парите, след това олигарсите от своя страна си създадоха нови политици, чрез които и те да източват държавата...
6
11
 
24
 
! Отговори
Отрезвете се преди 13 години
Добро утро ГЕРБ , сякаш не знаете как се прави политика в България ..... Всичко е на принципа "***.и другарче и му гледай сеира"В този случай , когато на масата са сложени едни 6-8 милиарда еуро, един подкуп от рода на 10милиона и човека е готов да продаде и майка си.....а вие ми говорите за национални интереси.....
5
27
 
21
 
! Отговори
Грозна картинка преди 13 години
Ето това са внедрение кадри на "братска" Русия и методите, с които тази жалка държава си служи...
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ne e vyarno75594
3
6
 
28
 
! Отговори
victimized преди 13 години
Пука му на него той са му налели парите , и е сигурен че няма да го осъдят , понеже тука само кокошкари се съдят реално и сега е с няколко милиона напред . *** е друго ама няма да коментирам , че все повече оставам без думи вече .
2
12
 
64
 
! Отговори
Gen преди 13 години
А тоя шеф на НЕК Гоце ли ви го назначи бе нещастници?
1
22
 
46
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
За пръв път чувам договор, който не може да бъде арбитриран, когато се докаже, че една от страните не е имала съответните правомощия...А за никалайчо кво.... Той по-ниско няма накъде да пада, ама толкова го влече да се излага, че вече е хванал лопатата да копае надолу...