Не съм уронила престижа на ГЕРБ!

Красимира Симеонова поемала вината, но не иска да напуска
Обновена: 19 апр 2011 14:55 | 19 апр 2011 10:43,
218
Не съм уронила престижа на ГЕРБ!
Красимира Симеонова. Снимка: ГЕРБ

Не съм уронила престижа на партията и няма да напусна ГЕРБ, но поемам цялата отговорност за случая в Пещера.

Така депутатката Красимира Симеонова коментира пред Dnes.bg скандалния случай с партийната агитация на ученическо състезание в Пещера, на което децата сглобяваха лозунга "Ние сме ГЕРБ, с теб сме по-силни".

На въпрос по какъв начин тогава смята да поеме отговорността, Симеонова коментира:

"По какъвто обществото, родителите, цялата общественост на Пещера и партийната структура на ГЕРБ решат". Тя заяви, че не знае какво наказание я грози, тъй като досега не се е сблъсквала с подобни случаи.

Но отново повтори, че цялата инициатива е била продиктувана с добри намерения, които в крайна сметка не били завършили добре.

Тя не е знаела какъв надпис ще излезе в края на състезанието и скандалния лозунг го видяла "на последната права". Точно тук вижда и своята отговорност, че не е проверила първоначално сценария.

По думите й Симеонова била подведена от младежката структура на партията, които били "пренавити" да бъде организиран един добър спортен празник на децата, но това не я оневинявало. Никой не допускал, че подобно лого може да се появи на подобна инициатива.

"Добронамерена беше нашата инициатива. Искахме да покажем друга светлина за развитие на децата като спорта, а не кафенетата и наркотиците", обясни още депутатката.

Още по темата

Тя с голямо въодушевление е подкрепила инициативата, като разходите за нея били поети изцяло от партията. Симеонова подчерта, че винаги, когато имало малко средства, се включвали в благотворителни дейности.

От своя страна министърът на образованието Сергей Игнатов беше категоричен, че ако се открият виновни учители и директори на училища, те ще бъдат наказани, тъй като били нарушени два закона - Законът за народната просвета и Законът за защита на децата.

Вече се извършвала проверка на случая.

"Ние 20 години за борим за департизиране на образователната система в България и няма да допуснем да върнем времето назад, защото си спомняте каква беше преди партийната пропаганда в училищата", отсече министърът във Варна.

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ на следващото свое редовно заседание, след като се запознае с всички факти и обстоятелства около организирането на ученическото състезание под патронажа на Красимира Симеонова, ще вземе решение по случая, съобщиха след скандалния случай от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
203
0
 
1
 
! Отговори
GERB = BKP преди 13 години
VIE VERVATE LI, CHE SHTE OSTANE BEZ RABOTA???AZ NE VERVAM. SHTE SI I SKRIJAT DO IZBORITE I POSLE SHTE JA PUSNAT DA SI IZKUPVA VINATA. VINAGI VERNA NA PARIJATA!!DA VI NAPOMNJQ TOVA NA NESHTO STARO????
202
0
 
1
 
! Отговори
silance преди 13 години
203,хайде първо да изясним на другарката с "финалната права" как се поема отго- ворност,а и какво значи тази думичка.После,ако искаш,питай останалите,защо са я послушали и,вместо пропагандиране на партията,се е получило орезиляването й.Ако се захванеш първо с "подизпълнителите",това се нарича РАЗМИВАНЕ НА ОТГОВОРНОСТТА ДО СТЕПЕН НА ИЗБЯГВАНЕ.
201
0
 
3
 
! Отговори
даa преди 13 години
още една женица от герб блесна ярко
200
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЕРБ=Фашизъм
199
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да ни е честита новата Цола Драгойчева
198
0
 
12
 
! Отговори
jelev преди 13 години
ами когато гласувахте за тези простаци защо не мислихте,а???
197
0
 
14
 
! Отговори
oncho преди 13 години
Чети бе Симеонова чети. Това се казва наглост и дебелоочие.МИ на тортата дето рязахте пи6е с огромни букви ГЕРБ, БЕ СИМЕОНОВА.И снимки имат хората на тортата с надписа но ти пак си твардиш, че нямало абвиатурата на ГЕРБ. Само заради тази лъжа заслужаваш Борисов да ти взема главата.И това ми било общински лидер.И от такъв лидер ГЕРБ ще чака резултати.СРАМ за всички които сме те избрали.
196
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изумява липсата на морал и всичката комунистическа наглост с думите: "Поемам цялата отговорност, но няма да подам оставка." Но нали и лидерите на ГЕРБ са същите *****!
195
0
 
5
 
! Отговори
Mira преди 13 години
Spokoino skapa nesi mnogo skoro6esi tragnete i ti i GERB nese pritesnqvai za tova nesi uronila nikakav avtoritet toi e uronen dostata4no
194
0
 
9
 
! Отговори
Лена преди 13 години
Къде е отговорността на кмета съорганизатор на събитието? Каква е отговорността на училищните директори?Състезанието е в в централен парк в Пещера.Не ви прилича на всички да се нахвърляте само срещу депутатката Симеонова.
193
0
 
9
 
! Отговори
xxl преди 13 години
""""Тя не е знаела какъв надпис ще излезе в края на състезанието и скандалния лозунг го видяла "на последната права". """Това най ме накефи!!! Ами ако беше излязло нещо от сорта: ** *** ***** ***** или ***** ****** ** *****? Какво щеше да каже?Голям ме е гъдел като я гледам ама никога няма да ида при нея да си правя зъбите!
192
0
 
9
 
! Отговори
Електорат преди 13 години
След като човек приеме вината и се чувства отоговорен за закононарушение, .... следващата крачка е да отстъпи, т.е. да си подаде оставката.Така е в цивилизованите и демократични партии и държави.За ГЕРБ не знам каква партия са, на за Родината съм сигурен че е демократична.
191
1
 
14
 
! Отговори
Да преди 13 години
Не съм уринирала престижа на герб.Дааа!
190
1
 
14
 
! Отговори
alieno преди 13 години
Толкова г**олизци край Лидера,че не е нужно дори да се къпе!
189
2
 
12
 
! Отговори
alieno преди 13 години
"Тя не е знаела какъв надпис ще излезе в края на състезанието и скандалния лозунг го видяла "на последната права". Точно тук вижда и своята отговорност, че не е проверила първоначално сценария."И най-калпавата ученичка цеше да измисли по-разумно обяснение.Ами ако на "последната права" излезеше например"Ние сме Хитлер Юген"? Ама то май натам вървят нещата...
188
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
То пък един престиж има Герб ..... !
187
8
 
1
 
! Отговори
Гробарите преди 13 години
Мачкай, Боко, ***!Не съм уронила престижа на партията и няма да напусна ГЕРБ...какъв престиж, бе моме, каква оставка...Слагам шперплатовите очила и напред!
186
4
 
3
 
! Отговори
Алчо преди 13 години
"НИЕ СМЕ ГЕРБ! БЕЗ ДЕЦАТА ВИ СМЕ БЕЗСИЛНИ...."
185
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Случаят няма да го коментирам, но едно нещо просто ме изумява... отново и отново. "Поемам цялата отговорност", но в същото време няма да се отегли или напусне постта. Кое по-точно поемаш? Замислете се всеки в България, който е казал, че "поема отговорността" какво точно разбира под това? Аз разбирам - поемам отговорност, сгреших, подавам си оставка.
184
1
 
15
 
! Отговори
:(( преди 13 години
Още колко глупости трябва да видим и чуем?