Румен Христов би Надето за президент

Надежда Нейнски не събра достатъчно сини гласове
Обновена: 10 авг 2011 12:41 | 26 апр 2011 15:00,
152
Румен Христов би Надето за президент
Румен Христов. Снимка: sds.bg

Румен Христов е кандидат-президентът на СДС. 

Той бе предпочетен от седесарите по време на тайното вътрешно гласуване на НИС на синята партия, вместо евродепутата Надежда Нейнски.

След заседание на ръководството партията днес, сините решиха да предложат кандидатурата на Румен Христов за одобрение от Националния съвет.

Тази на Надежда Нейнски пък била издигната в залата от няколко местни организации, сред които тези в София и Стара Загора.

След номинирането на Румен Христов предстои кандидатурата му да бъде представена на партньорите на СДС в „Синята коалиция“ – ДСБ.

Ако хората на Иван Костов не одобрят Румен Христов, ще има отворени предварителни избори през лятото.

Румен Христов е бивш зам.-министър и министър на земеделието. Бил е съветник на президента Желю Желев.

Той беше кандидат за лидер на СДС, но бе победен от Мартин Димитров.

Още по темата
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
Ако си смени прическата има по-голяма вероятност да се класира :)
67
27
 
7
 
! Отговори
skypepi преди 13 години
Кой ще гласува за Румен Христов?ДА +НЕ -
66
8
 
7
 
! Отговори
ДО №61 преди 13 години
Много образован е този политик.Заслужава да се гласува за него! ВРЕМЕ Е ЗА ПРЕЗИДЕНТ ОТ СРЕДИТЕ НА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ,където са все образовани,културни и възпитани...Омръзна ни от простаци,произхождащи от "бедни селски семейства"служили на БКП(БСП)ДС,КГБ!*)))
65
7
 
3
 
! Отговори
doctor do 57 преди 13 години
"Време е за син президент. Хора, да се обединим около един кандидат и да устоим на икономически и финансови кризи и проблеми. Трябва да си спретнем държавата, Господ ни е дал може би повече, отколкото заслужаваме. или сега е моментът да покажем, че сме заслужили да се родим тук. "Значи сутрин, и вечер преди лягане да се взима студен душ! Редовни разходки на чист въздух! И най-важното - хапчетата да се пият редовно, да не се пропуска както сега, че виждаш кво става!
64
0
 
22
 
! Отговори
агент на ДС преди 13 години
Ако този Румен Христов не е бил агент на ДС, значи не става за президент!
63
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този е една подмазваческа мижитурка.Аслъ в СДС останаха сомж службогонци.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
.*** до скоро обещаваха на хората по селата,че пак ще им направят ТКЗС,от което хем да се краде и пак да има
61
7
 
7
 
! Отговори
п преди 13 години
Леле майко! Тези избори ще са тоталното и безвъзвратно крушение на СДС. Представете си какво падение е сравнението между Петър Стоянов, за кого аз съм гласувал на два президентски избора и този господин, който с нищо не ми е известен, да е жив и здрав, сигурен съм, че е добър човек.
60
4
 
11
 
! Отговори
някой преди 13 години
Р.Христов РУМЕН ДИМИТРОВ ХРИСТОВ Дата на раждане 27.12.1955 г. с. Борово, обл. РусеСемейно положение жененсъпруга - Жана, адвокатдъщеря - Мила, студентка в ЛондонТРУДОВ СТАЖ,ОБРАЗОВАНИЕ И ОБУЧЕНИЕ2002 г. и понастоящем - Управител и собственик на частна консултантска компания и търговски дружества;1997 - 2002 г. - Администрация на Президента на Република България Петър Стоянов - Главен административен секретар ;1997 г. - Министерство на земеделието и хранително - вкусовата промишленост - министър в кабинета на Стефан Софиянски;1996 г. - Администрация на Президента на Република България д - р Жельо Желев - Съветник по въпросите на земеделието и хранително-вкусовата промишленост;1995 г. - консултант на частна практика;1994 г. Министерство на земеделието и хранително - вкусовата промишленост - министър в кабинета на Ренета Инджова;1993 г. - Министерство на земеделието - първи заместник - министър;1992 г - Министерство на земеделието-заместник - министър по икономическите въпроси в кабинета на Филип Димитров;1990 - 1991 г. Икономически институт - Научен сътрудник;1985 - 1989 - Икономически институт - Редовен аспирант;висше - магистър;Доктор по икономика;Извънреден професор на Югозападния университет в Благоевград;Лектор в Пловдивския аграрен университет по дисциплината "Агромаркетинг"Владее писмено и говоримо английски и руски език. Член на Ротари Клуб - София и Президент на клуба за ротарианската 1997 - 1998 г.;1998 г. - 1999 г. Помощник дистрикт - гуверньор,отговарящ за Образователната ротарианска програма и други дейности;Вицепрезидент (трети мандат) на Международна фондация "Св. Св. Кирил и Методий";1998 - 2001 г. - член на УС на Швейцарска фондация за биологично земеделие;ПОЛИТИЧЕСКА ПРИНАДЛЕЖНОСТчлен на СДС от 1990г.1990 - 1992 г. - член на НКС на СДСчлен на СДС - Русе от февруари 2008Специализации:1995 г. САЩ - по покана на Американското министерство на земеделието;2000 и 2001 г. - Брюксел, Бон, Берлин - краткосрочни програми на ЕС;Почетен гражданин на гр. Луивил, столицата на Кентъки, САЩ;Почетен гражданин на гр. Фрийпорт, щата Илинойс, САЩМеждународни отличия (ордени)Носител на 3 (три) ордена:Kommendor ov Kunge Norstjarnorden, forsta Klassen, връчен от Негово Величество Краля на ШвецияKomandor af 1. grad af Dannenbrogorden, връчен от Нейно Величество Кралицата на Дания;Honorary Member of the National Order of Merit.panion with Breast Star, връчен от Негово Превъзходителство Президента на Малта.На 29 ноември 2009г. на вътрешнопартийните избори е избран за заместник председател на СДС от Северен Централен регион.
59
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
абе сините се изложижа отново, не можаха ли да предложат кандидатурата на някой ерудиран и неопетнен от политиката човек като г-н стефан тафров например ами залагат на "стари муцуни"
58
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ох, бях се уплашил, че ще трябва да гледам лъжливата физиономия на Надето на президентските кампании... Тоя поне не го знам и ми е все тая за него.
57
10
 
11
 
! Отговори
- преди 13 години
Не го познавам и няма да гласувам за него. Следващият, моля.
56
8
 
13
 
! Отговори
desen преди 13 години
Време е за син президент. Хора, да се обединим около един кандидат и да устоим на икономически и финансови кризи и проблеми. Трябва да си спретнем държавата, Господ ни е дал може би повече, отколкото заслужаваме. или сега е моментът да покажем, че сме заслужили да се родим тук.
55
4
 
11
 
! Отговори
4efo преди 13 години
Със сигурност ще се справи по-добре от Гоце!
54
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много злоба - малко акъл! Червени нещастници!Аз ви препоръчвам да не коментирате кандидатите които не ви засягат... Коментирайте си ВАШИТЕ избраници от бившите *** и настоящи мутри,които се гласят отново да ви го нафукат!
53
6
 
6
 
! Отговори
боян преди 13 години
евала, прическа!предвид представителните функции на институцията - ако това ни е лицето за пред света, този бази-муцун да е върховният главнокомандващ въоръжените сили... алеле майко...ше умра от смях
52
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ха-ха като знаем с какви Кадри-НЕдоразумение разполагат и бсп и герб ,коментарите им тук относно кандидатурата на СДС будят единствено смях и забавление !
51
5
 
9
 
! Отговори
Bai_Ivan преди 13 години
Kuv e toia bit pes.........
50
3
 
4
 
! Отговори
баси наглите преди 13 години
ако се напънат, може още по-удобен (за БКП-БСП-ГЕРБ) да предложат.например някой педофил или масов убиец. Иначе как ще спечели Партията?
49
3
 
2
 
! Отговори
Дали пък , преди 13 години
Неински не иде , като умалително от Неси ?