Определено Дянков ще вдигне пенсиите, определено!

"С радост, но когато има тази възможност"
27 апр 2011 17:00,
397
Определено Дянков ще вдигне пенсиите, определено!
Определено ще ги вдигне – пенсиите, но не е ясно кога. Снимка: Булфото

С радост ще увеличим пенсиите, когато има тази възможност, обяви пред журналисти вицепремиерът Симеон Дянков, помолен да отговори на въпрос дали увеличението ще стане факт до 2013 г.

Министърът на финансите обаче упорито не пожела да назове срок и начало на такова повишение на пенсиите, като обобщи: "Определено ще има възможност и определено ще ги увеличим".

Още по темата

Само преди ден стана ясно, че на заседанието си преди Великден министрите са решили, че повишение на заплати и пенсии ще има едва през 2013 г.

По повод на обявеното намерение на синдикатите, че ще оборят в съда тригодишната макрорамка, защото не е минала през тристранен съвет, и дали е възможно тя да се преразгледа, финансовият министър отговори, че това не е възможно.

"Това е средносрочна прогноза, която не е необходимо да минава през тристранния съвет, но има си съд за това и ще се занимава", посочи Дянков.

Министърът каза, че не участва в дискусията за размера на минималната работна заплата и не смята да участва тази година.

"Ако така върви, а вие виждате, че всеки месец имаме все по-малко дефицит, дори минахме на плюс, ще имаме и по-добри възможности", уточни Дянков.

Финансист №1 се похвали още, че прогнозата на Евростат за България даже е по-добра от неговите разчети.

"Дефицитът ни вместо 3,6% е 3,2% за 2010 г., с 0,1% сме преди Германия, така че сме малко по-добре, отколкото ние предполагахме", посочи министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


397
Още по темата: заплатидянковпенсии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
0
 
0
 
! Отговори
Deko преди 13 години
Дянков, до 2013 година отдавна ще сте забравени поради разсипническото си управление.
341
0
 
1
 
! Отговори
социалист преди 13 години
За разлика от другарите комунисти, социалистите през мандата си вдигнаха многократно заплати и пенсии/500-700 лв таван, факт/ и бяха оплюти. Тия *** не само че и стотинка не дадоха, но и разсипаха и това което остана от Станишев. Сами с измислените си милиционерски сводки и плюене по предшествениците за оправдание на некадърното си управление хазната няма да напълните другари комунисти
340
0
 
1
 
! Отговори
Rad преди 13 години
За какво увеличение говорят тия гербави комунисти. Не е нужно да вдигате пенсии, а дайте на хората това, което им се полага и сте окрали, махнете срамния таван на пенсиите което е чиста дискриминация и обир за да се осигуряват върху реалните си доходи.
339
0
 
5
 
! Отговори
селянин преди 13 години
Докато управляват тези тримата Бойко,Цветанов и Дянков все повече ще ни ограбват. И народа все по беден ще става, сами виждате, че казват това няма да увеличаваме а всъщност те самите си знаят кога да вдигат цените на всичко. А заплати и пенсии са замразени и недостигат за нормален живот на БЪЛГАРИНА. Дори и да не спечелят изборите те няма да останат във страната за да си понесът щетите които са нанесли на целия народ. Ще избягат с парите ни и ще си живеят по добре от НАС по времето на ЖИВКОВ!!
338
0
 
6
 
! Отговори
миро преди 13 години
Да подкрепим протестите за не на високите горива.Да на високия стандарт за Българите ние сме едно цяло.Доло малоумната политика на Бойко и компания
337
0
 
1
 
! Отговори
miro преди 13 години
eh
336
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Дефицитът ни вместо 3,6% е 3,2% за 2010 г., с 0,1% сме преди Германия, така че сме малко по-добре, отколкото ние предполагахме", посочи министърът. "Тоя *** се гаври с народа! Жив да го горят, все ще му е малко!
335
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голямо вряскане срещу Дянков, направо се потрисам как всички като овце блеят до прегракване пригласяйки на клакьоритеДруго искам да питам аз, как да се вдигнат пенсиите като няма пари,ъм? Откъде бе уважаеми крещящи в истерия лицемери, да се вземат пари? Това е първият и основен въпрос, откъде? 20 години седяхте и гледахте как крадаливата комунистическа пасмина (под една или друга партийна окраска) оглозгваше построеното от същите тези пенсионери и се спотайвахте,сега се сетихте да вряскате
334
0
 
2
 
! Отговори
гербер купонясва преди 13 години
на адрес hsnovini новината е web-ани новини
333
0
 
2
 
! Отговори
КУПОН НА ГЕРБЕР преди 13 години
Шефът на ВиК-Хасково купонясва с кръшни дами в СтарозагорскоWeb-ани новини, Водещи апр 19, 2011Петко Стойчев е 1 на дансингаВъв вихъра на луд купон се озова през уикенда шефът на ВиК-Хасково Петко Стойчев. В компанията на кръшни дами, окрилен от веселите молекули в кръвта, инженерът показа завидни танцови умения в елитно заведение в курорта Старозагорски минерални бани. Свидетели разказаха, че Стойчев е и изключително галантен кавалер, тъй като не спрял да ухажва дамите в компанията. Особе
332
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Определено след второто пришествие
331
2
 
6
 
! Отговори
БоСимеонов преди 13 години
До 2013 ГЕРБ така или иначе няма да са на власт, така че това не е никаква новина.
330
2
 
11
 
! Отговори
читател преди 13 години
Ега ти наглия тип?! Кат е толкова добър да вземем да го изнесем за Германия, и без това страдаме от липса на продукция за износ. Хем и ние ще се отървем! Ега ти наглеца, не мога да ги гледам и слушам вече тия *** ГЕРБЕРИ!
329
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Младежи, не ругайте пенсионерите, не забравяйте кой ви е правил и с каква любов са се грижили за ВАС, Пенсионерите не са от групата на непродуктивните "***". Те пенсионерите гладат спокойно- На вашето място никога няма да се върнат, но Вие ще идете на тяхното място.
328
0
 
17
 
! Отговори
Дрън дрън че пляс преди 13 години
Тати каза, че ще ми купи колело, ама друг път
327
3
 
11
 
! Отговори
miselm преди 13 години
Хора този мазен *** неможе да си вдигне оная работа та какво остава за пенсии и заплати
326
1
 
16
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Прав си темеруте, увеличаването на държавни разходи по време на криза е престъпление. ОБАЧЕ, на кои държавни разходи. *** се да ми отварят агенцийки и кво ли не. Да не говорим за Кушлев и компания и тяхната ефективност по събиране спрямо разходи. Аман от тикви като тебе
325
5
 
21
 
! Отговори
Експерименти преди 13 години
Борисов и Дянков са абсолютно наясно че са се оакали ама и хич не им пука защото знаят че в България никой не търси отговорност за престъпленията... да са ни честити след година две няма да са управляващи... но пък вече ще са си направили неуспешните експерименти върху населението на България.
324
1
 
29
 
! Отговори
Цървулчо преди 13 години
Абе кой ще те изтрае до 2014-та ти взимаш по 5000лв а хорицата по 200 плащат най-високите лихви в Европа една от най-скъпите храни инфлацията яде средно по 10% от доходите ни на година ,а ти ще замразяваш заплати .Да се омитате час по-скоро всички некадърници които излъгахте народа и го обрекохте на мизерия ама дано тоя народ прогледне най-после и да ви го върне тъпкано .Каква фискална дисциплина вие умопомрачени *** в тая световна криза магистрали ще строите за кого ?
323
0
 
8
 
! Отговори
ай-вай преди 13 години
до неудобенНа мен редовно ми отрязват достъпа до коментар,без очевадна причина.Не проумявам,но прощавам.