Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи

Шефката на НОИ нямало да се пенсионира
Обновена: 16 май 2011 14:42 | 16 май 2011 11:58,
279
Митрева контра на Борисов – не иска да си ходи
Христина Митрева. Снимка: НОИ

Управителят на НОИ Христина Митрева не смята да подава оставка, както поиска премиерът Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на института.

Фактът, че Митрева е в пенсионна възраст, по никакъв начин не означава, че тя трябва да се пенсионира, тъй като Кодексът на труда позволява на хората да работят и след това, заявяват още от НОИ, цитирани от БНР.

Премиерът Бойко Борисов поиска шефът на НОИ да подаде оставка заради заложени грешни приходи в бюджета на осигурителния институт.

„Не считам, че се справи добре с работата”, аргументира се министър-председателят, като напомни, че вече е в пенсионна възраст.

Запитан как ще я пенсионира, ако тя не иска, той обясни, че като лидер на най-голямата партия в парламента ще събере мнозинство, което да гласува отстраняването на Митрева.

Процедурата по освобождаването на управителя на НОИ изисква това да стане от парламента, защото е избираема длъжност с мандат.

Митрева все още не била разговаряла с премиера Борисов.

Още по темата

62-годишната Христина Митрева работи в НОИ от 1997 г. Тогава тя е назначена за главен актюер в института.

С идването на кабинета на ГЕРБ Митрева бе поканена от социалния министър Тотю Младенов за негов заместник. През март 2010 г. тя бе избрана от парламента за управител на НОИ, след като тогавашният шеф Сотир Ушев подаде оставка.

С връщането на Митрева в НОИ гръмна скандал – тя бе обвинена в конфликт на интереси, тъй като се водеше консултант на социалния министър, за което получаваше възнаграждение от 700 лева месечно.

Митрева си навлече общественото недоволство и когато се разбра, че е получила от обезщетения за неизползван платен отпуск 31 000 лева, точно когато правителството умуваше как да се справи с проблема с отпуските.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още по темата: НОИХристина Митрева
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
2
 
6
 
! Отговори
Chikatilo преди 13 години
205 абе то разбирам да е хубава и некадърна...ше разбера за свирките :) Ама тука нема за кво да с ехванеш....тя тази ощетена от всякъде !? Ами неможе хора като еня и онази матроса дето тежи 300кг. Искрето Фидосова да заемат такива отговорни постове! Значи освен кадърност човек трябва д аима и външен, да се уважава сам дет се вика.
205
4
 
8
 
! Отговори
до 119 snark преди 13 години
За двоен стандарт чувал/а/ ли си? Точно това става с Митрева.Това за държавните служители беше прах в очите на хората.Измислиха го заради военните пенсионери,тях да могат да изхвърлят,щото са на по 70год. и още са на работа в Министерство на отбараната.Вместо тях изгърмяха хора,на по 50-55г. в разцвета на силите си ,но които само заради това ,че са военни пенсионери им се казва ,че нямат право да работят.Митрева има право ,други-не.
204
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голем дзвер е тоя бабушкерник.
203
3
 
45
 
! Отговори
DW преди 13 години
Същата тази Митрева беше дала едно безумно предложение - да се обложат пенсиите с данък - за какъв капацитет говорим - ДА СИ ХОДИ! Не може да си попълваш бюджета сам от най-бедните и беззащитните, а на богатите да се мазниш, защото те са те избрали! Нали, така, господа управляващи?! Народът не е сляп и един ден ще скочи със секирата, аха!!!
202
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
202 - Па ти що се описваш така грозно:) Верно ли си толкова зле:) И имаш 300 говорни дефекти:) Че ти не можеш да говориш:)
201
2
 
16
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
202, сутринта по една кабелна телевизия гледах откъс от филм с много интересен диалог.На едно парти една дама пита друга : Приятеля ти е много перспективна партия, как успя да го свалиш, преди теб опитаха много други и тне успяха? - Може би правя по-добри *** от тях, отговори първата.Извинявам се за цинизма, но това е един от начините за кариерно израстване у нас.
200
4
 
12
 
! Отговори
RRR преди 13 години
Защо се опъва госпожата? Ами нека си ходи да си почива и да си харчи събраните парички. Има млади и талантливи хора, които могат да я отменат на работното и място. Все пак е на 62 години.
199
9
 
19
 
! Отговори
Chikatilo преди 13 години
Ей тая женица кой и от къде я намери....има над 300 говорни дефекта и изглежда ужасно...няма кой д аме убеди, че такъв човек може да е свестен...няма как просто...тя дребна и вредна малка злобна женичка с комплекси и хиляди недъзи...ужас
198
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
200 - Самият факт, че теб те изтърпяват си е достоен за уважение:)
197
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
не се нервирайте,тука има платени и гербаджии и комунисти явно,иначе и аз не мога да си го обясня,или наистина има сташно много ***,както и да е и в дватат случая не е на добре
196
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
198 - ..пий си хаповете и спри да пишеш вече:) Отвръщаваш хората от човешкият род!
195
0
 
4
 
! Отговори
до 197 преди 13 години
..пий си хаповете и спри да пишеш вече:)
194
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
196 - Вярно е за увредените умствено хора:) Твоето присъствие го потвърждава в пълна степен:)
193
1
 
7
 
! Отговори
до 195 преди 13 години
...защо си мислите,че тук всички са или гербаджии или комунисти...странно ми е колко много увредени умствено хора има
192
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Голям кеф е да гледам как герберите плюят по собствените си назначения! Милите! ще се изядат за власт и кражби:)
191
4
 
13
 
! Отговори
God преди 13 години
Тази Тотю назначи с мотива, че е изключително полезен и знаещ експерт (нали и затова тя го е съветвала). Сега какво се оказва - че актюера не може да си бюджетира правилно приходите? Макар и да е с мандат, ако открият съществени пропуски в работата й, трябва да има процедура НС да я смени. Бойко просто е подходил джентълменски към нея като й предложил да си подаде оставката, за да не стават циркове в парламента. Ако се направи една проверка на дейността й кой знае какво още ще излезе?
190
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
тази от самото начало откак взе да мяука по телевизиите ми е такава противна женичка,понятие нямам защо ама ми изглежда едно дразнещо лицемерче,събрала всички ''добри качества'' на чиновника
189
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 13 години
Истината е, че мандатноста е измислена точно заради такива хора като Бойко Борисов, за да не може всеки случайно изкочил на върха на политиката, да сменя който си иска и когато си поиска, което е изключително вредно за всяка една държава. При това в случая ГЕРБ сами са си виновни - те й дадоха мандат да управлява НОИ определен брой години, в случая според сайта на НОИ до 21 март 2013 година, което е три години, а не четири години, както е по закон.
188
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Незаменими хора няма! Ако ще и гении да е, в което доста се съмнявам, време да се оттегли и да даде шанс на младите. Иначе какво, ще я държат до 80 години, примерно, ще я наследи някой без опит и ще стане една. По-добре да дадат време и възможности на следващото поколение, че като дойде техен ред да заемат управленски постове да имат опит, а не тепърва да се учат. Ама докато разни баби не щат да се песионират няма как да стане.
187
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами като избирате такива кадри мислете, а не после като се впие като кърлеж, като че ли НОИ е на баща й, да се вайкате, а отгоре на всичко и белите, които направи и Господ не може да ги оправи!Дайте й още 31 000 за отпуски, тя ги "заслужава"!