Димка: Зам.-шеф на ДАНС бил свързан с "Дедесарите"

Висок е 1,70 см, леко плешив, кара джип С 7788, твърдят РЗС
13 май 2011 19:32,
66
Димка: Зам.-шеф на ДАНС бил свързан с "Дедесарите"
Яне Янев. Снимка: РЗС

Партия „Ред, законност и справедливост“ обвини действащ зам.-шеф на ДАНС във връзки с организирани групи за източване на ДДС.

На пресконференция на партията на Яне Янев днес представилият се за внедрен агент на МВР в групата „Дедесарите“ Станислав Георгиев заяви, че този висш полицай кара кола с номер C 7788.

Георгиев обаче отрече да знае името на този висш служител на агенцията. Разказа, че е работил като охрана при Румен Данаилов, известен като Гущера и Бегача, и е давал информация на ДАНС.

На всяко първо число на месеца пред офиса на Данаилов е пристигал господин на около 52 г., около 1,70 метра висок, леко плешив, който е карал джип с номер С 7788.

Станислав Георгиев бил студент последна година в полицейската академия в Симеоново и твърди, че приел да дава сведения на полицията срещу обещанието, че ще довърши образованието си там. Това обаче така и не станало.

Дори Георгиев бил принуден да плати 20 000 лв. на шефа на столично РПУ, за да бъде заличена формалната му регистрация като криминално-проявен. Георгиев събрал доказателствен материал за различните схеми за източване на ДДС за около четири месеца и после напуснал групата, за да спаси живота си.

Още по темата

В деня преди операцията "Дедесарите" бил извикан от служители на ДАНС, за да им покаже секретния офис и другите офиси на групата.

Според него пускането на Данаилов 72 ч. след залавянето му е показателно за ясната връзка между престъпността и службите.

"Отритнат съм и от службите, и от престъпния свят", оплака се Станислав Георгиев.

Депутатът Емил Василев заяви, че е направил проверка и такъв вид коли, като описаната от Георгиев, са само четири и ги карат от ръководството на ДАНС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 12 години
tia ot dans sa kradci moshennici donosnici bivshi prevtatadjii niakoi ot izmennici na rodina no vse pak ima i chitavi hora chestni koito rabotiat za rodinata si ,no shefovite sa im bandugi intriganti dalaveradjii.
64
0
 
3
 
! Отговори
Читател преди 12 години
Интересно, връзки, и то стабилни, с ДАНС има лицето Асен Омеров. Янето е само пощенска кутия. Поредният разкаял се е бивш внедрен агент на МВР в групата ДДС-арите. И тъкмо този агент е пропял и то точно когато ръководството на РЗС привършва димките. Това ако не е номер на Трактора, здраве му кажи. Понеже Петров е опитен и обигран агент,той е пуснал стръвта на Тримата от РЗС и те са я глътнали. Само че вече няма публика - тези, които пеят дитирамби за Янчо, са хора от неговото обкръжение уж били привърженици на ГЕРБ, БСП или царедворци, но като чули Яне Сандански, сменили партията и вече са зад Янчо. Или лицето ХХ гласувал за ГЕРБ, но вече се отчаял, въодушевил се от Янчо и вече само за него ще гласува. Хайде сега, не сме проЗДИ и не берем доматите с коловете. В Македонско може сигурно там ги продават със стъблата, привързани към кола...
63
0
 
1
 
! Отговори
Жорж преди 12 години
До #56: заглавието на коментара е добро: Яне си е пич! Не съм сигурен само дали след "пич" не следва да се постави окончание от женски род - може би тка ще прозвучи по-добре. Тактиката на РЗС е пределно ясна : хванат някой "разкаял" се от противниковия лагер и той започва да си признава неща, за които преди това и той самият не е знаел, след което направят проверка и се оказва, че първо "призналият" си не е работил в съответното звено, второ не е имал достъп до съответната информация. Справка: бившият служител на ДАНС ,който се съсипа да си признава пред Сл.Трифонов, пред комисия от НС и т.н. Накрая се оказа,че не е имал достъп до прихванатитите със СРС разговори. Така че не заблуждавайте коментиращите ,че не е било лицето А (Янчо), а било лицето В (Георгиев). Този план е съставен на друго място, от човек, работил в ДАНС, а ръководството на РЗС в лицето на славната Тройка Янчо-Ем.Василев-Семов се е съгласило да играе за пореден път срамната роля. И се е пръкнал Георгиев. Утре ще бъде напр.Иванов, сетне Драганов и накрая пак Янчо.
62
0
 
1
 
! Отговори
Smechen преди 12 години
Материалното състояние на сем.Данаилови видимо се повишава от средата на 2008г.Пролета на 2009 е имало акция на органите на реда,при която са намерени повечето от неща,както и сега.Всичко е приключило с решение на прокурор,че няма данни за престъпление.Кой бе на власт тогава и след сигналите на кой ДАНС реагираше като кученце сами се сетете.Преждевременното провеждане на акция"Дедесарите2"от ГДБОП,НАП и ДАНС е провокирано от пореден опит на Гущера да бъде сплашено изнудвано от него лице.
61
0
 
4
 
! Отговори
до 56 преди 12 години
Глупостта е безгранична,пич!Нема да се плашиш,не си сам!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Янка отново в битка :)))
59
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 12 години
до гражданин ,тези истини не ги казва яне ,а СТАНИСЛАВ ГЕОРГИЕВ ,но вие заблудените гербери не може да разберете,така че не плюѝте яне ,а внимаваѝте коѝ го казва,но вие сте едни заблудени овце.
58
7
 
4
 
! Отговори
Мачкай Яне преди 12 години
Мачкай Яне гнусните гейберокомунисти!!!
57
11
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
Леле, този от Сандански пак ли се обади! Не разбра ли,че вече не е интересен? Друго си е , ако напр.гръмнеше този път жилището на Трактора! Ама после и Гърция ще му стане тясна! Иначе фитилите му вече не хващат дикиш. Следващият път може да обяви,че ББ е участвувал в атентата с/у папата, а М.Найденов е продавал кокошки, заразени от чума с цел да унищожи българското животновъдство. Виж, ако каже, че напр. вицето Дянков е вреден и за кабинета, и за България, може някой да му се върже.
56
10
 
22
 
! Отговори
Яне си е пич преди 12 години
Абе не знам ама почнах да си му вервам на Яне /а не само аз/. До сега кво каза всичко верно излезе и за Цвъци и за Иванов и за СРС-та, абе всичко си е истина... Просто Яне си е пич....
55
5
 
10
 
! Отговори
БОРИС преди 12 години
ЯНЕ КОГА ЩЕ ИЗВАДИШ ЗА МИРО НАЙДЕНОВ ИЛИ ПОЛУЧИ ДОСТАТЪЧНО КИНТИ
54
6
 
17
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
Приятели,Тази бандитска групировка - ДАНС, не я ли направи Премиера в правителството на Ахмед Доганов и "тато де тути капи" - "Младият милиардер"...И после, какво стана с МИЛИАРДИТЕ откраднати от МУРГИНА...???
53
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Доносниците,никой не ги обича.
52
11
 
25
 
! Отговори
Бачо преди 12 години
Браво Яне само ти събра смелост да се изправиш срещу гербо-комунистите.Всички видяхме,че Боко е престъпник и е замесен във всички измами и кражби
51
2
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
ех управници наши....така сте нагазили в *** чеееее...
50
17
 
6
 
! Отговори
IND преди 12 години
Не знам кой би повярвал ня Яне каквото и да каже, тази комунистическа *** е за затвора!
49
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По телевизиите освен Канал3 нищо не казаха.Това ми намирисвана цензура.Ето затова сме след африкански държави по свобода на словото.
48
13
 
6
 
! Отговори
IND преди 12 години
Бенката защо си е махнал бенката. Явно защото Трактора не го харесва така и не му става :)
47
4
 
11
 
! Отговори
TOM преди 12 години
KOI GNYSEN GEI OT OSRANIA GROB SLAGA MINYSI NA ISTINATA S NAS LI SE PODIGRAVA ISE KRIE STRAXLIVIA ***
46
4
 
36
 
! Отговори
2011 преди 12 години
България 2011 година.Арест на ПолициятаАрестувания - Не ме арестувай , аз съм Полицай на служба в Мафията.Полицая - Затова те арестувам,аз съм Мафиот на служба в Полицията.