МВР било "като луд умора няма"

Европол: Варна е точка за внос на кокаин
Обновена: 16 май 2011 14:43 | 16 май 2011 14:00,
145
МВР било "като луд умора няма"
Снимка: БТА

Ние вярваме, че Варна е една такова точка. Така директорът на "Европол" Роб Уейнрайт коментира доклада на ръководената от него институция, според която морската ни столица е една от "вратите на кокаина в България".

Шефът на полицейската служба бе у нас по повод съвместна акция с МВР за предотвратяване на организирана група за фалшифициране на евро.

На пресконференцията днес премиерът Бойко Борисов подкани госта да коментира доклада на Европол в частта му за Варна, определена като "врата на кокаина" за Европа. Вместо това Уейнрайт лаконично потвърди констатацията.

Той съобщи още, че в България е заловено най-доброто фалшиво евро. Акцията станала факт, след като Европол подала информация за фалшификаторите на българските си колеги.

"Луд умора няма, той само се поти, това е ролята на МВР в България", отвърна от своя страна премиерът Бойко Борисов.

Той поздрави екипите на службите и Европол за добрата работа по случая с фалшивите банкноти евро.

"За съжаление имах доста неудобната ситуация да обяснявам, че като държава похарчихме пари и на българския, и на европейския данъкоплатец през 2003–2004 г., задържахме тази група, която е най-опасната в Европа и която прави перфектни копия на европейската валута, но те бяха осъдени условно с пет години изпитателен срок и аз не мога да обясни защо са осъдени условно", каза министър-председателят.

Още по темата

Той допълни, че съдът дори е върнал на собствениците им машина "Хайделберг", с която са правени фалшивите пари.

Няма как да обясня това на директора на Европол, заяви Борисов.

"Ако не бяхме дошли ние на власт да ги спрем, те щяха да отидат и в други държави", смята той.

"Питат ме за Варна като кокаинова врата на Европа. Има бум на различни пътеки и пътища, по които да се разпръсква кокаинът и Варна е една от тях", призна още Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
18
 
! Отговори
От наше село преди 13 години
"Луд умора няма, той само се поти, това е ролята на МВР в България", : Луд умора няма, но и работа не върши май това е ролята на МВР в България.
18
3
 
32
 
! Отговори
ха-ха-ха преди 13 години
Тиквата пак счупи глупометъра :))). Поне си признават за налудността и че мандатът им е само потене, простотия и глупости. Е и доста келепир, ама за това друг път :)))
17
2
 
20
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Тиквения проверява на място *** и прави шоу за наивните си избиратели.
16
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
15 - И защо не харесвате истината от ГЕРБ:)
15
6
 
14
 
! Отговори
до аноним 1 преди 13 години
Докато има такива, като теб, да защитават престъпниците и техните помагачи адвокати, съдии и прокурори, че живеем в страх и мизерия.
14
35
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Младите са за ГЕРБ , каква е тази стогодишна партия бсп ...
13
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
kakav komentar da dade6. tia ot sada, deto sa gi pusnali i im sa varnali ma6inata BEZ SAD za 10 god. v zatvora. zialata sadebna sistema e komunisti4eska i KORUPNA ta niama dokade, tia drogove sa mnogo lukrativno ne6to i triabva mnogo zdrava raka, ne komunisti4eska za da gi stegne. e mozebi sled 1000 godini 6te stane.
12
5
 
39
 
! Отговори
идиот преди 13 години
Какъв поглед , каква осанка...Моля ви, дайте му филия с мас...
11
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Борисов признал за коката във Варна!:))))) Скоро дали ще каже нещо и за ***, за своята роля:))))
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"перфектни копия на европейската валута, но те бяха осъдени условно с пет години изпитателен срок и аз не мога да обясни защо са осъдени условно", каза министър-председателят."Държавата да заведе дело в Страсбург срещу бившите подсъдими.
9
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
станишев--президент....на лудите.
8
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В последния доклад на Европол България се посочва като транзитна към Европа зона за търговията с наркотици. Забележете, не според skandalno.net, а според полицейската агенция на Европейския съюз. Това не е единствеената критика в този доклад, който е убийствен за работата на Цветан Цветанов и неговото ведомство. Разбира се, и този път шефът на МВР не се посвени да се появи по две телевизии и да говори точно обратното на истината. Както и по въпроса с внезапното си забогатяване, така и тук Цветан Цветанов изкара критиките на колегите си от европейската агенция похвали и продължи да върти плочата за успехите си в борбата с престъпността.Интересен детайл в коментарите около доклада внесе ген. Атанас Атанасовот ДСБ, който каза, че скандалите с флашките също са изиграли роля за негативните оценки в доклада. Излиза, че за разлика от българските политици и институции, европейските са взели насериозно информациите за корупция по високите етажи на властта, която малкото останали опозиционни медии в България изнасят. Сега се оказа, че покровителството над контрабандата и определени фирми нарушителки от страна на вътрешното ведомство и премиера вече са сериозна пречка за присъединяването на страната ни към Шенгенското споразумение. Същият този ген. Атанасов обаче преди 3 месеца говореше тъкмо обратното и твърдеше, че опозицията е мафия, която цели да дестабилизира правителството. Такава бе и позицията на Цветан Цветанов. Това, че всички лъжат поголовно не е новина. Можеха обаче да го правят малко по- предпазливо. Така, че истината да не прозира толкова явно под нескопосаните им измислици. За разлика от европейците обаче, нито една българска институция, нито политическа сила не реагира адекватно на скандалните разкрития. Всичко беше скатано и забравено. Включително и темата за небивалото забогатяване на Цветан Цветанов. Нали НАП бяха открили разминаване между реалните и декларирани доходи на тъщата и тъст му, които са основните дарители на сем. Цветанови. Нали уж щяха да им назначават ревизия и да оповестят резултатите. Вятър! Нищо не направиха, разчитайки на късата българска памет.За разлика от нея обаче, европейската не е такава. А докладът на Европол е само един от многобройните звучни шамари, които правителството наБойко Борисов ще получава от Европа. Въпросът е да го шамаросат и българските избиратели, които преди две години наивно го пуснаха във властта!
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ISKAME ILI NE.TOVA LICE NI SE NABIVA VSEKI DEN PO LAKEISKITE TELEVIZII. SLUSHAM I GLEDAM I ME E SRAM!!!KAK DOPUSNAHME EDIN KRAINO ALCHEN I SAMOVLUBEM CHOVEK DA E NACHELO NA UMIRASHTATA NI DURJAVA, EDIN CHOVEK PREDIZVIKVASHT SMJAH I SUJALENIE KOGATO E V STRANSTVO I SE OPITVA DA NI PREDSTAVIA. i SI PREDSTAVIAM REAKCIATA NA HORATA OT BRUXELLES I W.EURPA KATO GO GLEDAT KAK BEZPOMOSHTNO GLEDA I SLUSHA RAZGOVORITE KOITO NE RAZBIRA.KAKVO LI SI MISLIAT ZA NARODA KOITO GO E IZBRAL? SIGURNO NE E DOBRO!
6
44
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОЙКО-ПРЕЗИДЕНТ
5
20
 
11
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Е как няма да са условни присъди,съдиите са назначени от ГОце и ДОган.....кво очакваш ??
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето го българският съд - условни присъди и сега пак хванати да правят фалшиви евро Какво ще Асоциацията на европейските съдии ...
3
8
 
35
 
! Отговори
БМ-13 преди 13 години
Здрасти циркаджия, пак почваме да не се бръснем :)
2
54
 
17
 
! Отговори
ssss преди 13 години
Моя Премиер е на снимката,на изборите пак гласът ми за него......Който не му харесва,има избори да гласува ,за Станишев и Доган...и за ГОце
1
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-после Боко да каже нещо вярно! Лудите са така! Лошото е, че искат после съда да съди по техните луди бъртвежи:)