Трайков избяга от отговорност!

Красимир Първанов призна за неприязън между него и министъра
Обновена: 7 апр 2011 12:14 | 7 апр 2011 10:25,
203
Трайков избяга от отговорност!
Красимир Първанов отхвърли отново обвиненията. Снимка: НЕК

Шефът на НЕК Красимир Първанов призна, че между него и министъра на икономиката и енергетиката Трайчо Трайков е съществувала неприязън.

Той обаче не пожела на уточни каква е причината за това чувство между двамата. "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната", заяви Първанов пред bTV и отказа повече подробности.

„Ние не сме се събрали там, за да се обичаме, а да вършим работа. Затова тези неща не са най-важните. Важното е да работим за каузата. Той ми е министър и аз съм длъжен да се съобразявам със заповедите му”, допълни той.

Красимир Първанов повтори тезата си от вчера, че документите, които е подписал, не обвързват по никакъв начин България, а само отлагат с два месеца взимането на решение дали да се строи централата. Той повтори, че при отказ от проекта "Атомстройекспорт" ще предяви към НЕК иск за 600 млн. евро. 

"С този срок постигнахме още един голям успех, дадохме си време да преразгледаме целия проект от начало до край в част безопасност", смята още Красимир Първанов.

„Мисля, че в този случай министърът не поиска да поеме отговорност. Отговорността трябваше да я поема аз и да сложа подписа си, защото оставаха броени минути, в което ние трябваше да вземем решение. Времето напредваше, колегите от Русия трябваше да си тръгнат, а никой не отговори на имейлите ми, с които питах Трайков и Дянков дали да подпишем. От Трайков отговор не дойде, но Дянков отговори да подпишем текста, който е съгласуван с него”, разказа шефът на НЕК, който в рамките на 24 часа беше уволнен от Трайков и след това „помилван“ от премиера Борисов.

Министър-председателят обаче отправи последно предупреждение към министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков заради скандала около АЕЦ „Белене”.

Още по темата

Първанов отхвърли всички обвинения към себе си. Обявиха ме за национален предател, боклук, както ме нарече дипломат номер 1 (министър Николай Младенов), защото явно такова е нивото на нашите политици, коментира той.

"Няма да искам извинение нито от министър Николай Младенов, нито от Трайков,  допълни Красимир Първанов, като призна, че е разбрал за уволнението си от медиите.

От изявлението на шефа на НЕК стана ясно и че България все още няма никакви калкулации каква окончателна цена да поиска от „Атомстройекспорт" за АЕЦ „Белене". Тепърва – до една-две седмици, ще се сключи договор с британската банка HSBC, която ще трябва да калкулира цената до 1 юни, за да я представим на руската страна.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
1
 
8
 
! Отговори
Смехуран преди 13 години
Това, което ще се случи е, че най-вероятно Валентин Златев и Лукойл в най-скоро време ще уволнят министър Трайчо Трайков. И ако някой все още не е наясно кой управлява държавата, това значи ,че той не живее в нея. Много се надявам формалният министър-председател на България - Бойко Борисов, да намери най-после сили и да разбере, че мин.Трайков от правителството защитава националния интерес, а не корпоративни и лични интереси. И че ако на някого той трябва да покаже втори жълт картон, това не е Т.Т., а по всяка вероятност вицепремиер.
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя Овен още ли не са го махнали от първо място на страницата и вчера пак беше на това място. Такъв некадърник като тоя трябва на момента да си ходи. Не може да подпишеш нещо, особено пък такъв документ без да знае шефа ти, е такова нещо в света се случва за първи път. Има още много некадърници като него, назначени в държавната администрация от червено-турското управление и трябва една голяма Метла, щото тия са си лоялни към предишните и само гледат да пречат по всякакъв начин.
91
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Демократите съсипаха България ...
90
5
 
6
 
! Отговори
Габи преди 13 години
Дори само заради това,че Кр.Първанов не спазва Кодекса на труда ,че се държи не като подчинен на министър Трайков, който му е пряк наачалник, а като паша - ей така, просташки, без необходимото уважение към прекия си началник, шефът на НЕК трябва да бъде служебно уволнен заради прояви,несъвместими с неговата работа и неговата подчиненост. Не може подчинен да разговаря с шефа си чрез К 3. Това е израз на простотия и незачитане на КТ. Сетне се изясни,че зад него стоят С.Д. и Б.Б.!Още по-гадно!
89
1
 
3
 
! Отговори
Jolly Roger преди 13 години
Истината е. Закон за защита на държавата. И да се спазва.
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е сега вече ще се съдим - както е навсякъде по света за хора, извършили национално предателство.
87
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОРИСОВ: СТАНИШЕВ Е ВИНОВЕН, ПЪРВАНОВ Е ВИНОВЕН, ЕС Е ВИНОВНО ЗА ГОРИВАТА, НАРОДА Е ВИНОВЕН, ЧЕ ДЪРЖАВАТА Е ***, МЕЖДУНАРОДНОТО ПОЛОЖЕНИЕ И ЛИБИЯ СА ВИНОВНИ, ЧЕ ЦЕНИТЕ СЕ ДИГАТ. ШЕФА НА НЕК Е ВИНОВЕН, ЧЕ ЩЕ СЕ ПОДПИШЕ ЗА БЕЛЕНЕ :DМАРСИАНЦИТЕ БЯХА, ЗАКЛЕВАМ СЕ В ДЕЦАТА СИ :D
86
5
 
30
 
! Отговори
Санди преди 13 години
Сега вече се потвърди,че национален *** е министър Николай Младенов.
85
0
 
24
 
! Отговори
окуражен преди 13 години
Вече днес е много окуражен Г.Първанов.Първо Трайков бе "газен" от ЛУкойл, зашото защищава бълграските интереси.Сега К.Първанов казва "Предполагам той смята, че това, което аз върша в НЕК, не е в интерес на компанията и на страната."( тук "ще бъде "мъмрен" от Премиера, че много приказва).Оказва се, че и в двата случая министър Трайков е мъмрен и му е показван"жълт картон", защото "настъпва "интереси" не в полза на България и на ЕС.Извод.
84
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ИЗГУБИ МИЛЯРДИ ОТ КАКТО БОРИСОВ УПРАВЛЯВАСАМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛЯРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛИ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.Фискален резерв - 1,7млрд надолуВъншна задлъжнялост - 800 млн нагореЦЕНАТА КОЯТО ПЛАЩА НАРОДА ЗА ДА ГО ОХРАНЯВА БОРИСОВ Е ТВЪРДЕ ВИСОКА.
83
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.Нова наказателна процедура срещу България е открила Еврокомисията. Повод за нея е двустранното споразумение с Русия в областта на авиационните услуги. Според ЕК въпросното споразумение може да затрудни равното третиране на европейските авиокомпании и конкуренцията помежду им. Освен това от него можели да произтекат такси за прелитане над Сибир. Подобни наказателни процедури вече са в ход срещу 23 страни членки на ЕС.В същото време Европарламентът изрази съмнения за изключително високия процент на измами по САПАРД в България. В доклад за защита на финансовите интереси на ЕС се изразява "дълбока загриженост" относно съмненията за "изключително висок процент на измамите" в България по САПАРД през 2009 г., който за целия програмен период възлиза на 20% и представлява "най-високият процент, отчитан за всички анализирани фондове". В текста се отбелязва, че повечето случаи са открити чрез външен контрол.
82
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
КОМУНИСТИТЕ СЪСИПАХА НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ.БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП: 27.09.2007 г. "Бил съм член на БКП, както другите момчета във факултета "Противопожарна отбрана" на МВР", каза кметът на София Бойко Борисов пред Нова телевизия. ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ бивш член на БКП.ЦЕЦКА ЦАЧЕВА бивш член на БКП.Кристалина Георгиева бивш член на БКП КРЪСТЕНА НА СТАЛИН: КРИ СТАЛИН АНикой не попита Фандъкова дали е била член на БКП преди промените. Кой можеше да стане директор на училище тогава?ЕДИН ЧОВЕК ТУК КАЗА, ЧЕ БИВШИ КОМУНИСТИ НЯМА.
81
0
 
21
 
! Отговори
хх преди 13 години
революция трябва и смяна на конституцията не водачи във фейсбук се организират много групи и които и да тръгнат първи всички ще ги последват писна ни от некадърни политици крадци и мошенници явно че докато не поемем в свои ръце живота си така щее можем да създадем ел. правителство и управление чрез референдум
80
0
 
33
 
! Отговори
аа преди 13 години
Двама министри и един премиер си измивзт ръцете, бягайки от отговорност с един чиновник и накрая дипломат номер едно , го нарича публично ***.Е това вече много ми дойде.НИКОГА вече ГЕРБ,колкото по- бързо се разкарат от властта , толкова по- добре за всички ни.
79
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 61:Ти па ако си мислиш, че ББ управлява... Управляват структурите от комунизма - ДС-та, КГБ-та и т.н. Тия ми ти "депутати" като ББ и Доган, са само пионки. Истинските "играчи" никога няма да излязат на бял свят.Всичко е един фарс. Цялата държава. А и целия свят де, то и там е на тоя принцип. Там пък евреите дърпат конците...
78
2
 
12
 
! Отговори
май преди 13 години
Един министър има България и това е Трайков - другите за нищо не стават
77
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много си боядисан,бе.Фон дьо тен и пудра слагаш ли.
76
0
 
1
 
! Отговори
? преди 13 години
Интересно кой ще пречукат като Луканов сега?Май и него покрай тези енергийни *** го претрепаха.
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 69:Хаха, точно мислих и аз същото да напиша. Всеки път слагат такива...
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички предатели искат да се махне Трайков, но не може да стане толкова лесно. Нещо ще му спретнат. Друго си е да си в Европа. Не може просто дасе изгони неудобния.