Парламентарният контрол скучен, ГЕРБ иска екшън

Опозицията избесня, че им орязват въпросите
20 апр 2011 15:50,
72
Парламентарният контрол скучен, ГЕРБ иска екшън
И на тях им е скучно - личи им. Снимка: Булфото

Идея за промени в провеждането на петъчния парламентарен контрол предизвика дебат в парламента.

Депутатите от ГЕРБ Любен Татарски и Георги Икономов предлагат ограничение в броя на въпросите, които депутатите могат да задават на министрите и премиера по време на контрола, защото сегашното провеждане на  контрола не било достатъчно интересно, а протяжно и скучно. 

Двамата настояват питанията към представителите на изпълнителната власт да се сведат до три. А всички останали въпроси над тази бройка да се задават в писмен вид.

Депутатите от правната комисия в парламента обаче не са одобрили идеята им.

Поводът незабавно беше използван за атака срещу управляващите. Левият депутат от „Коалиция за България” Мая Манолова подчерта, че ГЕРБ иска да запуши устата, не само на опозицията, но и на избирателите, от които идвали повече от питанията по време на контрола.

„Както е тръгнало ГЕРБ ще затвори български пощи. С тези предложения ГЕРБ искат да ни превърнат в пощальони на министрите”, предупреди Мая Манолова.

Тя припомни, че често се случва отговорите на министрите по време на парламентарния контрол да са подготвени от чиновници, а министрите да сричат от трибуната подготвените писмени резюмета.

„Опозицията да мълчи, за да изглеждат ГЕРБ по-силни. Това няма да спести на управляващите неудобните въпроси”, подчерта червеният юрист.

Зам.-председателят на групата на ГЕРБ Искра Фидосова обясни, че идеята на двамата й колеги от ГЕРБ не и било съгласувано с останалите в групата.

„Предложението беше категорично отхвърлено”, коментира Фидосова.

„Мислили сме си, например дали той да не се измени с някаква кардинална промяна – да се задават блиц въпроси на министрите, така както е в други парламенти, като сръбския. Или дали да не се отговаря в писмен вид на въпроси, свързани с регионални теми”, поясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
6
 
7
 
! Отговори
za 40 преди 13 години
Abe Иванчо а гнусарите руски граждани Г. Димитров, В.Коларов,В.Червенков,Г.Филипоф, А.Луканов, С.Димитриевич защо ги пропускаш ???!
43
3
 
24
 
! Отговори
EXtrime преди 13 години
"Депутатите от ГЕРБ Любен Татарски и Георги Икономов предлагат ограничение в броя на въпросите, които депутатите могат да задават на министрите и премиера по време на контрола, защото сегашното провеждане на контрола не било достатъчно интересно, а протяжно и скучно. "Като им е скучно да си подадат оставките и да си намерят по-екстремни забавления. По света има хиляди "чудеса" за откриване за българските ГЕРБ депутати.
42
2
 
6
 
! Отговори
До №40 преди 13 години
То къде, при мъжете, си класирал Георги Трайков и Благовест Сендов. Да не са ти рода? То най-добър след 09.09.1944 год., е бил Станко Тодоров, с най-много заслуги към народа. Както са казали, от КПСС, златния Станко, а не скъпия.
41
22
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам вместо дупетатите да задават въпроси на министрите, министрите да задават въпроси на дупетатите. Като например за това Мая Манолова какво свърши със Сергейчо и останалите *** от БСП от началото на мандата им. Както се казва, който не работи (а само плюе), не трябва да яде, сиреч да ги изхвърлят след петъчното заседание направо през прозорците.Хем са там, хем нищо не правят, че са и недоволни да *** тяхната *** комунистическа!
40
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Мислили сме си, например дали той да не се измени с някаква кардинална промяна да се задават блиц въпроси на министрите, така както е в други парламенти, като сръбския."И от други известни демокрации вземайте пример, от Казахстанският парламент например.
39
1
 
13
 
! Отговори
До № 33 преди 13 години
Наистина ли не знаеш за Априлското възстание, от 20.04.1876 година, за Хитлер знаеш и какъв икономически скок е постигнал също! А преди 70 години знаеш ли какво е станало, Вторият Български Велик ден! На 20.04.1941г. на връх Великден, БА навлиза в Беломорието, ден преди това в бивша Югославия.
38
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
като дойдат изборите ще видят екшън от герб
37
6
 
19
 
! Отговори
Иванчо преди 13 години
Абе ХОРА?!Не Ви ли е, мека казано, НЕУДОБНО?!?Защо не се замислите? - Антим I - Петко Каравелов - Петко Р. Славейков - Тодор Икономов - Петко Каравелов - Стефан Стамболов - Захарий Стоянов - Димитър Петков - Иван Ев. Гешов - Драган Цанков - Александър Цанков - Александър Малинов - Георги Трайков - Стефан Савов - Благовест Сендов Това са БЪЛГАРИ стояли начело на БЪЛГАРИЯ!!!Не Ви ли е неудобно, срамно, гнусно, до тези хора да са се наредили сегашните?!?
36
0
 
5
 
! Отговори
до 33 преди 13 години
........за 20 април 1889 г ли намекваш ???Не забравяй, че наближава и 30 април......ако се сещаш....
35
3
 
6
 
! Отговори
6ГУ ДС преди 13 години
тихо роби
34
1
 
16
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 33Ти да не си продукт на ГЕРБерското образование бе? За АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ чувал ли си?
33
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мисля че вече няма две мнения по въпроса и ГЕРБ трябва да си тръгнат по най-бързия начин от управлението. Въпросът е обаче кой да ги смени? Вярно е че дали Царя,Костов или *** е все тая, по зле от Герб няма как да е, но все пак щеше да е доста хубаво ако имаше една добра алтернатива. Но това е България, тука за политици кандидатстват само ***. Но в момента най-важното е ГЕРБ да изчезнат, защото това което те унищожиха за 2г. няма да се възстанови в следващите 20г.
32
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочетох биографията, на Мая Манолова и ми направи впечатление, че няма никаква информация с какво аджеба се е занимавала, и от какво препитавала, докато навърши 40 години!
31
2
 
6
 
! Отговори
do 26 преди 13 години
На тази дата преди 135 години не знам какво е станало. А на тази дата преди 132 години е роден един опикан австрийски ефрейтор наркоман кръвосмесител... ако се сетиш за кой ти говоря ;)
30
2
 
17
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
А като им е скучен парламентарния контрол, давайте следващия път да вкараме 50-тина футболни хулигани в парламента да им направят едно "интересно" ала "Свидетели на Йехова", какво ще кажете, а?
29
2
 
23
 
! Отговори
Голям Праз преди 13 години
# 25 Прав си! Какво са СТО И ПЕДЕСЕТ ХИЛЯДИ ЛЕВА? Някакви си 1102 минимални пенсии Или някакви си 625 минимални работни заплатиФидосището явно ги е заслужило тия парички! А и както се вижда, Фидосището НЕ Е КОРУМПИРАНО, а както се чу от едно СРС, Фидосището НЕ ЛОБИРА ЗА НАЗНАЧАВАНЕ НА УДОБНИ ЗА НЕЯ МИТНИЧАРИ! Вообще, чисти са като сълза на ангелче! Еваларката ви правя ГЕРБави будали, тия ви крадат като за световно по сумо, а вие им се радвате с телешки възторг!
28
1
 
8
 
! Отговори
!?!?! преди 13 години
Парламентарният контрол скучен, ГЕРБ иска екшън ............на следващия такъв - ЦеЦа - по ламбадна поличка и да върти д*пеВолен-Болен да загрява в коридора и да плиска чаши с вода!
27
2
 
9
 
! Отговори
Конскаруцията преди 13 години
Правителството обяви, че с оглед на политическата си позиция, ще промени емблемата си с нова: презерватив.Презервативът ограничава производството, унищожава следващото поколение и Ви дава усещане за сигурност, докато всъщност Ви прекарват.
26
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Изобщо що се занимаваме с глупости вече две десетилетия.Тая дивотия с представителната демокрация изобщо няма място в България.Като свинче със звънче сме с тия парламентарни простотии.Манталитета на нашия народ не е съвместим със самата идея.Да не говорим, че изобщо демокрацията навсякъде е един фарс, лицемерие, съшито с бели конци.
25
0
 
4
 
! Отговори
реклама ! преди 13 години
Тия ходещи обувки много са подходящи за случая.....