Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи

Шефката на НОИ нямало да се пенсионира
Обновена: 16 май 2011 14:42 | 16 май 2011 11:58,
279
Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка, както поиска премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на института.

Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, заявяват още от НОИ, цитирани от БНР.

Премиерът Бойко Борисов поиска шефът на НОИ да подаде оставка заради заложени грешни приходи в бюджета на осигурителния институт.

„Не считам, че се справи добре с работата”, аргументира се министър-председателят, като напомни, че вече е в пенсионна възраст.

Запитан как ще я пенсионира, ако тя не иска, той обясни, че като лидер на най-голямата партия в парламента ще събере мнозинство, което да гласува отстраняването на Митрева.

Процедурата по освобождаването на управителя на НОИ изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат.

Митрева все още не била разговаряла с премиера Борисов.

Още по темата

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института.

С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал – тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.

Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: НОИХристина Митрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
226
3
 
20
 
! Отговори
Ася преди 13 години
Млади образовани хора са на борсата.Владеещи езици, компютри и от такива бабунгери не могат да си намерят работа.Трябва да се приеме закон пенсиенери да не могат да заемат държавна длъжност. Щом са жизнени и искат да работят-добре,но само в частния сектор. Да видим кой безнесмен ще ги търпи тия лемури.
225
5
 
13
 
! Отговори
БКП преди 13 години
АБЕ ТОЯ *** ЛЕНТОРЕЗ БОРИСОВ ПАК ПРАВИ ЦИРКОВЕ УЖ МИСЛИ ЗА НАРОДА И НАКАЗВА НЕГОВИТЕ ЕГЗЕКУТОРИ В ЛИЦЕТО НА МИТРЕВА,А СЕ Е РАЗБРАЛ ТЯ ДА СЕ ПЕНСИОНИРА И БЕЗ ТОВА Е ЗА ПЕНСИЯ,НО ТРЯБВА ДА СТАНЕ ПО ЛОШИЯ ДЕМЕК НАСИЛА,ЧЕ ГЛУПАВИЯ РЕДОВИ БЪЛГАРИН ДА РАКОПЛЯСКА И ДА СИ КАЖЕ ЕИ ТИКВАТА И ЗА НАС МИСЛИ..,НО ГОСПОДА ПИЯРИ ЗАБРАВИХТЕ МАЛКАТА ПОДРОБНОСТ,ЧЕ БЪЛГАРИНЪТ ОТРЕЗВЯ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКАТА ПОМИЯ И ПРОГЛЕДНА ЗА ИНТЕРЕСА НА БЪЛГАРИЯ А ЛЕНТОРЕЗ НЕ ВЛИЗА В ИНТЕРЕСА НА НАРОДА И НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ ГО УСЕТИТЕ
224
8
 
16
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 13 години
Да я махат тая алчна бабиера да си гледа пенсията, млади хора стоят без работа, аман от дърти тлъсти комунисти
223
2
 
8
 
! Отговори
ivza преди 13 години
Бойко-олекваш.Абе като беше близо до тато не се ли научи на някои хитринки.Имало е какво да научиш, но не би.Много лесно може да се оттървеш, и то без да има последствия-ами че тя си е пенсионер.
222
1
 
6
 
! Отговори
до 224 преди 13 години
Ами вземе си я у вас,щом ти е така мила!
221
5
 
5
 
! Отговори
Най-после преди 13 години
Ето я мистериозната дама до Алексей Петров! Ама ако не е тя щее някой *** като нея..
220
0
 
11
 
! Отговори
111 преди 13 години
ДА СИ ХОДИ МИТРЕВА, ТАКА КОМЕНТИРАТЕ, БЕЗ ДА МИСЛИТЕ , ЧЕ ПО КСО ЩЕ ТРЯБВА ДА РАБОТИТЕ ДО 65 ГОДИНИ. КАК ЩЕ СЕ ЧУВСТВАТЕ ТОГАВА, ЖИВОТ И ЗДРАВЕ ДА Е?
219
4
 
23
 
! Отговори
боко преди 13 години
тоя може да я уволни и до вечерта пак да я назначи. Само трябва да се подчинява на Винету - вожда. Евала на жената че смее да се противопостави на самовлюбената мутра.
218
0
 
23
 
! Отговори
alienum преди 13 години
При калпава политика който и чиновник блюдолизец да дойде все ще удари на камък.Сал един Бойко е безгрешен!!! Тез хорица не знаят ли, че не господарят, а слугата винаги опира пешкира.
217
4
 
5
 
! Отговори
az преди 13 години
Егати гьонсуратлъка
216
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тази ми е любимка, гушна луди пари обезщетение за неизползване не отпуски, а оряза майчинските.........
215
1
 
3
 
! Отговори
boy преди 13 години
da mu se opava ! bravo samo taka ! da si stoi tam ! ha ha
214
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ама що ми се струва,че наглее госпожата,значи аз като съм в частния сектор,шефа ми ако не му харесва работата ми ще ме изгони и точка,а те като са държавни чиновници,все едно им е бащиния тая работа,работиш не работиш като хората-там до смърт,нещо не ми се види да си права моме!
213
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми ББ как я хвалеше колко незаменим кадър е а сега ша я гони.
212
4
 
26
 
! Отговори
Спиро преди 13 години
Тоз боко бил наистина ТИКВА!Едно лудо бабе като не може да оправи,що остана за цяла България да оправи!Де кол де!
211
0
 
19
 
! Отговори
bbb преди 13 години
Е на тая снимка да не е още ученичка. Погледнете к'ва зла баба е сега.
210
5
 
32
 
! Отговори
DO 207 преди 13 години
Да, трябва да се маха, но на нейно място ще сложат същия некадърник и гъзолизец като нея. Нямат кадри! В ГЕРБ се събраха само некадърни кариеристи, които преминават от партия в партия, физкултурници, мутри и други подобни.
209
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Незаменими хора няма, ни е доста глупаво хората да се сменят, за да се докаже това правило. Млад или стар е даден човек зависи от много неща, а не само от годините. За едно дете на 10 години, стари са всички над 15 години, например. За човек на 18 години, старци са тези над 25 години и т.н. Дайте път на младите е лозунга на неуспелите - дайте ни път, че ние не можем сами да пробием. То и път да им дадеш, те пак няма да успеят - има други на тяхната възраст, които ще пробият.
208
5
 
14
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 13 години
Тая Митрева,кой я...пита.Нали е на държаван работа и НОИ на й е...бащиния.Който я е...назначил,може и да я...махне;нищо че не е...пазарена на магистралата.
207
4
 
4
 
! Отговори
Chikatilo преди 13 години
206 ти кой клас си бе братле? ахаххахахах нещо имаш да ми кажеш ли или? Давай директно кажи каквото имаш да казваш ен ми се офлянквай като първолак ! Няква лъжа ли казах за тва недъгаво хипофизно джудже или кво? Ти да не си и роднина :)Или просто искаш да разбереш з амен някои неща? Немога да разбера :)