Нейнски нападна СДС - изборът на Румен Христов бил уговорен

Ходенето на кафе и кайсии в Банкя не довело до успех сините
Обновена: 10 авг 2011 12:40 | 26 апр 2011 22:01,
225
Нейнски нападна СДС - изборът на Румен Христов бил уговорен
Надежда Нейнски. Снимка: Булфото

Остра позиция срещу избора на ръководството на СДС да издигне Румен Христов за кандидат за президент изрази загубилата вътрешните избори Надежда Нейнски в изявление до медиите. Тя заявява, че решението на ръководството на сините било взето отдавна и предупреждава за рисковете на "уговорените мачове".

"Председателят на СДС Мартин Димитров очерта следния профил на президента след заседанието на НС на СДС в Пловдив на 19 април: “Важно е кой ще бъде следващият български президент. Това не е формален акт. Защото той или тя трябва да обърне кормилото на държавата обратно към ЕС и НАТО. Обратно към западно-европейските ценности, там, където СДС водеше България. Като гледаме какво се случва в държавата, тези ценности започват да се губят и България е тласкана към една много тежка зависимост...”

Аз смятам, че отговарям на този профил. Доказала съм го с целия си политически път – път винаги в СДС и винаги съм защитавала точно тези принципи. За мен европейският път на България никога не е имал алтернатива и в ключови моменти съм го доказвала с делата си", заявява Нейнски.

 "Днес аз не исках да променям решението на НИС на СДС, защото то очевидно е взето отдавна. Много преди вчерашния  ми (на 25 апарил 2011 г.) първи и последен разговор с председателя по тази тема.Но искам да предупредя за нещо – за риска на уговорените мачове.И ще дам само два примера:

На европейските избори НДСВ получи подкрепата на ДПС и влезе в Европарламента, но после не получи същата подкрепа на парламентарните избори и не влезе в НС.

Ходенето в Банкя на кафе и кайсии при Бойко Борисов не доведе до успех СДС. Месеци наред ние не може да си отговорим на въпроса в управлението ли сме или в опозиция", категорична е синята евродепутатка.

Според нея когато се работи с неполитически средства, резултатът е винаги лош и винаги неочакван. Нейнски е категорична, че СДС повече от всякога трябва да мисли за своите избиратели, "а не да уговаря подкрепа при неясни условия".

"Да не забравяме, че кандидатът за президент се избира, а не се назначава и трябва да убедиш хората в правотата на своя избор. Той трябва да е стъпил на принципи, а не на договорки.

Още по темата

Днес аз не съм срещу Румен Христов, а срещу този начин на общуване – подмяната на принципите. Искам да напомня, че за първи път кандидат-президент на СДС се издига без вътрешен дебат, дебат с хората по места", критикува още Нейнски.

Важно е да кажем открито и какви цели си поставяме на тези избори – и президентските, и местните. Само да напомня, че на предишните местни избори СДС спечели 26 кмета и над 250 общински съветници. Ние днес трябва откровено да заявим постижима цел ли е това на местните избори и кое за нас е победа на президентските избори? Дължим го на хората", завършва Нейнски.

СДС още в сряда започва разговори с ДСБ по кандидатурата на Румен Христов. Ако не бъде постигнато съгласие,ще се направят вътрешни избори за обща кандидатура на Синята коалиция.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
0
 
1
 
! Отговори
BOG преди 13 години
youtube/watch?v=ORPYw5-DJWM
135
4
 
17
 
! Отговори
До 112 преди 13 години
Грешиш в годината!!Трябваше да стане на 11.11.1989 год! Да им резнем главите и да ги забучим на колове!Да не ми се пъркат от тая *** БКП,100 000 нови партии,малки и гладни ***!!И все още не е късно да им СМАЖЕМ главите!
134
2
 
11
 
! Отговори
историк преди 13 години
АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКА МАРША!НАДЕЖДА КАКВАТО И ДА Е ТАМ СЛЕД УСПЕШНАТА И КМЕТСКА КАМПАНИЯ Е ДОБАР ВАРИАНТ.толкова е добра и Кунева-Прамова -мултигруповада живее велика БЪЛГАРИЯ ПО БТВ
133
2
 
6
 
! Отговори
историк преди 13 години
АМАН ОТ ПОЛИТИЧЕСКА МАРША!НАДЕЖДА КАКВАТО И ДА Е ТАМ СЛЕД УСПЕШНАТА И КМЕТСКА КАМПАНИЯ Е ДОБАР ВАРИАНТ.толкова е добра и Кунева-Прамова -мултигруповада живее велика БЪЛГАРИЯ ПО БТВ
132
2
 
16
 
! Отговори
ами тооо преди 13 години
е така с всяка отхвърлена жена - емоциите замъгляват преценката й... СДС са искали ново лице което евентуално да обедини повече от 10 човека колкото са членовете на партията им... а простото Наде не може да обедини нищо
131
1
 
12
 
! Отговори
BG преди 13 години
NADE IDI NA SELO BE................VECHE OSTARYAVASH !!! NE SE LI NAKRADE?
130
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не може да прави хубави ***,не става за президент.
129
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
клоун в женски дрехи
128
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тая госпожа не се наяде с власт и пари.Долна кариеристка! Тя е виновна медиците ни в Либия да агонизират годони там Докато другите външни министри реагираха светкавично и си изтеглиха хората, Надето си гледаше личния кеф.
127
4
 
30
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
Мислех, че народа ни е с къса памет,но като прочетох няколко коментара и се убедих че не е така, поне не и пишещата му тук част.Помните ли ударното затваряне на глава след глава на предприсъединителния договор за ЕС?Когато се подписваше безпрекословно всичко, което ни е предложено ?Не малка част от това ТЯ го подписа, и още не можем да се оправим от щетите...
126
3
 
35
 
! Отговори
kotarak преди 13 години
До 127 Уха - Тя и костов трябва да бъдат съдени като престъпници точно по тая причина. Да зарежиш Българи в Либия и да излезеш по Националната Телевизия и да твърдиш, че може да са виновни .... това какво е ? Да си Българин и да знаеш, че държавата те е изоставила от това по гнусно престъпление няма.
125
2
 
23
 
! Отговори
Boroka преди 13 години
ОООООО Аналната кралица се появи накрая нали наближават изборите каде беше до сега
124
1
 
24
 
! Отговори
Йоло Денев преди 13 години
Надежда не бива да бъде притеснена. Малко български жени са имали нейната политическа съдба ( от секретарка на Леда Милева-БНТ) до външен министър и евродепутат. Разбира се, в това време тя е употребявана в двата смисъла на тази дума. Иначе кандидатът за президент както на СДС, така и на ДСБ ще бъде избран, когато изберат мен за президент. Със сигурност това няма да се сручи в близките стотина години.
123
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наде първо нахрани журналистите .Забрави ли!? А *** то май паричките сега са по малко .Но ти си знаеш
122
1
 
23
 
! Отговори
Уха преди 13 години
Аз смятам, че отговарям на този профил. Доказала съм го с целия си политически път път винаги в СДС и винаги съм защитавала точно тези принципи. За мен европейският път на България никога не е имал алтернатива и в ключови моменти съм го доказвала с делата си"Нека да си припомним нейния политически път-Като Външен Министър 10 дни криха да ареста на медиците!После замина на среща с Кадафи и докато чакаше правеше Слънчеви бани в Египет!
121
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е ТАЯ да беше станала порно актриса .Можеше и да я изберем.То порното при нея си и идва отвътре таланта си е талант
120
2
 
15
 
! Отговори
Аз преди 13 години
С развода си загуби доверието на хората ...
119
4
 
22
 
! Отговори
зикото преди 13 години
Неплачи Наде от теб президент нестава както и вярна жена СДС бог даго прости с такива като вас АМИН
118
4
 
22
 
! Отговори
асен христофоров преди 13 години
Колко хубаво е, че прецакаха тази юрдечка!
117
2
 
11
 
! Отговори
имам идея... преди 13 години
......да изберем Веско Маринов ???? защо не ? .... хем ще ни пее човека хем има визия като за поста хем обича БЪЛГАРИЯ !? може и друг .... но и аз не знам вече , кой ? просто седя и се чудя - не го харесвам но пук тия другите ги презираМ !!! ВСИЧКИТЕЕЕЕ ДО ЕДИН /А