Това е боклук! Недопустимо е!

Шефът на НЕК пробил националната ни сигурност, твърди Младенов
Обновена: 6 апр 2011 14:46 | 6 апр 2011 09:38,
403
Това е боклук! Недопустимо е!
Младенов се ядосал на президента и затова писал във Facebook. Снимка: Булфото

Шефът на НЕК е уволнен заради парафиран меморандум, който задължава страната ни да подпише договор за строителството на АЕЦ „Белене” до юни въпреки забрана на енергийния министър Трайчо Трайков.

Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод изгонването на Красимир Първанов.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на НЕК заради превишаване на правомощията, дадени му чрез мандата за преговорите с руската "Атомстройекспорт" за изграждането на АЕЦ "Белене".

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”, коментира той пред bTV.

По думите му боклук е цялото състояние, в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат позиция, различна от правителството.

„Това е недопустимо. Дали има заговор или корупция, предстои да установят съответните служби. За мен е недопустимо и сигналът към обществото трябва да е категоричен – подобен тип поведение не може да се позволява в никоя държава”, категоричен е Младенов.

Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести.

„Няма такова решение. Политиката на това правителство по преговорите по всички стратегически проекти за България е изключително внимателна, именно защото, идвайки на власт, заварихме тежко положение с поети ангажименти, които не могат да бъдат изпълнени”, отбеляза Младенов.

И затова според него това правителство е изключително внимателно в поемането на ангажименти.

За ироничния си коментар по адрес на държавния глава в социалната мрежа Facebook Младенов каза, че е бил провокиран от интервюто на Георги Първанов и възмущението му минава всякакви граници.

На страницата си в социалната мрежа външният министър написа:
„Добре че има Гоце на този свят, че бръкна в устата на лъва, за да извади слънцето, което свети за нас, за Европа, за Америка, за целия свят…”

„Имах предвид именно президента, защото за мен е изключително обидно към интелигентността на този народ това, което чух в това интервю”, оправда се  Младенов.

Още по темата

Външният министър  обясни, че лично той в качеството си на министър на отбраната е представил данни пред президента за намаления бюджет на армията.

„Омръзна ми да слушам водевил от говорене, от опити да се замъгли истината и да се скрият фактите, само за да изглежда някой политически по-популярен“, възмути се външният министър.

Той упрекна президента и за думите му, че местните избори ще бъдат референдум за управлението на кабинета.

„Когато си държавник, когато си избран с мандат, не можеш цинично и обидно за интелигентността на всеки български гражданин да излезеш по телевизията и да кажеш:

„Няма значение вие за кого ще гласувате като кмет. Това, което ще правите, е, че ще участвате в едно политическо упражнение, за да кажете харесвате или не правителството”, каза Младенов.
По думите му избирателите от 1990 година насам са отричали подобен тип поведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Младенов продължава да бълва просташки изказвания.Колкото до гафа - е не може с едно уволнение да ни замажат очите.
33
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гоце за пореден път показа,че е анти българин.Предателите и доносниците са безродственици.
32
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsi4ko e super cirk samo vi balamosvat
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аз пък си мислех, че арбитражната клауза се договаря между страните, ама пък какво разбирам...
30
9
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
***! Цялата пасмина на ГЕРБ са от един дол дренки.Още един бушон изгърмя.Младенов, не си ли виждаш осрания ***.Фурнаджииска лопата !
29
5
 
29
 
! Отговори
Ralf преди 13 години
Ха-ха. Еротичн комедия за деца, 2-ро действие. Естествено, че Бойко лично знае и е одобрил тоя договор. Ами винаги е хубаво да можеш да дадеш назадна и да има некой бушон да гръмне. И съм убеден, че с този шеф на НЕК нищо няма да се случи щото по всяка вероятност това е част от уговорката.
28
23
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Гоце веднага да си ходи леле какъв срам за държавата .....!!!!!
27
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как така плюят ядрената енергетика, а в същото време я ползват:))) Ми спирате АЕЦ и карате само на свещи:)))) Пък за ГЕРБ нямам думи! Предните поне имаха позиция, а тези......малеее! Много е лошо да си *** и начело на държава!
26
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsi4ko e super cirk samo vi balamosvat
25
6
 
38
 
! Отговори
Ето един бокллук преди 13 години
Николай Младенов е роден на 5 май 1972 в семейството на дипломати отт.нар."живковска дипломация". Като малък е живял в Индия, а послеи в Холандия. Баща му Евтим Младенов, който от 2006 година е покойник, е бил ченге - радист в различни посолства. Майка му ...е Неда Младенова. По професия е лекар - педиатър и вече е пенсионер. Николай Младенов влиза в Английската гимназия в Софиякато внук на активния борец против фашизма и капитализма. НиколайМладенов е и последният комсомолски секретар на Учкома на ДКМС в 114-та столична Английска гимназия, която завършва през 1990 г. Приет е в Университета за национално и световно стопанство, специалностМеждународни отношения, където завършва висше образование през 1995 г. На следващата година получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон, където защитава дипломна работа на тема Израелските ядрени сили. Масон.Не е служил в българска казарма, но според непроверена информация, е преминал тайно военно обучение в израелската армия - факт, малко известен в България. Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация Отворено общество, София. Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001. Междувременно Младенов се запознава с Надежда, по баща Парунова, по първи мъж Михайлова, по втори Нейнска, на международен форум и с малко помощ от масона Иван Станчов. Така той се озовава на 5 място във Варненската листа на ОДС за изборите 2001.Надка, която е водач влиза от София и Младенов става депутат. През 2002 Надка, ставайки председател на СДС, прави Младенов член на НИС, преди да е станал член на СДС. През 2003 на местните избори Николай Младенов взема 200 хил. долара от ***-аджии, за да наложи в СДС издигането на малкоизвестната и малкопопулярна юристка Ванухи Арекелян за кандидат на СДС във Варна, срещу което на самата Арекелян е обещано да стане шеф на Варненския окръжен съд. *** изпълняват договореното и Ванухи става шеф на съда, Николайчо е по - богат с 200 хил. долара, а Кирил Йорданов - преизбран за втори път. Бившият шеф на СДС във Варна Янко Станев разполага със снимки, където се вижда как Младенов взема доларите, поставени в една картонена кутия за обувки. От 22 февруари 2004 г. заема поста заместник-председател на СДС, който напуска през 2005 г.От 2007 г. работи като консултант на Световната банка, Международния републикански институт и Националния демократически институт в България. Говори руски, английски, френски език и иврит. Шампион по прескачане от партия в партия същи Марио Тагарински. Беше в СДС, после стана съосновател на Гражданското сдружение Европейски демократичен път заедно с Димитър Абаджиев, после в ГЕРБ.
24
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Господин министър, балъците в тази държава отдавна свършиха... Тиквата още миналта година си даде *** на руснаците, така че сега не се опитвайте да ни замазвате очите с един човек и неговото уволнение... цялата ви шайка е пълна с предатели на националните интереси...
23
7
 
33
 
! Отговори
Тримата боклуци преди 13 години
ОЛАФ проверява Борисов, Цветанов и Лечков4 януари 2011, 14:36Според сигнала по тази схема са източени над 50 милиона лева от ЕС и националния бюджет Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) е започнала проверка за далавери с обществени поръчки и злоупотреби в Сливен. Проверката е по сигнал и е насочена срещу кмета Йордан Лечков и свързаните с него фирми, получили по втория начин обществени поръчки за над 50 млн. лева. Сигналите са за източване на огромно количество евро и общински пари и са подадени от управителя на Хидросистеми и общински съветник в Сливен Радостин Русев. Според документа "по тази схема се осъществява облагодетелстване и кражба на средства от Европейския съюз и националния бюджет за над 50 млн. лева. Покровители на престъпната дейност са Десислава Танева депутат от ГЕРБ, Цветан Цветанов вицепремиер и министър на вътрешните работи и Бойко Борисов премиер на Република България". В отговора си на този сигнал ОЛАФ пише:Във връзка с всички тези нарушения от страна на огромната по своя мащаб за територията на ЕС организирана престъпна група, стигаща до най-голямо ниво в Република България и нанасяща огромни финансови вреди на гражданите на ЕС и България, ви молим за съдействието за извършването на прозрачно и бързо разследване с цел недопускане на допълнителни финансови злоупотреби, евентуално физически саморазправи и убийства с цел прикриване на следите, водещи към разкриването им.Поставени сме в невъзможност да се обърнем към институциите в България, които не могат да извършат качествени проверки, поради факта, че в организираната престъпна група участват високо поставени служители и политици с имунитет.
22
4
 
26
 
! Отговори
dani-to преди 13 години
Аз предлагам Младенов да предостави стенограма от разговорите си с Аштън, за да разберем всички, на цената на драпането за европейско политическо постче, как се пренебрегва държавния интерес от страна "първия дипломат" на страната!!!
21
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пука му на господина, че няма да получи работа в България.. Щеси си вземе милионите получени за подкупа и ще отиде на Малдивите!Руснаците винаги са работели подмолно в България! Ние ги мислим за наши братя, а те си градят през нас имперските интереси!
20
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПРЕДАТЕЛ
19
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството да оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести."Хахахаха ... е оставаше да признае! Платили са му на Красимир Първанов да се прави на ударен, да обере критиките, а правителството чисто, неопетнено, и по независещи от него причини ще строи АЕЦа въпреки обещанията си до сега!
18
8
 
33
 
! Отговори
do2 преди 13 години
Защо говорите от името на Българския народ,като нямате и 30% подкрепа,защо не намалихте горивата и не увеличихте заплащането като толкова се съобразявате с мнението на народа.Нали дойдохте на власт афиширайки,че ще подобрите състоянието на същия този народ а какво става на практика?
17
9
 
13
 
! Отговори
ХАхах преди 13 години
Когато иска нещо Русия е трудно да се бориш с нея. .И папата ще подкупят ако трябва .Дано да ни окажат външа подкрепа
16
7
 
7
 
! Отговори
до ИНАКОМИСЛЕЩ преди 13 години
така като теб мислеха само *** и ***
15
9
 
7
 
! Отговори
ANTIRUSNAK преди 13 години
ZNA4I DORI I V UPRAVLENIETO NA BG E PALNO S RUSKI AGENTI