ГЕРБерите арогантни, злоупотребявали с властта

БСП настоява случаят в Пещера да се гледа от етичната комисия в НС
19 апр 2011 18:25,
125
ГЕРБерите арогантни, злоупотребявали с властта
Случаят в Пещера бил потресаващ. Снимка: Булфото

Скандалният случай в Пещера с появата на лозунга  "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни" на ученическо състезание е тотална злоупотреба с власт за политически цели, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев.

В тази връзка червените ще настояват казусът, за който вина пое депутатката от управляващата партия Красимира Симеонова, да бъде разгледан от етичната комисия.

За БСП случаят бил потресаващ.

Станишев посочи, че са нарушени законите на България.

Той отбеляза, че в Закона за закрила на детето се посочва, че всяко дете има право на закрила срещу въвличане в политически, религиозни и синдикални дейности, а според правилника за прилагане на Закона за народната просвета светското образование не допуска налагането на учениците на идеологически и религиозни доктрини.

Според лидера на социалистите сега от ГЕРБ се опитват да омаловажат случая, като посочат за единствено виновен депутатката Красимира Симеонова.

Още по темата

"Както винаги при тях никой не носи отговорност, освен конкретната народна представителка, макар че това е системна политика на ГЕРБ за използване на властта за политически цели", категоричен е Станишев.

Той добави, че това било системна политика на ГЕРБ.

Като пример той посочи откриването на дом за стари хора в Ботевград, на който е била закачена табелка "Построено от ГЕРБ", както и случаят с лекарите в Горна Оряховица.

"Тази арогантност е характерна за ГЕРБ във всяко едно отношение", отсече Станишев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
21
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На снимката - мазен, гаден, гнусен "човек".
2
17
 
22
 
! Отговори
насо преди 13 години
СерГей СтаниШев, е истински българин! По името му ще го познаете... и по руското гражданство до скоро...Серго, и на теб да ти е** май***а!
1
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Фидосова отказва да разкрие резултатите от ревизията на доходите йЗам.-председателят на групата на ГЕРБ Искра Фидосова отказва да разкрие резултатите от ревизията на доходите й, която данъчните вече са приключили. Това съобщава в. "Сега", като се позовава на самата Фидосова. Депутатката е аргументирала отказа да предостави повече информация за доходите си с мотива, че пази служебна тайна. Пред Сега тя е споделила: Не знам как мога да го направя, при условие че там са ми сметките като нотариус, има информация, свързана с клиентите ми, а по закон съм длъжна да я пазя в тайна". Проверката на данъчните започна след сигнал на РЗС, че Фидосова е взела 150 000 лв. от фирма "Титан АС" под формата на наем. Преди две седмици от НАП обявиха, че са приключили работата си по проверката на доходите й, но поради отказа й да даде разрешение за оповестяване на данните информацията е конфиденциална.Още преди официално да приключи проверката на НАП, лидерът на ДСБ Иван Костов съобщи, че Фидосова наистина е взела 150 000 лв. от "Титан АС", като се позова на получен имейл по елекронната си поща. По информация на "Сега" съобщението е дошло от лице, участвало лично в ревизията.Преди два месеца от РЗС разпространиха копие от платежно нареждане с дата 15 декември 2007 г., с което фирма Титан, която се занимава с почистването на София, е превела парите на Фидосова под формата на наем. Те призоваха депутата да обясни за кой имот й се плаща наемът и има ли връзка този трансфер с договора за сметопочистване на София от "Титан АС".Тогава Фидосова заяви, че няма да влиза в обяснителен режим на хора, които фалшифицират подписки с личните данни на починали и емигрирали хора, и няма да се занимава с компроматчици и кукли на конци.Дни по-късно тя заяви, че не е получила "никаква сума от "Титан" и няма договори с тази фирма.