Това е боклук! Недопустимо е!

Шефът на НЕК пробил националната ни сигурност, твърди Младенов
Обновена: 6 апр 2011 14:46 | 6 апр 2011 09:38,
403
Това е боклук! Недопустимо е!
Младенов се ядосал на президента и затова писал във Facebook. Снимка: Булфото

Шефът на НЕК е уволнен заради парафиран меморандум, който задължава страната ни да подпише договор за строителството на АЕЦ „Белене” до юни въпреки забрана на енергийния министър Трайчо Трайков.

Това заяви министърът на външните работи Николай Младенов по повод изгонването на Красимир Първанов.

Вчера министърът на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков уволни изпълнителния директор на НЕК заради превишаване на правомощията, дадени му чрез мандата за преговорите с руската "Атомстройекспорт" за изграждането на АЕЦ "Белене".

„Това е боклук. Човек, който си позволява да подпише нещо, за което има изрична забрана от своя министър, няма място да работи никъде в българската държава. Това е повече от пробив в националната сигурност. Това показва, че в държавата има група от хора, която се противопоставя на волята на българския народ”, коментира той пред bTV.

По думите му боклук е цялото състояние, в което има хора в държавата, които си позволяват да имат смелостта да заемат позиция, различна от правителството.

„Това е недопустимо. Дали има заговор или корупция, предстои да установят съответните служби. За мен е недопустимо и сигналът към обществото трябва да е категоричен – подобен тип поведение не може да се позволява в никоя държава”, категоричен е Младенов.

Той отрече варианта, според който с уволнението на Красимир Първанов правителството оправдава нещо, което е решило, но не смее само да оповести.

„Няма такова решение. Политиката на това правителство по преговорите по всички стратегически проекти за България е изключително внимателна, именно защото, идвайки на власт, заварихме тежко положение с поети ангажименти, които не могат да бъдат изпълнени”, отбеляза Младенов.

И затова според него това правителство е изключително внимателно в поемането на ангажименти.

За ироничния си коментар по адрес на държавния глава в социалната мрежа Facebook Младенов каза, че е бил провокиран от интервюто на Георги Първанов и възмущението му минава всякакви граници.

На страницата си в социалната мрежа външният министър написа:
„Добре че има Гоце на този свят, че бръкна в устата на лъва, за да извади слънцето, което свети за нас, за Европа, за Америка, за целия свят…”

„Имах предвид именно президента, защото за мен е изключително обидно към интелигентността на този народ това, което чух в това интервю”, оправда се  Младенов.

Още по темата

Външният министър  обясни, че лично той в качеството си на министър на отбраната е представил данни пред президента за намаления бюджет на армията.

„Омръзна ми да слушам водевил от говорене, от опити да се замъгли истината и да се скрият фактите, само за да изглежда някой политически по-популярен“, възмути се външният министър.

Той упрекна президента и за думите му, че местните избори ще бъдат референдум за управлението на кабинета.

„Когато си държавник, когато си избран с мандат, не можеш цинично и обидно за интелигентността на всеки български гражданин да излезеш по телевизията и да кажеш:

„Няма значение вие за кого ще гласувате като кмет. Това, което ще правите, е, че ще участвате в едно политическо упражнение, за да кажете харесвате или не правителството”, каза Младенов.
По думите му избирателите от 1990 година насам са отричали подобен тип поведение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
294
2
 
4
 
! Отговори
К.Т. преди 13 години
Само да уточним една нередност : Малко популярната и малко известна "юристка" В. Аракелян е всъщност дълбоко уважаван и почитан съдия с безупречна кариера и преизбрана за втори мандат предсдедател на ВОС с пълно мнозинство на Висшия Съдебен Съвет. с НИТО ЕДИН глас против. Познавайки съдия Аракелян мога да кажа, че помията която се излива от разни драскачи псевдо разбивачи на конспирации е пълна измислица и гнусна лъжа
293
21
 
8
 
! Отговори
ОПОМНЕТЕ СЕ!!! преди 13 години
Спирайте Белене!!! Никаква Русия не ни трябва - виждате как действат!!! Представете си какво ще е, когато и бензина/дизела, и газа, и ел. енергията ще са в зависимост от тях!!!ОПОМНЕТЕ СЕ!!!
292
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Откакто Герб управляват ни заливат само с лоши новини.Докога ?
291
5
 
23
 
! Отговори
123 преди 13 години
правят ни на *** ама ние сме си виновни щото ги търпим
290
2
 
16
 
! Отговори
АнТонимен преди 13 години
Да призная и аз мога да построя БЕЛЕНЕ - само се нуждая от 4 млн. работещи българи, които да си плащат редовно данъците и таксите, а за всичко останало има........
289
0
 
17
 
! Отговори
АнТонимен преди 13 години
Всекиму трябва да се плати според заслугите!Я дайте да видим, какво стана със сделката БТК ? Как се изплаща подобно вложение в рамките на 1 година? Това е само пример от миналото, сами може да добавите още такива, но кажете колко милиарда загубихме, или по лошото, колко народ емигрира, заради непрестанната инфлация в заплащането на труда?
288
3
 
2
 
! Отговори
До 299 преди 13 години
Гледаме май руски еничари,американските инвестиции и компании в България са малки проценти.
287
4
 
13
 
! Отговори
шопът преди 13 години
В *** игра " тука има,тука нема" вероятността да познаеш къде е топчето е по-голяма отколкото да познаеш ще строи ли Боко Белене.Много лъжи,много прах в очите ни.
286
8
 
16
 
! Отговори
Здравейте боклуци! преди 13 години
Поздравявам всички от огромното болшинство, които са срещу режима на пожарникаря, със: Здравейте ***! ***, това звучи гордо!
285
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А бе Герб защо не кажете как ще намалите безработицатаи ще увеличите доходите на хората , а само ни занимаватесъс скандали.За Белене е ясно,че ще бъде построенасам Борисов го потвърди преди 10 дена при Найденовав Нека говорят.
284
0
 
0
 
! Отговори
ани преди 13 години
До анонимен 282: А за американските такива какво ще кажеш?
283
11
 
29
 
! Отговори
Костадинов преди 13 години
Младенов май забравя, че на първо време е дипломат. Когато наричаш президента "Гоце" и директора на НЕК "***", някак всътпваш леко встрани от утвърдения език на дипломацията.
282
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМЕРИКАНСКИ МЕКЕРЕТА , ИСТОРИЯТА Е ВИДЯЛА ТУРСКИ ЕНИЧАРИ , СРЪБСКИ *** МАКЕДОНЕЦ. СЕГА ГЛЕДАМЕ - АМЕРИКАНСКИ *** ГЕРБЕР.
281
9
 
10
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
А ако Гоце стои зад този подпис....ако Гоце е поел финансов ангажимент пред ***,че България ще строи Белене и виждайки накъде отиват делата и че немедленно ще требе да връща комисионната......и е подтикнал директор Първанов да подписва зад гърба на шефа....Майката си е тракало,как спят тия хора,като знаят за чистачите на КГБ
280
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
АМА ТОЗИ *** НАЛИ ВИЕ ГО НАЗНАЧИХТЕ БЕ ,ВИНАТА 50 на 50,НАЛИ УЖ ПОДСЛУШВАТЕ ТЕЛЕФОНИ ,НАЛИ УЖ ИМАМЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ ? АЗ НЕ МОГА ДА ПОВЯРВАМ ЧЕ ТОЗИ Е ДЕЙСТВАЛ НА САМА ГЛАВА ЗАЩОТО ТОВА ЩЕ РЕЧЕ ЧЕ СТЕ ПЪЛНИ АБДАЛИ
279
3
 
10
 
! Отговори
АнТонимен преди 13 години
До ИванКакво искаш и ти нямаш представа. Не бай Тошо ви трябва, здрав бой и милиционерски страх - това ви липсва!Кажи сега, че тогава живота не е бил по-спокоен и сигурен - всеки си е знаел мястото, а и възмездието!
278
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Циркаджии,това си е постановка за пред САЩ и ЕС,видиш ли ние не знаехме,ама оня шефа на НЕК,той на своя глава...Те руснаците квото са решили ще си го направят,ама Б.Б. беше на топа на устата и сега със НЕК си изми ръцете пред САЩ и ЕС.А за Белене да ни е честита,а който си мисли,че ще плаща евтин ток,да ходи в Либия или други богати страни.Щото от Белене ще спечелят руснаците,банките и електропреносните компании,а народа ще си плаща пак скъп ток.
277
5
 
15
 
! Отговори
Немат ли достойнство преди 13 години
" Нямат ли достойнство тея хора, подписали подписали, така решил ВОЖДА, така ще бъде, може и за добро да е....... докога гейбърите ша ни правят на маймуни, подиграват се с нас и ни лъжат . За такива политически решения се носи политическа отговорност. И не се оправдавайте повече с този бушон Първанов. Голям цирк...този го пуснаха за стръв да подпише и сега си мият ръцете с него... Има ли нормален човек който да повярва че шефа на НЕК ще подпише с руснаците така тайно на своя глава без благословията МУ .... "
276
13
 
11
 
! Отговори
ИВАН преди 13 години
ИСКАМ СИ БАЙ Т О Ш О!!!Ама бил ***, простнаи-разлихна,комунист,фашист----НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА....И С К А М ГОООО....!!!!Поне тогава няма да гледам някакви си тъпотии,...
275
1
 
2
 
! Отговори
до 282 преди 13 години
МНОГО СИ ПРАВ ПРИЯТЕЛЮ И ТРЯБВА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРИ ДА МИСЛЯ КАТО ТЕБ И МЕН БРАВО