МВР било "като луд умора няма"

Европол: Варна е точка за внос на кокаин
Обновена: 16 май 2011 14:43 | 16 май 2011 14:00,
145
МВР било "като луд умора няма"
Снимка: БТА

Ние вярваме, че Варна е една такова точка. Така директорът на "Европол" Роб Уейнрайт коментира доклада на ръководената от него институция, според която морската ни столица е една от "вратите на кокаина в България".

Шефът на полицейската служба бе у нас по повод съвместна акция с МВР за предотвратяване на организирана група за фалшифициране на евро.

На пресконференцията днес премиерът Бойко Борисов подкани госта да коментира доклада на Европол в частта му за Варна, определена като "врата на кокаина" за Европа. Вместо това Уейнрайт лаконично потвърди констатацията.

Той съобщи още, че в България е заловено най-доброто фалшиво евро. Акцията станала факт, след като Европол подала информация за фалшификаторите на българските си колеги.

"Луд умора няма, той само се поти, това е ролята на МВР в България", отвърна от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Той поздрави екипите на службите и Европол за добрата работа по случая с фалшивите банкноти евро.

"За съжаление имах доста неудобната ситуация да обяснявам, че като държава похарчихме пари и на българския, и на европейския данъкоплатец през 2003–2004 г., задържахме тази група, която е най-опасната в Европа и която прави перфектни копия на европейската валута, но те бяха осъдени условно с пет години изпитателен срок и аз не мога да обясни защо са осъдени условно", каза министър-председателят.

Още по темата

Той допълни, че съдът дори е върнал на собствениците им машина "Хайделберг", с която са правени фалшивите пари.

Няма как да обясня това на директора на Европол, заяви Борисов.

"Ако не бяхме дошли ние на власт да ги спрем, те щяха да отидат и в други държави", смята той.

"Питат ме за Варна като кокаинова врата на Европа. Има бум на различни пътеки и пътища, по които да се разпръсква кокаинът и Варна е една от тях", призна още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
4
 
13
 
! Отговори
Цвъцко Пеленгатора преди 13 години
Нема се плашите,МВР е подплатено с 100 000 000 да ви следи и записва.Отстрелват се успешно и авто джамбазите.И Уорлик е доволен ,че обявихме Левски за терорист и нема да се учи повече за него.Парите от наркотици се плащат в СИ Банкя .
78
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Варна , *** , Боце СИФЕЛИСУ, дрога , ПЕДОФИЛИЯ , не са ли взаимно свързани ? Луд умора няма,само се изпотява!
77
12
 
6
 
! Отговори
4985 преди 13 години
Варна , *** , Гоце ТРИПЕРО , дрога , ПЕДИФИЛИЯ , не са ли взаимно свързани ? Луд умора няма,само се изпотява!
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
76 - Глупости! Това стана още по времето на Аспарух!:)
75
10
 
7
 
! Отговори
73193 преди 13 години
ВАРНА БЕШЕ СЪЗДАДЕНА КАТО една от "вратите на кокаина в България" ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ НА БОЛШЕВИШКА БЪЛГАРИЯ .
74
6
 
27
 
! Отговори
МАК преди 13 години
Варна,***,Бойко Борисов,дрога не са ли взаимно свързани?Луд умора няма,само се изпотява!
73
3
 
23
 
! Отговори
komunist - ot GR преди 13 години
Mutra govori za mutri (BB govori za mutrite vyv Varna)
72
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми как няма да е Варна врата за кокауна ,като в Митница Варна съкратиха най-опитните кадри,а корумпираните играчи останаха,а сега и назначават млади сукалчета глупави дето не могат да се ориентират.И докато се ориентират лудите корумпирани стари пушки се налудуват.
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
71 - Що не харесваш истината:)
70
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Dnes.bg статията Ви не струва некадърници и проидохи.Ей това е статията:МВР се справя блестящо при разбиването на групи за печатане на фалшиви пари. Благодарността за успешната операция, проведена в петък, изрази директорът на Европол Роб Уейнрайт, който е на посещение у нас. В петък МВР и Европол проведоха съвместна акция Еврото. Четирима души бяха арестувани в Пловдив при сделка за закупуване на 200 000 фалшиви евро. Спецполицаите са открили заготовки за още 500 000 евро от по 10 и 100
69
8
 
5
 
! Отговори
:) преди 13 години
Сега *** сигорно 80 процента са легални, те направиха пари когато трябваше , а сега ги инвестират. А и *** имат и банка , не забравяйте това. А кой ги е направил такива май е най добре да питаме миналите правителсва. Неможе такава голяма организация като тях да не е била покровителсвена.Ще ги почнат и тях...преди това да махнат ентусиазма на БСП , че немощо забравиха какво ни сториха до сега, а сега говорят глупости. Всичко но не и БСП .
68
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боцко не можал да накара Роб Уейнрайт да произнесе сакралното "Предишните са виновни":)))) "Вместо това Уейнрайт лаконично потвърди констатацията." Провал! веднага Цветанов да организира акция "Непослушният" и Роман Василев да я ръководи:)))
67
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Гербери, той бате Ви Бойко да не си отваря много устата пред Европол, че не се знае какво има за него в архивите им.Никой не споменава мутренските години на бащицата- "охрана", "доброволно застраховане", контрабанда.Той ББ направо си е клинет на чъждите служби.Така че герберони само по-тихо...
66
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е, "Европол" ли трябва да дойде, та да ни каже какво става тука?Май МВР засега само се "поти", а работа по същество-никаква!
65
6
 
1
 
! Отговори
М..да преди 13 години
Да, Цветанов е виновен за резултатите от работата на "независимия" Съд и "независимата" Прокуратура ! Щото те, водени от червения Закон и от най-благородни подбуди, според възможностите им много се стараят, даже се престарават -да няма потърпевши, да няма страдащи. . . . . . ! Да има мир и любов между охранените вълци и неизядените агнета ! А иначе Бойко е напълно невинен !
64
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
маамини златни ...глеи ги бе...душици
63
1
 
4
 
! Отговори
komunist - ot GR преди 13 години
Goliam praz che Varna bila tochka. Kakvo stava s horata koito tynat v bednotia i mizeria, do koga shte se mychat! Do koga shte mrazim dyrjavata si. Vsichki ste maskari - Boiko, Cecko, Stanishko /Vapcarov/
62
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НАРОДА има въпрос ; КАКВО ПРАВИ БОРИСОВ СРЕЩУ *** ?***.......***.......***.......*** .......***......***.......***-----ИСКАМЕ ОТГОВОР!!!!!!!!
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"България трябва да се управлява от политик, а не от фигура чиито мотиви са избиване на комплекси :'" вижте ме колко съм як, ..."Къде остана желанието за "Силната ръка" дето щеше да вкара всички корумпирани в затвора, та България да върже и да цъфне?
60
10
 
5
 
! Отговори
Цветанов преди 13 години
Другари, повече активност моля!!!!ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБ ГЕРБДА ЖИВЕЕ ГЕРБ