Главчев и министри доволни: Всичко за вота в срок

Подготовката минала при пълна прозрачност
11
Главчев и министри доволни: Всичко за вота в срок
Снимка: МС

Всички дейности по подготовката на изборите са извършени при пълна прозрачност и в срок. Това отчетоха пред премиера Димитър Главчев министрите, имащи отговорности по организацията на предстоящия вот в неделя.

Министър-председателят свика работна среща в Министерския съвет, на която беше отчетено изпълнението на предварително начертания график, съобразно изборния процес. Няма забавяне в нито един от сроковете, посочи министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков, на който правителството възложи координацията по изпълнението на дейностите във връзка с организационно-техническата подготовка на изборите.

Министърът на електронното управление Валентин Мундров изтъкна допълнителните мерки, които ведомството е въвело с цел максимална прозрачност по удостоверяването на машините за вота.  Министърът добави, че устройствата за видеонаблюдение вече са по места. Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов заяви, че се очаква график от ЦИК за транспортирането на машините, което следва да се осъществи утре.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова отбеляза, че избирателните списъци са актуализирани и са изготвени въз основа на данните, които ежедневно се получаваха от общинските администрации, за да се обнови Национална база данни „Население“. В последните 10 дни, преди да се разпечатат, ГД „ГРАО“ направи проверка на заявленията за гласуване по настоящ адрес, така че да няма дублиране на гласоподаватели с право на глас по настоящ и постоянен адрес.

Министерството на външните работи също е на финалната фаза по подготовката на изборите в чужбина. Днес ще бъдат доставени и последните машини за гласуване извън страната. Пътуват и представителите на българската държава за секционните комисии. Заместник-министър Иван Кондов изтъкна, че утре на ЦИК ще бъде официално докладвано, че всички дейности за вота в чужбина са изпълнени от страна на външно министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Те в срок но ПП купуват изборите и Бойко го каза ,защо институциите мълчат
8
0
 
1
 
! Отговори
Бирата преди 1 месец
У нас,за да има протестиращи ще има и недоволни,които не протестират или само Наим,но съвсем наяве ще си го кажат в неделя срещу управниците в полза на радикалната опозиция,за да им прави поне сечено.Ай наздраве за тези които ще гласуват,а аз ще гледам с кеф състезанието рали България и ще стискам палци за Костя да е втори,че вечерта да се кефя на обясненията от Харвард.
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е то остава и с това да не можете да се справите! Фактически, единственото за което сте избрани. Вие тръгнахте да правите газови коридори...
6
0
 
1
 
! Отговори
А бе преди 1 месец
3,плащат на тези,които протестират,а бавят на други,оти кокорестият е направил бюдджет с 3% дефицит,тъй че много недоволни ще има колкото и кабинетът да е доволен от себе си.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама , разбира се , че всичко за вота е в срок , даже и бюлетините в Костинброд , как няма да са доволни ?!)
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То вече и резултатите са готови ,но ще изчакаме до вторник все пак за де да бързаме!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре,че скоро ти свършва упражняването на власт.
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ние ще бъдем доволни,ако час по-скоро да се разкараш от властта,че що пари раздаде за един месец и как после ще се отчиташ пред Боко,не знам.Или ги раздаваш по негово нареждане?
1
0
 
1
 
! Отговори
От какво си преди 1 месец
Доволен бе, *** долнопробен!Скоро ще лазиш на колене пред руското посолство!